Rugalmas munkavégzés az új i-SENSYS színes nyomtatókkal

A Canon, a képalkotó megoldások globális vezető vállalata a mai nap jelentette be két új színes A4-es multifunkciós nyomtató-sorozatának (MFP) megjelenését, amelyek a nagyobb vállalatoknál kialakított kisebb munkacsoportok nyomtatási és dokumentum-kezelési feladatait  támogatják. Az alapfunkciók – azaz a nyomtatás, a másolás és a szkennelés – mellett az új, kis méretű és könnyen kezelhető i-SENSYS MF700 és i-SENSYS MF600 készülékek további mobil nyomtatási lehetőségeket is kínálnak.

Anil Jagpal, az Canon Europe-nál az i-SENSYS-ért felelős Európai Marketingvezető elmondta: „A Canon mindent megtesz azért, hogy lebontsa a mobil nyomtatással kapcsolatosan felmerülő akadályokat, beleértve a nehézkes beállításokat és a korlátozott használhatóságot. Az új i-SENSYS MFP-k gyakorlatilag a dobozból kivéve már üzembe is helyezhetőek. Ezek a készülékek mindent biztosítanak, amire egy vállalatnak szüksége lehet a gyors, rugalmas munkavégzéshez, az egyszerű rendszerbe illesztés lehetőségétől, a teljeskörűen menedzselt nyomtatáson át a  felhasználóbarát kezelőfelületig.”

Az i-SENSYS MF600-as sorozat
A percenként akár 14 oldal nyomtatására is képes új i-SENSYS MF600-as modellek ideálisak a kiscsoportos munkakörnyezethez. Az MF600-as sorozat távvezérlési lehetőséggel is rendelkezik így  az IT osztálynak nem kell manuálisan beállítania az egyes készülékeket. Az új, színes és az egyes csoportok igényei szerint személyre szabható érintőképernyő jól átlátható, és egyszerűen kezelhető. Mindkét készülékkel megoldható a  mobil nyomtatás, az MF628Cw pedig beépített Wi-Fi-vel is rendelkezik a még sokoldalúbb felhasználás érdekében.

A továbbfejlesztett, hatékony „szkennelés és küldés” funkció segítségével PC használata nélkül is szkennelhetünk USB-re, megosztott mappákba, FTP-re vagy e-mail fiókokba. Az alkalmazásból kezdeményezett szkennelés (pull scanning) funkcióval lehetővé válik is, hogy közvetlenül felhőalapú alkalmazásokba, illetve mobil eszközökre szkennelhessük dokumentumainkat az ingyenes PC és mobil alkalmazások segítségével.

Anil Jagpal így folytatta: „A legfrissebb InfoTrends[1] jelentés szerint a két legfontosabb akadálya annak, hogy az emberek nem a mobil eszközeikről nyomtatnak, egyrészt a nem kompatibilis nyomtatók problematikája, másrészt a nyomtatás közben tapasztalt műszaki nehézségek. Az új i-SENSYS modellek tervezésekor a kompatibilitást és a felhasználóbarát kialakítást tartották szem előtt, ami elősegíti az egyszerű mobil nyomtatást.”

Az i-SENSYS MF700-as sorozat
A percenként akár 20 oldal nyomtatására, valamint kétoldalas nyomtatásra és szkennelésre is képes i-SENSYS MF700-as sorozat tökéletes megoldást jelent az olyan kis és közepes méretű munkacsoportok számára, amelyek még rugalmasabb megoldást keresnek a napi szkennelési és nyomtatási feladataik megoldásához.

Az i-SENSYS MF700-as sorozat több csatlakoztatási lehetőséget kínál az irodán kívül, illetve a nem irodai eszközön dolgozók számára. A Canon új NFC Touch & Print[2] funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját kompatibilis[3] okostelefonjukat vagy tabletjüket csatlakoztassák, s arról intézzék nyomtatási feladataikat. Most már a szöveges keresésre is alkalmas, a titkosított és a digitális aláírással[4] ellátott PDF-ek támogatása is megoldott. A PCL5c/6 ipari szabvány és az Adobe PostScript nyomtatási nyelvek támogatása problémamentes integrációt garantál az alkalmazott IT hálózatokba. Az MF729Cx az uniFLOW-val is működik, ami alkalmassá teszi arra, hogy szerepet kapjon a Canon nagy kapacitású kimenet- szabályozó platformjai között.

Mindkét sorozat lehetővé teszi a szkennelt adatok feltöltését a felhőalapú alkalmazásokba, beleértve a Dropbox™-ot és a Google Drive™-ot is, és mindkét sorozat támogatja az Apple AirPrint™-et is, valamint kompatibilis a Google Cloud Printtel.

Ezek a funkciók bármilyen méretű vállalat számára lehetővé teszik a hatékonyabb munkavégzést, valamint azt, hogy a dolgozók mobil eszközökön keresztül, az irodától távol is kezelni, nyomtatni és szkennelni tudják dokumentumaikat.

Mindkét MFP sorozat támogatja az új kombinált Canon PRINT Business alkalmazást, amely a Canon Mobile Printing és a Canon Mobile Scanning alkalmazásokat váltja fel. A Canon PRINT Business alkalmazás NFC és iCloud támogatása számos könnyen kezelhető lehetőséget garantál a felhasználók számára ahhoz, hogy bárhonnan és bármilyen készülékről tudjanak nyomtatni. Az alkalmazás a weboldalakról és az elmentett fotókról történő közvetlen nyomtatást is lehetővé teszi, valamint felhőalapú tárhelyhez is biztosít hozzáférést, és automatikus képkorrekciós funkciókkal is rendelkezik.

Az MF700 és az MF600 sorozatú nyomtatók egyaránt 2015. októberétől lesznek kaphatók Európa szerte.

Az i-SENSYS 600 legfontosabb jellemzői:

 • Nyomtatás, másolás, szkennelés
 • Fax (csak az MF628Cw esetén)
 • 8,9 cm-es (3,5 hüvelykes) színes érintőképernyő
 • 14 oldal nyomtatása percenként
 • E-karbantartás
 • Wi-Fi (csak az MF628Cw esetén)
 • AirPrint
 • Google Cloud Print

Az i-SENSYS MF700 legfontosabb jellemzői:

 • Nyomtatás, másolás, szkennelés
 • Kétoldalas nyomtatás és szkennelés
 • Fax (csak az MF728Cdw és az MF729Cx esetén)
 • 8,9 cm-es (3,5 hüvelykes) színes érintőképernyő
 • 20 oldal nyomtatása percenként
 • E-karbantartás
 • Wi-Fi
 • AirPrint
 • Google Cloud Print
 • NFC Touch & Print (csak az MF729Cx esetén)
 • uniFLOW kompatibilitás (csak az MF729Cx esetén)
 • Támogatja a PCL5c/6-ot és az Adobe PostScript nyomtatási nyelveket


[1] InfoTrends: Mobile Devices and the Impact on Print (Mobil eszközök és a nyomtatás hatása)
http://www.infotrends.com/public/Content/Press/2015/02.24.15.html
[2] Csak az i-SENSYS MF729Cx esetén
[3] NFC-képes Androidos készülékek
[4] Titkosítás és digitális aláírás csak az i-SENSYS MF729Cx esetén