Nyár végéig megérkezhet a Google smartwatch

Google Time

A Google-féle smartwatch nem először kerül elő: ezúttal a Financial Times jutott friss információkhoz, amelyek szerint nem is az X Lab munkatársai dolgoznak az órán. Ami talán nem is annyira meglepő, elvégre onnan olyan dolgok látnak napvilágot, mint a Glass. Az órát azonban az Android csapat fejleszti és ha mindig igaz csak egy olyan kiegészítő lesz a telefonhoz, mint mondjuk egy stylus.

A 2011-ben benyújtott szabadalom szerint a számlap felett lesz egy felnyitható kijelző, ami a képen épp a navigációs infókat jeleníti meg. Ezek szerint vagy két különálló panellel rendelkezik majd az óra, vagy az alsó egy hagyományos számlap lesz és "zárt" állapotban egy teljesen hétköznapi karóra érzetét adja majd.

Az óra önmagában nem sok mindenre lesz jó: ahhoz, hogy működjön szükség lesz egy telefonra is, amihez valamilyen vezeték nélküli technológiával kapcsolódik majd. Mivel a kijelző mérete elég limitált, így valószínűleg csak az értesítéseket jelző ikonok, esetleg egy számláló, óra, időjárás és egyéb ezekhez hasonló, kevés helyet igénylő dolgok jelennek meg rajta. Vagy akár a zenelejátszó vezérlői.

Arról, hogy pontosan hogyan néz majd ki a Google órája továbbra sem tudunk semmi konkrétat. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy idén mindenki készít valamilyen okosított karórát: a Samsung és az LG már dolgoznak rajta, míg a hírek szerint az Apple sem lóg majd ki a sorból. A Sonynak pedig már van egy ideje, szóval gyakorlatilag az összes nagy játékos kínálatából válogathatunk majd, ha az egyik esetleg nem tetszene. Már csak az a kérdés, hogy mennyire működnek majd jól más telefonokkal.