NFC-vel szerelt Bluetooth hangszóró a Samsungtól

Samsung DA-F60

A Samsung hangszóróinak és házimozi-rendszereinek családja négy új taggal bővült, amelyek közül kétsgételenül a DA-F60 a legérdekesebb: az NFC chipnek köszönhetően a hagyományos bluetoothos-bíbelődős párosítás mellett elég csak az NFC chippell szerelt telefont vagy tabletet a hangszóróhoz érinteni és a többit megoldja a modern technika. A kapcsolatot ezután továbbra is Bluetoothon keresztül tartják fent, a hangzásért pedig az apt-X codec felel.

Az apt-X egy viszonylag új audio codec, amely segítségével a Bluetoothon keresztül küldött audio hangszíne, dinamikus tartománya és minősége jelentősen javul az eddig megszokotthoz képest. Jelenleg a Samsung Galaxy S 3, Note 2, a HTC One család (X,S,V) és a Motorola RAZR (eredeti, HD, Maxx, i, M) támogatják hivatalosan, de valószínűleg az XDA-n kisebb kutatkodás után minden népszerűbb telefonra elérhető valamilyen patch formájában.

Szintén a jövőheti CES-en mutatkozik be a HW-F750 névre keresztelt Vacuum Tube Soundbar, amely elsőként használ beépített vákumcsövet a hangminőség maximalizálására, valamint képes Bluetoothon keresztül TV-khez kapcsolódni.

A Samsung 2013-as TV sorozata mellé új házimozi rendszer is érkezik majd, méghozzá a 7.1-es HT-F9750W személyében. A szett Gallium Nitride (GaN) erősítővel lett felszerelve.

Végül, de nem utolsó sorban érkezik egy új, prémium Blu-ray lejátszó is, amely továbfejlesztett upscaling technológiával lett felszerelve.