Megérkeztek Európába a Samsung a legmodernebb monitorai

Samsung

A Samsung 2013-as Európai Regionális Fórumán bemutatta a prémium kategóriájú monitorválasztékának legújabb tagjait. Az SC770 a Samsung első, Windows 8-ra optimalizált multi-touch kijelzője, míg az ergonomikus 7-es sorozatba tartozó SC750 ultravékony kialakításával, 90 fokos elforgathatóságával és kiváló képminőségével tűnik ki. „A Samsung 2013-as monitorai professzionális minőséget kínálnak megfizethető áron” – mondta SP Kim, a Samsung Electronics Europe elnök-vezérigazgatója.

„Az innovációban és designban vezető szerepet betöltő vállalatként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a fogyasztók és a szakemberek számára is a legjobb monitorokat és műszaki megoldásokat kínáljuk.”

9-es sorozat (SB970): szakértők által előre bekalibrált monitor

A Samsung díjnyertes 9-es sorozatú LED monitorját – amely korábban soha nem látott képminőséget és élethű színeket hozott el a fogyasztók számára – először 2012 második felében mutatta be a gyártó, hazánkban is. A gyárból való elszállítás előtt a 9-es sorozatú monitorokat profi műszerészek egyenként kézzel hangolják be. A készülék beépített színkalibrációs motorja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Samsung saját Natural Color Expert technológiája révén állítsák be a képernyő színintenzitását, valamint a gamma és fehér szín egyensúlyát, aminek eredményeként a lehető legnagyobb színhűséget kapjuk.   

Az SB970-es PLS (Plane Line Switching) panelje és Wide-Quad HD (WQHD) felbontása négyszer jobb felbontást ígér, mint a hagyományos HD minőség. A kiváló ízléssel megválasztott, a modern építészet által inspirált minimál designjával az SB970 többet is elnyert az iparág legfontosabb tervezési díjai közül, köztük a 2012-es IDEA Bronze Awardot, valamint a Japan Good Design Awardot. 

Február végén érkezik Magyarországra az SB971-es verzó is, amelynek panelje nem tükröződő, többi terméktulajdonságában megegyezik az SB970 monitorral.

7-es Touch sorozat (SC770): érintésvezérelt monitor

A Samsung csúcstechnológiájú SC770-es érintőképernyős monitora a vállalat első olyan multi-touch képernyője, amelyet Windows 8-ra optimalizáltak. A felhasználók kiválaszthatják, mozgathatják és forgathatják az egyes objektumokat a képernyőn akár 10 érintési pontig egyszerre.  

Az SC770-es ergonomikus támasztóállványát igen egyszerű a felhasználók igényeihez igazítani a kívánt betekintési szög eléréséhez. A monitor a 60 fokos dönthetőséggel, a rugalmas állíthatósággal, az ultravékony kialakítással és a széles betekintési szöggel igazán lenyűgöző képélményt nyújt. Hazánkba várhatóan júniusban, 24 hüvelykes méretben fog érkezni.

7-es sorozat (SC750): ergonomikus kialakítás

A felhasználó kényelmét szem előtt tartó kialakításával, valamint a 90 fokos elforgathatóságával a Samsung 7-es sorozatú SC750-es monitora egyedi, ergonomikus tervezés eredménye. A dokumentumok akár álló, akár fekvő helyzetben való megtekintésére, valamint böngészésre optimalizált monitor kecses tartóállványa pontosan a szemmel egy vonalba állítja a képernyőt. 

Az elegáns, hengeres fémállvánnyal ellátott SC750 nagyon éles képet és 3000:1-es kontrasztarányt kínál, ami több mint háromszor jobb, mint a hagyományos monitoroké. Magyarországra két méretben érkezik: az S27C750P várhatóan májustól, az S24C750P modell pedig várhatóan júniustól lesz kapható.