Megérkezett a Jelly Bean a Samsung Galaxy Note-ra is

Samsung Galaxy Note

A Samsung Galaxy Note 2011-es bemutatásakor egy teljesen új kategóriát nyitott az Android világában: ő volt az első telefon-tablet keverék, avagy phablet. Ezzel együtt pedig elindított egy lavinát is, amelynek eredményeként ma nem csak nagyobb kijelzővel szerelt telefonok, de egyre több vetélytársa is megjelenik a piacon. A Note eredetileg Gingerbreaddel, majd később ICS-sel volt elérhető, ma pedig a Jelly Beant is kiadták Sammyék a phabletre.

A lépés mindenképp dícséretes és becsülendő, ugyanis tovább erősíti azt a trendet, miszerint a Samsung nem küldi nyugdíjba alig egy év után a zászlóshajóit, hanem - ha kicsit lassan is - szépen frissítgeti őket.

A frissítést Kiesen keresztül, over the air, illetve a hivatalos firmware segítségével telepíthetik a tulajdonosok, amit a Samfirmware-ről is le lehet tölteni (bár az oldalt megint átdizájnolták és kicsit ködös az egész) - de sikerült előkaparni a Németországban már hivatalosan is felbukkanó N7000XXLSZ buildet.

A frissítéssel az Android 4.1.2 újításai mellett Multi-View, Page Buddy, testreszabható notification panel, Smart Rotation, Samsung Cloud szolgáltatások, Smart Stay, Pop-up Play, Galaxy S 3 widgetek, 2 homescreen mód és a Google Now is elérhető lesz.