Jövőre érkeznek az Intel következő generációs mobilprocesszorai

Intel

Az Intel ezidáig nem igen tudta megvetni lábát a mobil piacon. Az elmúlt hónapokban megjelent pár telefon amely a gyártó processzorát rejti magában. Azonban a jövő évtől kezdve a cég San Franciscoban található üzeme nekifekszik majd a system on a chip (SoC) megoldások gyártására, amelynek köszönhetően a Qualcommhoz hasonló chipseteket kínál majd a piac számára.

Az Intel jelenleg 32nm-es technológiával gyártja mobil processzorait, szemben a Qualcomm 28nm-es megoldásával. Ebben a versenyben kivételesen a kisebb a jobb, ami nem csak nagyobb teljesítményt, de sokkal jobb energiafelhasználást is jelent. Ha minden jól megy, akkor az Intel jövőre 22nm-es mobil CPU-kkal árasztja majd el a piacot.

A cég asztali számítógépekbe szánt processzorai (Ivy Bridge) jelenleg is ezzel a gyártási technológiával készülnek, azonban az SoC-kre történő átültetés nem megy egyik napról a másikra. A fő kérdés természetesen az, hogy ezek az új chipek hogyan veszik majd fel a versenyt a Qualcomm és hasonló vetélytársaikkal szemben.