Ismét bivalyerős lett a Samsung Galaxy Note tablet változata

Samsung Galaxy Note 10.1 2014

Annak idején engem kilóra megvett a Samsung Galaxy Note 10.1. Nem vagyok kifejezetten a tabletek híve, ráadásul akkoriban Sammyék nem is nagyon jeleskedtek ezen a területen - egészen a Note nagyobb testvéréig, ami keményen kenterbe verte a konkurenciát. Ennek ellenére valahogy a feledés homályába tűnt az S Pennel szerelt tablet, miközben a Galaxy Tab család folyamatosan bővült újabb és újabb tagokkal. Egészen mostanáig.

A Galaxy Note harmadik változata mellett a berlini IFA előestéjén a nagyobbik Note is megkapta a vérfrissítést. A név semmit nem változott, azonban a specifikációk terén komoly előrelépések történtek.

Az eredeti, 1.280×800 pixeles kijelző felbontása 2.560×1.600 pixelre nőtt, amivel emlékeim szerint ez lett az első olyan Samsung tablet, amely legalább FullHD felbontást tud. A technológiát tekintve továbbra is egy LCD panellel van dolgunk. Az akkumulátor 8.220mAh-s, az előlapi kamera 2, a hátoldali 8 megapixeles. A 3GB RAM mellé vagy egy 4 magos, 2.3GHz-es, vagy egy nyolc magos, 1.9GHz-es processzor társul - ez piactól függ, nálunk valószínűleg az előző változat lesz majd elérhető, az LTE miatt.

A fizikai gombok továbbra is nevetségesek. A tablet 4.3-as Androiddal előtelepítve érkezik majd.