Integrált 4G LTE és 4 mag az Nvidia Tegra 4i-ben

Nvidia Tegra 4i

Az Nvidia Tegra család Wayne tagja a CES-en mutatkozott be: a 4 magos, Cortex-A15 processzorral szerelt SoC egy 72 magos GPU-t is a magáénak tudhat, azonban nem igazán nyerte el a piac tetszését, illetve az LTE chip sincs integrálva (opcionális). Azonban itt jön a képbe a ma bemutatott Grey, avagy Tegra 4i, amely egy kis kompromisszum árán egy tető alá hoz mindent.

Maga a Grey név valószínűleg keveseknek ismerős, de szintén kapcsolódik a Batman-sagahoz: az első körben a The Animated Seriesben feltűnő karakter egy sorozat főszereplője volt (Gray Ghost), amit Bruce fiatal korában rengeteget nézett. A showban maga Gray is egy önbíráskodót alakított, ráadásul a hangját Adam West, a legelső Batman kölcsönözte. Később még feltűnt a Justice League Unlimitedben és a Batman Beyondban is, de most térjünk vissza az Tegra 4i-re.

Ezúttal négy darab Cortex-A9 processzort használt a cég (mint a Tegra 3, csak újabbat), valamint bepaszírozták a Tegra 4 minden előnyét. A fennmaradó helyre pedig beforrasztották az LTE chipet. Természetesen a Chimera névre hallgató új kamera feature-ök is helyet kaptak, mint például az always on HDR panoráma. A processzorok teljes terhelés mellett 2.3GHz-en ketyegnek majd. Gyakorlatilag ez az Nvidia válasza a Qualcomm Snapdragon S 4 Pro-ra.