Fúzionál a Samsung

Samsung Galaxy S 4 Zoom

Nagyjából egy hete van nálam a Samsung Galaxy S 4, és ha egy gyengepontot kéne mondanom, az a kamerája lenne. Valahogy nem igazán sikerült vele normális képeket csinálni - ellentétben mondjuk a Galaxy Camerával, ami valami csoda volt. Leszámítva, hogy nem lehetett vele telefonálni (hivatalosan). Azonban erre a két problémára nyújthat megoldást a hónap második felében bemutatásra kerülő Samsung Galaxy S 4 Zoom.

Mint a neve is sugallja, az SGS4Z egy kamera, ami közben egy telefon is. Gyakorlatilag a Galaxy S 4 Mini és a Galaxy Camera fúziójából született meg.

Ennek megfelelően a kijelző a 4.8" helyett mindössze 4.3"-os, qHD felbontású, ami alatt egy két magos, 1.6GHz-es processzort, valamint 1GB RAM-ot és 8GB belső memóriát találunk. Az optika azonban a GCamerán megtalálható 16.3 megapixeles szörnyeteg lesz, amivel ehhez hasonló képeket lehet lőni (vajmi kevés hozzáértéssel):

Azonban ez a fúzió a dizájnra is hatással van, így egy vastag, valószínűleg zsebben igyanúgy csak nehezen, kényelmetlenül hordható hibridet kapunk - de legaglább egy olyan telefont, amivel tényleg lehet normális képeket is készíteni. És telefonálni.

Ha minden igaz, akkor az SGS4Z mellett az új Galaxy Camera is bemutatkozik majd június 20-án, bár erre kevesen tennék a nyakukat.