Élettel töltik meg a zenét a Sony új fejhallgatói

Sony MDR-10RC

A tökéletes zenehallgatási élmény megvalósításához a Sony mérnökei a Sony Music zenészeinek, a The Script együttes tagjainak (Danny O’Donoghue, Mark Sheehan és Glen Power) segítségét kérték. Az együttműködés célja egy olyan fejhallgató kifejlesztése volt, amelyekben a gyakorlott stúdiózó művészek is megbíznak. Az elképzelés egy olyan készülék volt, amely a mai zenei ízlés hangzásához és az alacsony frekvenciájú hangokhoz tökéletesen illeszkedik.

Az MDR-10RC könnyed, kompakt, on-ear kialakítású készülék kényelmes és könnyen hordozható viselet, az over-ear MDR-10RBT vezeték nélküli fejhallgató tökéletes szigetelése pedig a nyugodt zenehallgatást biztosítja.

A készülékek minden ütemet részletgazdagon adnak vissza, így szinte a stúdióban játszó zenekar mellé repítik a hallgatót. A mély subbasszus-tartomány hangjainak élettel teli reprodukciójával minden egyes hang kitisztul. A fejhallgatók pontosan faragott szellőzőnyílásai biztosítják a maximális légáramlást annak érdekében, hogy a membrán szabadabban tudjon mozogni, különösen a mély tartományokban. Legyen szó soul vagy dubstep dallamokról, a Sony legfejlettebb technológiáinak köszönhetően a lejátszott dal minden részlete eljut a hallgatóhoz – úgy, ahogyan azt a művész megálmodta.

Mindkét modell 40 mm-es meghajtóegységgel rendelkezik, amely a mai magas minőségű zenéknek megfelelően a nagy sávszélesség minden frekvenciáján minőségi teljesítményt nyújt.

A tökéletes hangzás mellé letisztult külső társul. A kényelmes és stílusos MDR-10RC a fekete, fehér és piros színekben is elérhető. Az összehajtható modell táskában vagy zsebben is könnyedén elfér, így a minőségi zenehallgatásról útközben sem kell lemondani. A vezetékre egy távirányító is került, amely a csatornaváltás mellett mikrofonként is használható.

A Bluetooth®-os MDR-10RBT fejhallgató teljes szabadságot ad a legjobb zenék hallgatása közben. Az egyérintéses technológiával felszerelt készülék egyetlen mozdulattal összekapcsolható az új Xperia okostelefonokkal és más az NFC-képes készülékekkel, a Bluetooth® segítségével pedig bármilyen más Bluetooth-kompatibilis eszközhöz könnyedén csatlakoztatható. 

Az MDR-10RC és MDR-10RBT készülékek október végén lesznek Európa-szerte elérhetők.