CES 2011: RIM BlackBerry Playbook - minden pletyka ellenére is kiadásra kerül az első negyedévben

BlackBerry Playbook

Hiába terjedtek el rosszindulatú pletykák arról, hogy a RIM akkumulátor gondok miatt esetlegesen halasztani kénytelen a Blackberry Playbook megjelenését, a cég továbbra is állítja, hogy semmi sem állhat a kora tavaszi debüt útjába. A RIM a Las Vegas-i CES kereteiben jelentette be azt is, hogy a nyár folyamán tablet-jének immár 4G-s változata is elérhető lesz, a félelmek azonban az mutatják, hogy ha a csupán Wi-Fi képes modell késik, akkor az várhatóan hatással lesz a 4G darabok megjelenésére is.

A RIM ezzel szemben igyekezett gyorsan pontot tenni az ügy végére és egy emailben tajákoztatta az AllThingsD-t: “A BlackBerry PlayBook várhatóan megérkezik az első negyedévre Amerikába.” Akik azonban egy ilyen eszköz beszerzését tervezték, ennyitől még nem hagytak fel az aggodalommal...

A  BlackBerry Playbook-ról egyébként a RIM nagy mennyiségben publikált reklámokat és hivatalos adatokat a CES során. Többek között megjelent néhány a tablet képességeit demonstráló rövid videó is, melyek szerint a tengeren túlra március tájékán jut el a Playbook, míg a világ többi részén a második negyedévig kell várakozni.