A törpétől a óriásig: egy képen a Samsung összes kijelzője

Samsung Galaxy Nexus, Note, S 2

Kétség sem fér hozzá, hogy a Samsung valószínűleg az a gyártó, aki gyakorlatilag bármilyen méretben fel tud mutatni valamilyen okostelefont vagy tabletet. Ebbe beletartoznak az olcsó, alsó kategóriás eszközöktől kezdve az igazi high-end szörnytegek is, mint például a Galaxy S 4 és a Note 2. Gyakorlatilag nincs olyan szegmense a piacnak, amit ne szolgálnának ki. De hogy ez mit jelent számszerüsítve?

Az angliai Which? munkatársai összedobtak egy grafikont, amelyen szemléltették az összes olyan Androidos Samsung eszközt, amely jelenleg kapható a szigetországban. A végeredmény összesen 26 telefont és tabletet jelentett, nagyjából 16 különböző méretben. A lista a Galaxy Y-tól egészen a Note 10.1-ig terjed.

Mint az látható, gyakorlatilag nincs olyan specifikációs vagy árkategória, ahol ne lenne jelen a Samsung. Legyen szó olcsó telefonról vagy tabletekről, minden méretben elérhető egyaránt a budget és a high end változat is. És ez csak az angliai kínálat, plusz a 4.65"-os Galaxy Nexus is hiányzik a listáról.

Azonban van egy kategória, ahol még nincsenek jelen: ez pedig a 9"-os tabletek piaca, bár nem lenne meglepő, ha pár hónapon belül felbukkanna egy újabb Tab.