A Canon bemutatja új wifis projektorát, a XEED WUX500-at

A Canon bejelentette a wifis kommunikációra is képes  Canon XEED WUX500 kompakt telepített projektorát. A kivetítőhöz több wifis eszköz is könnyedén csatlakoztatható, így például egy megbeszélésen a résztvevők bármelyike kapcsolódni tud hozzá saját eszközével. Nem mellékes szempont a különösen jó  minőség: a vetített képen a vékony vonalak is jól kivehetők, a kisbetűs szövegek is remekül olvashatók.

A XEED WUX500 nem csupán rugalmasabban használható elődeinél, de a bemutatók gördülékenységét is javítja azzal, hogy több felhasználó is küldhet rá képeket, videókat vagy zenét, hangot vezeték nélkül; közvetlenül vagy útválasztón keresztül is. A XEED WUX500 számítógép közbeiktatása nélkül is működik, ami azt jelenti, hogy a kivetítővel önmagában is egyszerűen lehet bemutatókat tartani, mert az eszközre közvetlenül a csatlakoztathatók USB-eszközök. Az él-összeolvasztásos technológia és a különleges, négy sarokpontos trapéztorzítás-állítás lehetővé teszi, hogy 14 különféle mintázatban akár 9 kivetítőt is egymás mellé lehessen tenni, és ezek simán LAN-kábelekkel összekötve egybefüggő, nagyméretű képet állítsanak elő.

A vetített kép fényessége a teljes zoomtartományban azonos, az elismerésre méltó energiatakarékosság, a kibővített kapcsolódási lehetőségek, a könnyű telepítés, a kivételes strapabírás és az egyszerű karbantartás révén az XEED WUX500 igen sok területen nyújthat ideális megoldást: mérnöki és tervezői környezetekben, szimulációs és vezérlőtermekben, konferenciaközpontokban, tárgyalótermekben, múzeumokban, látványosságok helyszínén és a felsőoktatásban.

A készülékben megtalálható LCOS-technológia sima, finom színátmenetekkel jeleníti meg a képeket, és 5000 lumenes fényerővel tud vetíteni, ugyanakkor megvan benne az a rendkívüli strapabírás, ami a telepített használathoz kell. A natív WUXGA (1920 x 1200 pixeles) felbontás azt jelenti, hogy a szövegek könnyebben olvashatóbbak és az ábrák szebbek, simábbak.

Miközben a versenytárs termékek fényereje a nagyítási tartomány szuperközeli részében csökkenhet, a XEED WUX500 fényereje mindig egyforma, és ugyanez igaz a rekeszre (F2.8), a zoomolástól függetlenül. Ez azt is jelenti, hogy a legnagyobb nagyításnál ugyanakkora a fényerő, mint a legtágabb perspektívánál.

A projektor emellett támogatja az új, óriási sávszélességű HDBaseT adatátviteli szabványt, és képes HD tartalmat, audio- és videojeleket továbbítani nagy távolságra is egyetlen hálózati kábelen. Ezzel akár 100 méteres távolság is áthidalható, ami nagyon megkönnyíti a rendszer kiépítését.

A XEED WUX500 LCOS-technológiája mellé a Canon különleges AISYS (Aspectual Illumination System) optikai rendszere társul, ami a fényesség és a kontraszt remek ötvözetét kínálja. Az LCOS folyadékkristályos panelje különlegesen gyors és torzításmentes képmegjelenítésre képes a hagyományos LCD- és DLP-projektorok „szivárványosodás”, „perforálódás” és „rácsosodás” jelensége nélkül.  Az AISYS rendszer emellett segít egy átlagosan erős fényforrásból a lehető legnagyobb teljesítményt kihozni.

Az összesen mindössze 365 wattos teljesítményfelvételű új modell energiahatékonysága kiemelkedő: watt/lumen értékben a kategória legjobb teljesítményét nyújtja. A készülék távirányítóján egy külön „ECO” gomb is található, amellyel a felhasználó gyorsan hozzáférhet a lámpa módhoz és a tápellátás-szabályozási beállításokhoz. A projektor nem csak alacsonyabb energiafogyasztású, de (Eco módban használva) hosszabb lámpa-élettartamot is kínál. Az akár 5 ezer órás lámpacsere-intervallum azt jelenti, hogy a XEED WUX500-hoz a Canon hároméves lámpagaranciája (3 Year Lamp Warranty) jár, így az izzók három évre vetített költsége sokkal olcsóbb. A befektetést védi a 3 éves kiterjesztett garanciális szervizkölcsönzés (3 Year Enhanced Warranty Loan Service) is, melynek köszönhetően a projektor javítása idejére a következő munkanaptól a Canon cserekészüléket biztosít. Mindkét garancia jelentősen csökkenti a kivetítő üzemeltetési költségét.

A XEED WUX500 2015 májusában kerül az üzletekbe.