HP Education Edition laptopok – iskolai használatra

A HP bemutatja tanuláshoz tervezett Education Edition laptopját, a ProBook x360 11 készüléket. Az egyedi kialakítású gép az iskolai tanulás új korszakát hozza el.

A vállalat tervezői a HP eddigi legerőteljesebb oktatási célú számítógépét alkották meg, amely vízálló, ütődésbiztos, a billentyűzet kialakítása pedig a tanításhoz és tanuláshoz egyaránt ideális. A letisztult, de időtálló kialakítású laptop 360 fokos átalakítási lehetőségeinek köszönhetően sokoldalúan használható. A HP School Park szoftvercsomag, a dupla kamera, az érintésalapú és tollal vezérelt interakciók segítségével a felhasználók úgy hozhatnak létre- és fogyaszthatnak tartalmakat az eszközön, ahogy az számukra a legkényelmesebb. A ProBook x360 11 a világ első strapabíró átalakítható készüléke, amely támogatja a könyv módot1 és zavartalan olvasási élményt kínál.  

A HP ProBook x360 11 G5 Education Edition újdonságai:

  • Tartós és ellenálló kialakítás – A vékony és könnyű, mégis strapabíró gép ellenáll a tanítási napok kihívásainak. A készülék továbbfejlesztett ütköző elemekkel és megerősített sarkokkal érkezik, így az akár 122 cm magasságból történő esésnek is ellenáll2. A megerősített csatlakozók védenek a külső behatásokkal szemben, a billentyűzetnek pedig nem okoz gondot, ha esetleg morzsa vagy kisebb mennyiségű folyadék kerül rá. A laptop mind a továbbfejlesztett oktatási teszteken3, mind a 13 MIL-STD 810G teszten megfelelt.
  • Intelligens és hatékony oktatás és tanulás – A HP legújabb laptopjával a diákok könnyedén válthatnak az egyes feladatok között, legyen szó dokumentumok szerkesztéséről, STEM alkalmazások futtatásáról vagy a legújabb Intel® processzorok segítségével4 történő videószerkesztésről.
  • Gyors és megbízható hálózati kapcsolatok a felhő alapú tanuláshoz – Az Education Edition ProBook a világ első strapabíró átalakítható készüléke5 opcionálisan elérhető6 Wi-Fi 6 (802.11 AX)7 technológiával, amely hatalmas előrelépést jelent a vezeték nélküli csatlakoztathatóságban. A készülék akár gigabites sebességet és megbízható elérést biztosít akár olyan iskolai hálózaton is, amelyre számtalan különböző eszköz csatlakozik8.
  • Felhasználóbarát kezelhetőség a könnyű üzembehelyezésért és a diákok adatainak védelméért – A HP BIOSphere Gen59 és a HP Manageability Integration Kit10 integrált szoftveres eszközök segítségével könnyen kezelhetők a diákok eszközei. A HP BIOSphere Gen5 firmware ökoszisztéma automatikus frissítésekkel és biztonsági ellenőrzésekkel biztosítja a hatékonyságot. A HP ProBook x360 11 G5 a világ első strapabíró átalakítható eszköze beépített privacy kamerával11. A HP Privacy Kamera fizikai zárral és biztonsági firmware megoldásokkal is véd a rosszindulatú behatolók ellen.

A HP Education Edition laptopjáról további információ a  HP ProBook x360 11 G5. weboldalán érhető el.


1 A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel tesztelnek, és támogatják az egyedi konvertibilis módot, amelyek támogatják a képernyő automatikus elforgatását laptop módban.

2 Az ejtésteszt nem garantálja a jövőbeli teljesítményt a tesztkörnyezettől eltérő feltételek esetén. Baleset esetén az opcionális HP Accidental Damage Protection Care Pack asszisztenciája vehető igénybe. 

3 A MIL-STD teszt nem vizsgálja, hogy az adott eszköz megfelel-e az USA Hadügyminisztériuma által támasztott szerződéses követelményeknek, és alkalmas-e katonai alkalmazásra. A teszteredmények nem garantálják a jövőbeli teljesítményt a tesztkörnyezettől eltérő feltételek esetén. Baleset esetén az opcionális HP Accidental Damage Protection Care Pack asszisztenciája vehető igénybe. 

4 A Multicore egyes szoftverek teljesítményét javítja. A technológia nem minden felhasználó vagy applikáció számára kínál előnyöket. A teljesítmény és a frekvencia változhat az alkalmazások leterheltsége, valamint a szoftver és hardver konfigurációk függvényében. Az Intel számozása, márkázása és/vagy termékelnevezései nem teljesítménykülönbségeket jelölnek.

5 A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel és MIK-STD-vel tesztelnek, valamint opcionális Wi-Fi 6 (802.11ax) kapcsolattal rendelkeznek.

6 Választható funkció, amelyet vásárláskor lehet beállítani.

7 Vezeték nélküli hozzáférés és internetkapcsolat szükséges, amelyet külön kell megvásárolni. A nyilvános vezeték nélküli kapcsolódási pontok száma korlátozott. A Wi-Fi 6 kompatibilis a 802.11-nél korábbi specifikációval rendelkező eszközökkel. A Wi-Fi 6 specifikációi (802.11ax) nem a végleges verziót mutatják. A végleges specifikációk eltérhetnek, ez befolyásolja a PC kommunikációs képességét más 802.11ax eszközökkel.

8 Gigabites sebességet elérő Wi-Fi® kapcsolat érhető el a Wi-Fi 6-tal (802.11ax), amikor az adattovábbítás két azonos routerhez csatlakozó eszköz között valósul meg. Külön megvásárolható, 160 Mhz csatornát is támogató vezeték nélküli router szükséges.

9 A HP BIOSphere Gen5 egyes HP Pro és Elite PC-ken érhető el. A részletek a termékleírásban találhatóak. A funkciók a platform és a beállítások függvényében változhatnak.

10 A HP Manageability Integration Kit letölthető a http://www.hp.com/go/clientmanagement oldalról.

11 A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel és MIK-STD-vel tesztelnek, valamint beépített privacy kamerával rendelkeznek.