CES 2020: Következő generációs IT megoldások a HP-tól

A HP Las Vegas-i a Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show – CES) mutatja be legújabb PC-it, kijelzőit és kiegészítőit. A vállalat termékinnovációs megoldásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljeskörű védelemmel dolgozzanak vagy hozzanak létre tartalmakat bárhol, könnyedén kapcsoljanak össze különböző eszközöket és képviseljék a személyes értékeiket a világ első óceánból kinyert műanyagokból készült7 notebookjával és a hozzá tartozó tokkal.

„Fontos számunkra, hogy jövőbemutató eszközöket és felhasználói élményt biztosítsunk, amelyek szabadabb környezetet teremtenek a felhasználók számára, legyen szó kreatív alkotásról, munkáról, vagy a kedvenc tartalmaik követéséről – mondta el Alex Cho, a HP személyi számítógépek üzletágának elnöke. – A PC-k a mindennapi élet fontos részét képezik, a HP pedig kiemelkedő gépeket, kijelzőket és kiegészítőket hoz el a felhasználóknak, amelyeknek kiváló a teljesítménye, könnyűek, ellenállóak és elegánsak, emellett egyaránt elősegítik a mobilitást és az adatbiztonságot.”

Az új évtizedben a csúcstechnológia használata folyamatosan változhat, a felhasználók pedig olyan megoldásokat részesítenek előnyben, amelyek nagyobb szabadságot adnak nekik a mindennapi feladatok elvégzésében. Az amerikai munkavállalók 34 százaléka akár 5 százalékos fizetéscsökkentést is elfogadna, ha többet dolgozhatna az irodán kívül8. A Z generáció naponta több mint 10 órát tölt online tartalmakkal9. A megelőző generációval együtt naponta átlagosan 5 különböző képernyőt használnak10, ez pedig nehézségekhez vezethet, ha az ökoszisztémájukhoz újabb eszközt szeretnének csatlakoztatni.

Nagyobb alkotói szabadság tartalommal gyártóknak

HP Spectre x360 15

 • Teljesítmény: Az ideális hőleadás érdekében újratervezett HP Spectre x360 15 a vállalat eddigi legerősebb Spectre gépe, amely akár tizedik generációs Intel® Core™ i7 processzoral és NVIDIA® GeForce grafikával érkezik, akkumulátora pedig akár 17 órás üzemidőt is képes biztosítani2
 • Tartalom: A 90 százalékos kijelző-test aránynak, a 15,6 colos 4K OLED kijelzőnek11 és a 30 százalékkal szélesebb színskálát12 megjelenítő DCI-P3 színtartománynak köszönhetően a tartalmak sosem látott színhűséggel jelennek meg.
 • Mobilitás: A legújabb Intel® Wi-Fi 6 technológiával a fájlátvitel sebessége akár háromszorosa lehet a Wi-Fi 5 mellett elért sebességnek13, a hálózat beállítását pedig a Network Booster segítségével a felhasználók a HP Command Centerből végezhetik.
 • Biztonság: Tízből hat felhasználó fizikailag is eltakarja a laptopja webkameráját, hogy biztonságban érezze magát vagy megelőzze a kamera feltörését14. A Spectre x360 15 ezért a HP legkisebb, 2,2 mm-es infravörös biztonsági kamerájával érkezik. A HP Webcam Kill Switch funkcióval, külön némító gombbal, a billentyűzeten található ujjlenyomat-olvasóval, valamint Express VPN és LastPass szolgáltatásokkal a felhasználók bárhol, bármikor biztonságban tudhatják a munkájukat vagy alkotásaikat.

A HP Spectre x360 15 precíziós CNC megmunkálású alumíniumból készült, egyedi kialakítású gép, lekerekített sarkokkal. Az iparágban vezető, 90  százalékos kijelző-test arány1 mellett pedig az alsó és felső kávák mérete is 60 százalékkal csökkent.

HP ENVY 32 All-in-One (AiO)

 • Alkotás: Az új ENVY 32 AiO eszközzel az ötletek valósággá válnak. Az akár 65 wattos, kilencedik generációs Intel® Core™ i7 proceszorok15, az NVIDIA® GeForce® RTX 2080 grafikus kártya, az akár 32 GB-os DDR4 memória és az akár 1 TB-os SSD16 vagy kettős tárhely opciók hatékonyabbá teszik a munkát, még a nagyobb fotós vagy videós projektek esetében is. Az ENVY 32 AiO az első all-in-one készülék, amely tagja az NVIDIA RTX Studio programjának. A modern alkotók számára készült RTX Studio több mint 40 vezető kreatív- és tervezőprogramot képes futtatni az RTX által felgyorsított ray tracing és AI alapú technológiákkal, így jelentősen felgyorsítja az időigényes feladatokat, például a nagyfelbontású videók valós idejű szerkesztését.  
 • Audio élmény: A világ legnagyobb hangerejű AiO eszköze17, amely Advanced Audio Stream technológiával érkezik18 és páratlan hangzást kínál extra hangszórók használata nélkül. A kiváló hangminőséget az eszközbe egyedileg beépített Bang&Olufsen elülső hangszórók és a mélynyomók garantálják. Ezekkel az audiófájlok élőben szerkeszthetők és játszhatóak vissza. A felhasználók kedvenc zenéiket akkor is streamelhetik a telefonjukról az eszköz hangrendszerén, ha a PC ki van kapcsolva.
 • Kialakítás: A szilárd aluminium talpakon álló, teljesen üvegből készült kijelző, matt Alkony Fekete színével, a sötét kőris fabetétekkel és akusztikus szövetborítással prémium megjelenést biztosítanak az ENVY 32 AiO eszköznek, amely egy átgondolt tervezési folyamat eredménye. A könnyen hozzáférhető bemenetek, a beépített vezeték nélküli töltés és a több eszközön is használható billentyűzet egy gombnyomással lehetővé teszik az eszközök közötti váltást.

A HP ENVY 32 AiO a világ legszélesebb 4K kijelzőjével19 rendelkező all-in-one eszköze, amely a CES 2020 Innovációs Díját is elnyerte.

A munka szabadsága, kötöttségek nélkül

HP Elite Dragonfly

 • Biztonságos 5G kapcsolat: A HP Elite Dragonfly a világ első üzleti felhasználásra szánt átalakítható eszköze 5G csatlakoztathatósággal20 és okos jel technológiával, amely növeli az antenna teljesítményét. Ez az innovatív fejlesztés lehetővé teszi, hogy a világ legkönnyebb üzleti átalakítható eszköze megfeleljen a HP szigorú csatlakoztathatósági normáinak, mindezt 5G támogatással21. A HP Elite Dragonfly tizedik generációs Intel® Core™ vPro® processzorral érkezik, és saját kategóriájában a világ legfejlettebb csatlakoztathatósági opcióit kínálja magas biztonsági szint mellett22.
 • Zavartalan munkavégzés: A HP Sure View Reflect egy forradalmai techológia, amellyel a HP innovatív módon garantálja a felhasználók személyes terét és adatbiztonságát, a fényviszonyoktól függetlenül. A privát mód egy gombnyomással aktiválható, ekkor a képernyőt egy réz színű  betekintésgátló réteg takarja el.
 • Követhető: A HP Elite Dragonfly a világ első latopja beépített Tile™ követési funkcióval23 a világ helymeghatározásban vezető szakértőjétől. Az esetlegesen elvesztett készülék pontos helye egyszerűen meghatározható, a választható Tile Premium szolgáltatás pedig automatikusan jelzést küld, ha az eszközt ott felejtik valahol.
 • Fenntartható: A HP Elite Dragonfly a világ első olyan notebookja, amely óceánból származó műanyagokat tartalmaz24, alkatrészeinek pedig több mint 82 százaléka újrahasznosított anyagból készül25.

A HP Elite Dragonfly a világ első laptopja beépített Tile™ technológiával.

„A Qualcomm vezető szerepet játszik az LTE képes PC-k piacán, így a felhasználóknak akár útközben is magas hálózati sebességet biztosít. Nagy öröm számunkra, hogy ezentúl a HP-val közösen alkothatunk majd 5G képes PC-ket – mondta el Alex Katouzin, a Qualcomm Technologies Inc. mobil üzletágért felelős általános igazgatója és alelnöke. – A Qualcomm 5G képes számítógépei a digitális átalakulás középpontjában állnak és új korszakot nyitnak a számítástechnika világában.”

A csatlakoztathatóság és a személyes értékek szabadsága

Új monitorok és fenntartható kiegészítők

 • A HP E24d G4 és a HP E27d G4 Advanced Docking monitorok új kategóriát képviselnek az intelligens kijelzők piacán, hiszen egyetlen USB-C™ kábellel korszerűsítik a munkahelyeket, legyen szó a videójel, az adatok vagy az akár 100W-os teljesítmény átviteléről. A monitor és a csatlakoztatott laptop egyszerre, egyetlen gombnyomással elindítható, még akkor is, ha a laptop le van csukva. A Windows Hello segítségével az integrált privacy kamerával egyszerűen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A munkahelyek IT részelege a hálózaton keresztül bárhonnan könnyedén hozzáférhet a HP eszközökhöz, így egyszerűbb a különféle perifériák csatlakoztatása.
 • A HP Renew Sleeve a fenntartható életmód tökéletes kiegészítője. A tok műanyag palackok újrahasznosításával és a lehető legkevesebb gyártási hulladék keletkezésével készül.
 • A HP Renew Series sorozat egy hátizsákból, egy aktatáskából, egy kistáskából és egy válltáskából áll. A táskák alapanyagát 100 százalékban újrahasznosított PET és műanyag palackok képezik, amelyekből először pelletet gyártanak, a golyókat vékony rostszállá olvasztják, ezt feltekercselik és az így kapott “fonalból” szövik a trendi, környezetbarát táskákat szürke és navy árnyalatokban. A sorozat tagjai 14 vagy 15,6 col átmérőjű laptopokhoz is ideálisak.
 • A  HP Spectre Folio Backpack és Topload táskák vízálló viaszosvászon külső borítással érkeznek annak érdekében, hogy a bennük tárolt eszközöket biztonságban és szárazon tartsák. A kollekció tagjain RFID zseb is található, amely megvédi a felhasználók kártya-adatait az elektronikus adatolvasó eszközöktől. Minden modell egy puha, steppelt, 15,6 colos átmérőjű laptopra méretezett zsebbel készül a magasabb szintű védelem érdekében. A kényelmes használat érdekében a táskákat a bőröndökhöz igazítható pántokkal látták el, így könnyebb azokat együtt szállítani.

A HP E24d G4 és HP E27d G4 Docking monitorok a világon az első olyan monitorok, amelyekről az egész hálózat irányítható és a csatlakoztatott eszközökkel egy időben, egyetlen gombbal bekapcsolhatók26.

A HP Renew Sleeve tokot 13 colos laptopokhoz készítették, csomagolása pedig 100 százalékban újrahasznosítható.

A HP Renew Series darabjai egyenként 10 darab műanyag palack felhasználásával készülnek, így azok nem jutnak el az óceánokig vagy a hulladéklerakókig. A modellek vegán bőr fogantyúkkal és vízálló anyaghasználattal érkeznek, így tartják biztonságban és szárazon a készülékeket.

A HP Spectre Folio Backpack és Topload táskák vízálló viaszosvászon borításához az anyagot az elismert skót szövetgyártó cég, a Halley Stevensons biztosítja.


1 Az aktív és nem aktív betekintési területnek a keret méretéhez viszonyított százalékos arányát mérve.
2 Akár 17 órás üzemidő, az alábbi konfigurációval érhető el: Intel® Core™ i7-10510U, Nvidia® Mobile grafikus vezérlő, 16GB DDR4-2666 SDRAM (beépített), 512GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD, 15.6” képátlójú 4K UHD (3840 x 2160) 2W kijelző, Win10 19H1 Home. Az akkumulátor élettartama számos tényezőtől függően változhat, mint a modell, a konfiguráció, az alkalmazások, a felhasználás, a vezeték nélküli funkciók vagy  az energiatakarékossági beállítások. Az akkumulátor maximális kapacitása a használattal csökken. További információk a www.bapco.com webodlalon éerhetők el.
3 A 2019.12.18-án elérhető, 4K kijelzővel rendelkező All-in-One eszközök között, a kijelzőt átlósan mérve. A 4K vagy ultra-HD (UHD) felbontáshoz megfelelő tartalom lejátszása szükséges. A HDR használatához, magas dinamikatartományú (HDR) tartalom szükséges.
4 A 2019.12.18-án elérhető, NVIDIA® GeForce grafikus kártyával rendelkező All-in-One eszközök között.
5 A 2019 decemberében elérhető üzleti felhasználásra szánt átalakítható eszközök között, amelyek tizedik generációs Intel® Core™ vPro U szériás processzorral, Windows Pro operációs rendszerrel, átalakítható, nem leszerelhető kialakítással és opcionális 5G csatlakoztathatósággal rendelkeznek. Az 5G modul opcionálisan elérhető és a gyártás során kerülhet beállításra. Az 5G hálózatokhoz tervezett modul akár 3,8 Gbps letöltési sebességet is támogat Evolved-Universal Terrestrial Radio Access New Radio Dual Connectivity (ENDC) mellett, 100 Mhz-es 5G NR és LTE sávszélességgel, 256QAM 4x4 segítségével. Aktiválás és külön köthető szolgáltatói szerződés szükséges. Az elérhetőség és lefedettség a szolgáltató felelőssége. A kapcsolat, valamint a le- és feltöltési sebességek hálózattól, országtól, infrastruktúrától és más tényezőktől függően változhatnak. Az 5G nem minden termékre és nem minden régióban érhető el. Visszafelé kompatibilis a 4G LTE és 3G HSPA technológiákkal. Az 5G modul várhatóan az USA, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Franciaország területén lesz elérhető szolgáltatótól függően.
6 A 2019 augusztusában elérhető kompakt, üzleti felhasználásra szánt átalakítható eszközök között, amelyek nyolcadik vagy tizedik generációs Intel® Core™ i U szériás processzorral, Windows Pro operációs rendszerrel, vPro™-val és átalakítható, nem leszerelhető kialakítással rendelkeznek 967 cm3 alatt
7 A HP 2019 májusi belső elemzése alapján. A kijelző 5 százalékban az óceánból kinyert műanyagból készült. A notebook hangszórójának borítása 5 százalékban az óceánból kinyert műanyagból készült 2019 augusztusától.
8 Távmunka és Telekommunikáció Statisztikák, Owl Labs, 2019.
9 A Z generáció naponta 10 órát tölt online tartalmakkal, Marketing Tech News, 2018.
10 Z generációs statisztikák: Gen Z Facts for Marketers, Mediakix, 2018.
11 A 4K felbontású képhez 4K tartlmak lejátszása szükséges.
12 A teljesítmény-specifikációk a HP alkatrészek gyártói által biztosított átlagos specifikációt jelentik, a tényleges teljesítmény eltérhet.
13 A 80 Mhz-es Wi-Fi 5 és 160 Mhz-es Wi-Fi 6 esetében, a fájlátvitelt két, azonos routerre csatlakoztatott eszköz között vizsgálva. A 802.11ax (Wi-Fi 6) technológiát támogató vezeték nélküli router szükséges, amely külön vásárolható meg. Az elérhetőség országtól függően változhat.
14 A HP webkamera felméréséből, 2019. június.
15 A többmagos rendszer célja bizonyos szoftver termékek teljesítményének javítása. Nem minden ügyfél vagy szoftveralkalmazás részesül a technológia használatának előnyeiből. A teljesítmény és az órafrekvencia az alkalmazási munkaterheléstől és a hardver- és szoftverkonfigurációktól függ. Az Intel számozása nem a nagyobb teljesítmény mércéje.
16 Merevlemez esetén, 1GB = 1 milliárd byte, 1TB = 1 trillió byte. A valódi formázott kapacitás ennél kevesebb. A rendszermeghajtón akár 35 GB is fenn lehet tartva a rendszer-helyreállítási szoftvernek.
17 A HP belső tesztelését alapul véve, amelyben a hangszóró maximális teljesítményét vizsgálták hangnyomás-szint teszttel, hogy összehasonlítsák a piacon fellelhető All-in-One PCk decibelben mért hangerejével 2019. 12. 18-án.
18 Az All-in-One PC-k piacát tekintve, 2019. december 18-án. A PC-ről kikapcsolt állapotban is lehet zenét streamelni csatlakoztatott Bluteooth eszközök segítségével.
19 Az All-in-One 4K-s kijelző PC-k között 2019. december 18-i adatok alapján. A kijelző mérete diagonálisan van megadva. 4K vagy ultra-HD (UHD) tartalom szükséges a 4K vagy UHD megjelenítéshez. Magas dinamika tartományú (HDR) tartalom szükséges a HDR megtekintéshez.
20 A 2019 decemberében elérhető üzleti felhasználásra szánt átalakítható eszközök között, amelyek tizedik generációs Intel® Core™ vPro® U szériás processzorral, Windows Pro operációs rendszerrel, átalakítható, nem leszerelhető kialakítással és opcionálisan elérhető 5G-vel rendelkeznek. Az 5G modul opcionálisan elérhető és a gyártás során kerülhet beállításra. Az 5G hálózatokhoz tervezett modul akár 3,8 Gbps letöltési sebességet is támogat Evolved-Universal Terrestrial Radio Access New Radio Dual Connectivity (ENDC) mellett, 100 Mhz-es 5G NR és LTE sávszélességgel, 256QAM 4x4 segítségével. Aktiválás és külön köthető szolgáltatói szerződés szükséges. Az elérhetőség és lefedettség a szolgáltató felelőssége. A kapcsolat, valamint a le- és feltöltési sebességek hálózattól, országtól, infrastruktúrától és más tényezőktől függően változhatnak. Az 5G nem minden termékre és nem minden régióban érhető el. Visszafelé kompatibilis a 4G LTE és 3G HSPA technológiákkal. Az 5G modul várhatóan az USA, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Franciaország területén lesz elérhető szolgáltatótól függően. Az 5G a HP Elite Dragonfly G2 gépeken érhető el, azok megjelenésekor.
21 A 2019 augusztusában elérhető kompakt, üzleti felhasználású átalakítható eszközök között, amelyek nyolcadik vagy tizedik generációs Intel® Core™ i U szériás processzorral, Windows Pro operációs rendszerrel, vPro™-val és és átalakítható, nem leszerelhető kialakítással rendelkeznek 967 cm3 alatt.
22 A HP 2019. decemberi belső mérései alapján mobil eszközök között választható, fizikailag beépülő, hardver alapú, visszaverődő betekintésgátló képernyővel 32 százalékos fényesség csökkenéssel 45 fokos betekintésgátló módban és opcionális 5G elérhetőséggel. Az 5G elem és a betekintésgátló képernyő válaszható elemek, amelyeket gyárilag lehet konfigurálni. Az 5G hálózatokhoz tervezett modul akár 3,8 Gbps letöltési sebességet is támogat Evolved-Universal Terrestrial Radio Access New Radio Dual Connectivity (ENDC) mellett, 100 Mhz-es 5G NR és LTE sávszélességgel, 256QAM 4x4 segítségével. Aktiválás és külön köthető szolgáltatói szerződés szükséges. Az elérhetőség és lefedettség a szolgáltató felelőssége. A kapcsolat, valamint a le- és feltöltési sebességek hálózattól, országtól, infrastruktúrától és más tényezőktől függően változhatnak. Az 5G nem minden termékre és nem minden régióban érhető el. Visszafelé kompatibilis a 4G LTE és 3G HSPA technológiákkal. Az 5G modul várhatóan az USA, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Franciaország területén lesz elérhető szolgáltatótól függően.
23 A HP 2019. decemberi belő mérései alapján gyárilag előretelepített Tile követő hardver és szoftverekkel. Tervezett bevezetés a HP ELITE DRAGONFLY eszközön: 2020. első negyedév. Vásárláskor kell konfigurálni.
24 A notebook hangszórójának a fedőlapi alkatrésze 5 százalék óceánból származó műanyagból készül 2019. augusztusi adatok alapján.
25 Súly alapján. A következő mechanikus alkatrészeket tartalmazza: alváz, hangszóró doboz, keycap mechanika, akkumulátor keret és más kisebb alkatrészek. A Dragonfly Family esetében 2020. januárjától.
26 A 2019 decemberében elérhető dokkolós monitorok között, amelyek RJ45 porttal, energiaellátási rendszerrel és további portokkal, mint például USB-C csatlakozó, valamint videótámogatással és olyan gombbal rendelkeznek, amellyel a monitort, a mini asztali gépet, laptopot vagy kompakt PC-t egy időben be lehet kapcsolni, továbbá Etherneten keresztül képesek a teljes hálózat irányítására.