Az Xbox One varázsa: képességek és kiegészítők

Az 1990-es években gyermekként földöntúli élmény volt megismerkedni a Tetris világával, majd jöttek sorban a jobbnál jobb újítások. Ez a korosztály még emlékszik a sárga kazettákra is, amiket a piacon lehetett megvásárolni és egy matrica alapján eldönteni, hogy mennyire jó lehet az a bizonyos játék. Szerencsére a technika nem állt meg a 8 bites játékoknál, a mai fiatalok és idősebbek számára az egyik legvonzóbb és leglenyűgözőbb játékkonzol az Xbox One.

Játékélmény mindenekfelett
Cyberpunk, FIFA, Minecraft, CoD, és még sorolhatnánk korunk nagy klasszikusait, amik meghatározzák a gamervilág főbb csapásvonalait. Fejlesztőcsapatok garmadája dolgozik azon, hogy olyan meghatározó és egy életre szóló élményt tudjanak megalkotni, ami ugyanolyan generációs élménnyé válik, mint a bevezetőben írt sárga kazetta. A különböző platformok jelenléte egyben áldás és átok. Fontos a verseny, ki miben tud újítani, ki tud jobb, izgalmasabb játékkal előrukkolni, azonban van ennek hátránya is, mivel nem standard paraméterekre tervezik a játékot. Játékosként dühítő tud lenni, ha elkezd szaggatni a játék, teszi ezt általában a küldetés csúcspontján, vagy amikor kisebb-nagyobb bugokba ütközünk bizonyos szinteken. Természetesen az új generációs konzoloknál, mint az Xbox One esetében is, már lényegesen előrehaladottabb a technika, és ha elég ideje van a fejlesztőcsapatnak, akkor valóban tökéletes játékélménnyel tudják kiszolgálni a vevőközönséget. Az erőteljes hardverrel ellátott eszköz a többmagos processzorral együtt kiváló grafikus teljesítményt nyújt, ami lehetővé teszi a magas szintű játékélményt. Az eszköz további funkciókat is kínál, például médialejátszást vagy streaminget.

Kiegészítők, amivel fokozhatjuk az élvezetet
Természetesen az Xbox One konzolhoz különböző kiegészítők és tartozékok érhetők el, amelyek tovább szélesítik az amúgy sem szűkös lehetőségek tárházát. Az egyedi stílust kedvelők számára különböző színválasztékban elérhetőek már az alap vezeték nélküli kontrollerek. Ezen felül szintet léphetünk, sőt ugorhatunk egy Kinect szenzorral. A szenzor lehetővé teszi a mozgásérzékelésen alapuló játékot, valamint hangvezérlést és arcfelismerést is magába foglal. Az eszközhöz konzolállvány és töltőállomás is kapható, amik segítenek rendszerezni a konzolt és a kontrollereket. Nem utolsó sorban pedig a töltő funkciónak köszönhetően nem kell amiatt bánkódni, hogy épp akkor merül le az egység, amikor lenne időnk játszani vele.

További kiegészítők lehetnek a különböző kábelek, mint például HDMI, ethernet, amelyek segítségével csatlakoztathatod a konzolt más eszközökhöz, de bővítheted a tárhelyet a játékoknak és alkalmazásoknak egy Xbox One-nal kompatibilis memóriakártyával is.

Az online többjátékos mód az Xbox Live szolgáltatáson keresztül egy új dimenziót tud megnyitni. Egy havidíjas szolgáltatás, amely lehetővé teszi az online többjátékos felállást és ingyenes havi játékok letöltését. Persze nem kell egyből ezzel kezdeni: ha megvettük az első játékunkat sok esetben adnak mellé egy ajándékkártyát, amivel egy hónapra ingyen kipróbálhatjuk az online élményt.