Új Canon kompakt objektív stúdióban készülő műsorokhoz

A Canon tegnap bejelentette, hogy kibővíti nagyteljesítményű, 2/3” 4K cine objektív szériáját, a kompakt és könnyű CJ18ex7.6B KASE modellel, mely egyik előnye a jó ár-érték aránya. A stúdióban készített felvételekhez sokrétűen használható a 2/3” 4K-os cine zoomobjektív: 18x-es zoom, fókusztávolsága 7,6–137 mm, okosan kialakított új, telekonverter nélküli dizájnja kisebb és könnyebb testet eredményezett.

Kiváló 4K optikai minőség
Mivel a tévéstúdiók sorra állnak át a 4K rendszerekre és munkafolyamatokra, a Canon is egyre szélesebb kínálatot fejleszt a 4K objektívekből.  A Canon CJ18ex7.6B KASE éles 4K-felbontást biztosít a képernyő közepétől a széléig. Ez az objektív tiszta képeket állít elő, minimális kromatikus aberrációval és színhibával a fluorit és UD üveg optimalizált elrendezésének köszönhetően. A CJ18ex7.6B KASE speciális üvegbevonattal és gondosan megtervezett belső lencsetartóval rendelkezik, amely megakadályozza a visszaverődést, minimalizálva a fényfoltokat és a ghosting hatást. Így nagy tonális telítettségű, tiszta és kontrasztos felvételek készíthetők a HDR támogatásához. Mindez, a legújabb BT.2020 színtéren alapuló aberráció korrekciós adatokkal együtt, magasabb színvonalú képet biztosít valósághűbb textúrákkal és mélységgel – ami például interjúk készítésénél fontos.

Kompakt, ergonomikus kialakítás
A CJ18ex7.6B KASE ergonomikus kialakítású markolata kényelmesen illeszkedik a kézbe, könnyebben irányítható. Kis súlya ellenére strapabíró a felépítése, ami a felhasználó számára robusztusságot és mobilitást biztosít, ami a dokumentum- és riportfilm stílusú tartalom felvételéhez szükséges.

Fokozott kompatibilitás
A CJ18ex7.6B KASE lehetővé teszi a rendkívül pontos helyzetinformációk kiolvasását a fókusz, a zoom és az írisz vezérléséhez a 20-pines csatlakozókkal, amelyek biztosítják a különféle virtuális stúdiórendszerekbe való integrációt, még akkor is, ha a fókusz- és a zoomvezérlő teljes szervobeállítással van csatlakoztatva. A nagy felbontású 16 bites kódoló biztosítja, hogy az objektív beállításokban pontos helymeghatározási információt kaphatunk, lehetővé téve a könnyű kalibrálást a tényleges és a virtuális képek összeillesztésekor.

Ma a Canon közzéteszi az EOS C300 Mark III és a CN10X25 IAS S modelleket is. A CJ18ex7.6B KASE várhatóan júniusban kerül forgalomba.

További információért kattintson ide: https://www.canon.hu/broadcast/cj18ex-7-6-b-kase/

A CJ18ex7.6B KASE főbb jellemzői:

  • 4K optikai teljesítmény
  • Nagy teljesítményű 18x zoom (7,6–137 mm)
  • 2/3” B4-es állvány
  • Kompakt és könnyű, optikai telekonverter nélkül
  • Minimalizált ghosting hatás és kromatikus aberráció
  • Virtuális rendszerekkel kompatibilis 16 bites kódolással