Megérkezett a PRO Ultimate, a Samsung eddigi leggyorsabb és legmegbízhatóbb memóriakártyája

A Samsung microSD kivitelben mutatja be az UHS-I memóriakártya sorozatának legújabb, PRO Ultimate modelljét, amelyekkel a profi fotósok és tartalomkészítők hatékonyabban végezhetik el a kreatív munkafolyamatokat. A PRO Ultimate termékcsalád 512 gigabájt (GB) végső kapacitással bír, amelynek szekvenciális olvasási sebessége elérheti az akár 200 megabájt/másodpercet (MB/s). A továbbfejlesztett vezérlő hosszabb élettartamot és magasabb energiahatékonyságot tesz lehetővé, a külső behatások elleni védelem pedig gondtalan mindennapi használatot biztosít a felhasználók számára.

„A professzionális tartalomgyártóknak a lehető legnagyobb megbízhatóságra van szüksége a drónok, az akciókamerák vagy a digitális tükörreflexes kamerák által készített nagyméretű tartalmakkal való munka során, legyen szó az adatok írásáról, olvasásáról vagy továbbításáról – mondta Hangu Sohn, a Samsung memóriatermék-tervezési csoportjának ügyvezető alelnöke. – A kreatív szakembereknek nagysebességű és -teljesítményű memóriakártyákra van szükségük. Éppen ezért a Samsung PRO Ultimate termékcsaládot továbbfejlesztett vezérlőtechnológiával és többszörös védelmi funkciókkal láttuk el.”

Az UHS-I csatolófelület élvonalbeli írási és olvasási sebességet biztosít
A PRO Ultimate kiemelkedik a vállalat technológiai újításai közül, ugyanis az UHS-I csatolófelület 200 MB/másodperc olvasási és 130 MB/másodperc írási sebességével iparágat meghatározó szabványt állít fel. A nagyteljesítményű írási és olvasási sebesség – kapacitástól függetlenül, Video Speed Class 30 (V30) támogatással – zökkenőmentes átvitelt tesz lehetővé olyan nagy igénybevételt jelentő fájlok mozgatása során is, mint a 4K UHD és Full HD (FHD) felbontású videók.

Az A2 minősítésű1 PRO Ultimate a nagyobb méretű tartalmak hatékony kezelésében és az eszközök közötti gyors adatátvitelben is támogatja a felhasználókat. A microSD-kártya erős teljesítményt biztosít a véletlenszerű olvasási és írási, valamint többfeladatos műveletek elvégzéséhez.

Megbízhatóbb és tartósabb tárhely a mindennapokban
A Samsung PRO Ultimate a vezérlő továbbfejlesztett Hibajavító kódoló (ECC) motorjának köszönhetően megbízható teljesítményű eszközt kínál a profi fotósok és alkotók számára. A többszörös védelmet biztosító kialakítás hosszabb távon jelenthet biztonságosabb adattárolást.

A Hibajavító kódolás (ECC) alacsony sűrűségű paritásellenőrző (LDPC) kódja mostantól hatékonyabban, 2 kilobájttal (KB) működik a korábbi, a szériára jellemző 1 kilobájthoz képest, ezáltal a PRO Ultimate fokozott tartósságot kínál a nagyobb adatmennyiségű írási és törlési folyamatok során.

A Pro Ultimate kártya megfelelt a szigorú teszteléseken, és a legszélsőségesebb környezeti körülmények között is gondtalan használatot biztosít. Az SD-kártya olyan funkciókkal érkezik, mint a kétméteres mélységig, legfeljebb 72 órán át tartó vízvédelem, az ötméteres magasságra vonatkozó leesésvédelem, az akár 10 ezer érintésig tartó kopásvédelem, valamint a röntgen- és mágnesálló védelem. A memóriakártya szélsőséges hőmérsékleten, -25°C és 85°C között is működik és 1,5 kilogrammos súlyig ütésálló.

Fokozott energiahatékonyság 28 nanométeres vezérlővel
A Samsung 28 nanométeres (nm) vezérlőjének energiahatékonysága a vállalat korábbi, 55nm-es vezérlővel ellátott modelljeihez képest 37 százalékkal magasabb. A felhasználók ezáltal hosszabb ideig, gyakori újratöltések nélkül használhatják eszközüket, így a lehető legtöbbet hozhatják ki a készülék akkumulátorának élettartamából.

Többeszközös kompatibilitás
Annak érdekében, hogy a tartalmak elkészítése, szerkesztése és adatátvitele minél több eszköz között megvalósulhasson, a PRO Ultimate microSD-kártya SD adapterrel egyaránt párosítható digitális tükörreflexes és tükör nélküli fényképezőgépekkel, kamerákkal, asztali számítógépekkel, valamint laptopokkal.

A PRO Ultimate microSD-kártya kompatibilis a legkülönbözőbb Android okostelefonokkal, táblagépekkel, hordozható játékkonzolokkal, akciókamerákkal, drónokkal, asztali számítógépekkel és további készülékekkel. Az eszköz kiváló választás lehet azoknak, akik megbízható és sokoldalú memóriakártyát keresnek.

Elérhetőség
A Pro Ultimate microSD-kártya három különböző tárolókapacitással, a 128GB 11 990, a 256GB 18 990, az 512GB-os változat pedig 31 990 forintos –, a gyártó által javasolt kiskereskedelmi – áron lesz elérhető Magyarországon várhatóan szeptembertől. A kártyaolvasóval ellátott PRO Ultimate microSD-kártya ára 14 990 forinttól 35 990 forintig terjed a 64GB-os és 512GB-os kártyák esetében.

A Pro Ultimate microSD-kártya már világszerte elérhető a felhasználók számára, a memóriakártyák összes említett típusa beépített kártyaolvasó opcióval is elérhető.

Az új PRO Ultimate memóriakártyákra 10 év, korlátozott garancia vonatkozik.

 

Kapacitás2

512GB

256GB

128GB

Csatolófelület

UHS-I

SD Standard

microSDXCTM

Teljesítmény3

Olvasás

200 MB/s

Írás

130 MB/s

Sebességi osztály

U3, V30, Class 10, A2

Tanúsítványok

FCC, CE, VCCI, RCM

Védelem (7)

Víz, Hőmérséklet, Röntgen sugárzás, Mágnesesség, Leejtés, Kopás, Ütés4

Jótállás

10 éves limitált jótállás

 

 

1 Application Performance Class 2: SD kártyákra vonatkozó szabvány. A minősítés a másodpercenkénti olvasási és írási műveletek számát jelöli.
2 1GB = 1 000 000 000 bájt (1 milliárd bájt). A tényleges, kihasználható kapacitás eltérő lehet.
3 Akár 200MB/s olvasási sebesség a Samsung belső fejlesztésű technológiája segítségével. A 104 MB/s UHS-I sebességnél magasabb teljesítményhez kompatibilis eszközre van szükség. Akár 130MB/s írási sebesség, a Samsung belső tesztjei alapján. A teljesítmény alacsonyabb lehet a befogadó készüléktől, a használati feltételektől és más tényezőktől függően.
4 Az ütés elleni védelem kizárólag az SD-kártyákra vonatkozik.