AZ (18) - heti filmbemutató

Ezen a héten az év legjobban várt horrorfilmje, az AZ végre megérkezik a mozikba! A film alapjául szolgáló regény, Stephen King könyve 1986-ban jelent meg, és három évtizede a horror-rajongók kedvence. A címben szereplő névmás a történet központi figurájára, egy ősidők óta létező, alakját változtató, démoni figurára utal, aki szabályos időközönként, 27 évente felébred egy Maine államban található kisváros, Derry csatornahálózatában, és préda után néz. Áldozatai a városka legvédtelenebb lakói, a gyerekek. Ám ezúttal hét helybéli iskolás – ahogy magukat nevezik, a Vesztesek klubja – felveszi a kesztyűt.

A film főszerepében Pennywise életre keltője, Bill Skarsgard (A beavatott-sorozat: A hűséges) mellett tehetséges gyerekeket láthatunk, akik fiatal koruk ellenére nem teljesen ismeretlenek a nagyközönség számára. A főszereplő Bill-t Jaeden Lieberher kelti életre, akit korábban már olyan filmekben láthattunk, mint a St. Vincent, az Aloha és az Éjféli látomás, Richie szerepében pedig az utóbbi idők egyik legmenőbb horror-fantasy sorozatának, a Stranger Things-nek a főszereplője, Finn Wolfhead.

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt.

Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

Főszereplők: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher
Operatőr: Chung-hoon Chung. Látvány: Claude Paré
Írta: Stephen King, Gary Dauberman, Chase Palmer
Rendezte: Andrés Muschietti

Mozibemutató: 2017. szeptember 7.
Eredeti cím: It
Színes amerikai film
Gyártó: New Line Cinema, Warner Bros.
Játékidő: 135 perc
Korhatár: 18
Facebook:
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/AZ_trl_18

A film korhatára: 18 éven aluliak számára nem ajánlott!
A film szinkronos 2D, 4DX, IMAX és OV 2D változatokban lesz látható a mozikban.