Hétvégi filmajánló: Men in Black 3

Men in Black 3A héten került a mozikba a Men in Black harmadik része, amelyben J a múltba kell, hogy utazzon, ha meg akarja menteni a világot. A történet 1969-ben, a Holdra-szállás napján játszódik, amikor is a fiatal K ügynök Cape Canaveral-ig üldöz egy idegent, akinek jövő beli énje visszamegy a múltba, hogy a saját szájíze szerint alakítsa a történelem menetét.

Mivel én szeretem az ilyen paradoxonos, időutazós filmeket, plusz idegenek is vannak benne, pozitívan álltam a dologhoz. Mindenkit biztosíthatok, hogy messze jobb, mint a gyalázatos második rész, és ezúttal a Zartha Fénye nem fog előkerülni. Ellenben megtudjuk, honnan ered az MiB logójában látható bolygó, és a körülötte található gyűrűk.

A poénok ismét hozzák az első rész színvonalát, Josh Brolin pedig jól alakítja a fiatal K-t. És a történet végén azt is megtudjuk, mitől savanyodott be az öreg róka. Amire én személy szerint nem számítottam, így eléggé meglepett a dolog. Mindenesetre egy teljesen más oldalát ismerhetjük meg, aki vicces, és egyáltalán nem a mogorva Kay.

A Michael Stuhlbarg által alakított Griffin egy roppant érdekes karakter, aki egyszerre látja az összes lehetséges jövőt. Sajnos rá nem nagyon tértek ki, pedig mindenképp jó dolgokat lehetett volna kihozni belőle. Talán majd a következő részben.

Azonban nem mondanék teljesen igazat, ha a film közepe felé található, kissé leülős 10-15 percet nem említeném meg, amire őszintén nem is nagyon emlékszem. Vagy lehet, hogy csak kivakuzták. Sajnos a Men in Black tipikusan azon sorozatok közé tartozik, aminek nagyon nehéz méltó folytatást készíteni. Ezt láttuk, hogy a második rész nagyon jól igazolta, de a harmadik roppant kreatív lett, és megfelelt az elvárásaimnak.

Ami a 3D-t illeti, sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Bár utólag konvertálták át, az eémúlt években látott munkákhoz képest jelentős javulás tapasztalható idén az ilyen filmeknél. Az Avengers esetén mondjuk jobb volt az eredmény, de az MiB 3-nak sem kell szégyenkeznie. Plusz IMAX-ben is látható, ha valaki a nagy vásznon szeretné élvezni.

Ráadásként következzen a szerdai IMAX díszbemutatóról szóló beszámoló, melyen a hazai celeb világ színe-java jelen volt.

A Sötét zsaruk Magyarországra is megérkeztek! A Men In Black 3. – Sötét zsaruk IMAX 3D díszbemutatóján hatalmas tömeg gyűlt össze, nagyon sokan voltak kíváncsiak a világhírű film harmadik részének premierjére.

A fekete-fehérbe öltözött meghívottakat stílusosan fekete öltönyt és sötét színű napszemüveget viselő ügynöknek öltözött hosztok fogadták, a koktélos pult mögött szintén a sötét zsaruk egyenruháját viselő pultosok keverték a jobbnál jobb italokat, a vendégek pedig a bejáratnál ajándékba kapott fekete napszemüvegben hangolódhattak rá még jobban az estére és várhatták a mozizás kezdetét.

Az őrült digitális szörnyekkel teli vígjáték első hazai vetítésén a megasztáros Benji és Bozont, azaz B és B ügynök vállalta a műsorvezetői teendőket: természetesen ők is az ügynökök egyenruháját, fekete öltönyt és az elmaradhatatlan napszemüveget viselték. Velük tartott az eseményen Bozont párja, a szintén megasztáros Nagy Adri, valamint Farkas-Jenser Balázs és Talán Attila is, aki az Amerikában élő – rég nem látott - bátyjával érkezett a premierre. Az összes megasztáros nagyon örült, hogy ismét akció közben láthatják a sötét zsarukat.

Eljöttek, és jókedvűen fotózták magukat a premieren életnagyságú kartonpapír-formában megjelenő Will Smith társaságában többek között a Rippel-fivérek, Baronits Gábor, Brasch Bence és párja, Lola, a jó bulikból sosem kimaradó Fluor Tomi és SP, Gallusz Niki, Majka és párja Dundika, a Jóban Rosszban színésznője, Szabó Zsófi, Dukai Regina, testvére VV Gergő és az Összeesküvőkből megismert Norbi, valamint a műsor nyertesei Patkó Csenge és férje Baranyi Péter. Joshi Bharat lányával, Orosz Barbara párjával vett részt az eseményen, az Anti Fitness Club-osok pedig teljes létszámban képviseltették magukat.

Olyan jó hangulatot keltett a Pitbull Sötét zsaruk főcímzenéjére, a Back in Time-ra előadott tánc-show, hogy még Fluor Tomi is kedvet kapott és beállt a lányok közé táncolni.

A vetítés előtt a teremben pedig öt szerencsés nézőt hivatalosan is az Ügynökség tagjává avatott B és B ügynök, a két megasztáros műsorvezető.

– Isteni a Sötét zsaruk 3., annál is sokkal jobb, mint vártam. Adrival is arról beszéltünk, hogy IMAX 3D-ben pedig még ütősebb a film, mint gondoltuk – mondta a vetítés végén Bozont. – Nagyon örültem, hogy ebbe a részbe is belekerült a vicces kutya, az űrlények pedig tök jól festenek a filmben.

A Földre érkező űrlények idegrendészetének dolgozói közül K ügynök (vagyis Tommy Lee Jones) társa J ügynök (Will Smith) ezútta a múltba kénytelen követni egy, a világunk elpusztítására készülő szörnyet. K ügynök fiatal változatát Josh Brolin alakítja, vele együtt lép akcióba J – csütörtöktől minden hazai moziban 3D-ben és IMAX 3D-ben is.