PocketBook Verse Pro: a legújabb e-olvasási technológiák kompakt házban

A PocketBook új 6 hüvelykes, mindössze 7,6 mm vastag, stílusos kialakítású Verse Pro e-olvasója sokrétű kényelmi funkcióival növeli az olvasás élményét. A csúcskategóriás eszközt nem csupán a hangoskönyv-támogatás, a bluetoothos Text-to-Speech, az állítható SMARTlight és az IPX8 szabványnak megfelelő víz elleni védelem emeli ki a környezetéből, de a vonzó azúrkék és a szenvedélyes vörös színek is különlegessé varázsolják.

Könyvszerű élmény az olvasás öröméért
A 6 hüvelykes E Ink Carta™ képernyővel, 1072 × 1448 pixeles (300 PPI) HD felbontással rendelkező PocketBook Verse Pro kényelmes olvasást biztosít anélkül, hogy a szemünket megerőltetnénk: az eszköz optikai jellemzői olyan közel állnak a nyomtatott oldalakéhoz, amennyire csak az egy elektronikus megjelenítő esetében lehetséges. A készülék E Ink kijelzője nem csillog a napfényben, így tökéletesen éles szöveget biztosít kültéri olvasáshoz is. Az energiahatékony E Ink technológia pedig akár egy hónapnyi olvasást lehetővé tesz egyetlen akkumulátorfeltöltéssel.

SMARTlight technológia és dark mode
Két további funkció, amely jelentősen hozzájárul a kényelmes olvasáshoz a SMARTlight és a sötét üzemmód. Kézi üzemmódban a SMARTlight lehetővé teszi a fényerő beállítását és a meleg vagy hideg tónusok kiválasztását, valamint a beállítások elmentését a későbbi egyszerű váltás érdekében. Automatikus üzemmódban a SMARTlight a napszaknak megfelelően állítja be a fényerőt és a színhőmérsékletet. A sötét üzemmód (dark mode) javítja az olvasási élményt gyenge megvilágítás mellett, így a háttér sötét, a szöveg pedig fehér lesz.

Text-to-Speech és hangoskönyvek
A PocketBook Verse Pro támogatja a Text-to-Speech funkciót, amely képes bármilyen szövegfájlt hangsávvá alakítani, és a 26 elérhető nyelv egyikén elmondani. Könyvolvasásról szöveghallgatásra váltani mindössze két kattintás, és az e-olvasó hangosan olvasni kezd, miközben a napi rutinunkat végezzük. A természetes hangzású hangok garantálják, hogy a könyv nem veszít a részletekből vagy a hangsúlyból, ehhez pedig magyar férfi (Attila) és női hang (Kinga) is elérhető.

A készülék 6 népszerű hangformátumot is támogat, így hangoskönyvek hallgatásához is kiváló választás. A Bluetooth technológiának köszönhetően az e-olvasó egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy autós audiorendszerhez, így biztosítva a megszakítás nélküli felolvasást vagy akár a zenehallgatást.

IPX8 víz elleni védelem a korlátozások nélküli olvasáshoz
A PocketBook Verse Pro megfelel az IPX8 szabványnak, azaz az e-olvasó nem károsodna, ha 60 percig 2 méter mély édesvízben lenne. Ezért akár a fürdőben, akár a medence közelében olvasunk, belemerülhetünk kedvenc könyvünkbe anélkül, hogy aggódnunk kellene az e-olvasó víznek való kitettsége miatt.

Kompakt és vonzó kialakítás
A PocketBook Verse Pro tökéletesen kompakt, stílusos megjelenésű, és jól átgondolt ergonómia jellemzi. A mindössze 108 × 156 × 7,6 mm-es mérete kényelmes olvasást biztosít akkor is, egy kézzel tartjuk a készüléket. A vonzó azúrkék vagy szenvedélyes vörös színekben érkező e-olvasó érintőképernyője vagy alul található mechanikus gombja kényelmessé teszi az oldalak közötti navigációt is.

A magyar kereskedőknél várhatóan szeptember közepétől elérhető eszköz 169 eurós ajánlott nemzetközi áron kerül majd a polcokra.

25 formátum, egy hónapnyi olvasás újratöltés nélkül és egyéb Verse Pro funkciók

  • Minden népszerű formátum átalakítás nélkül: az e-olvasó 25 formátumot támogat, köztük az összes leggyakoribbat: ACSM, AZW, AZW3, CBR, DJVU, DOC, EPUB, FB2, MOBI, PDF, TXT, JPEG, PNG, TIFF.
  • Adobe DRM támogatás: könyvek kölcsönzése online könyvtárakból az Adobe DRM technológiának köszönhetően.
  • 6 audioformátum támogatása: MP3, MP3.zip, OGG, OGG.zip, M4A, M4B.
  • Akár egy hónapnyi munka egyetlen töltéssel: a hihetetlen energiahatékonyság a Verse Prót ideális kütyüvé teszi a mindennapi olvasáshoz és utazáshoz egyaránt.
  • PocketBook felhőszolgáltatás és wifi: kényelmes vásárláshoz, szinkronizáláshoz és könyvtárkezeléshez.
  • 16 GB belső tárhely: elegendő hely egy lenyűgöző könyvtár számára.
  • Automatikus képernyőforgatás: módosítja a képernyő tájolását a még jobb olvasási kényelem érdekében.
  • Előre telepített szótárak: 11 nyelvkombináció, 42 kombináció pedig ingyenesen letölthető.
  • Könnyű és kompakt méret: a készülék súlya mindössze 186 g, vastagsága pedig 7,6 mm.