Megérkezett a Samsung új légkondicionáló családja

A Samsung bemutatja legújabb légkondicionáló családját, az AR9500T modelleket, amelyek világszerte elérhetővé teszik a vállalat innovatív Wind-Free™ hűtési technológiáját. Az AR9500T forradalmasítja a klímák piacát, hiszen az első Nyugvó levegő egységek közé tartozik, amelyek adaptív hűtéssel és MI funkciókkal érkeznek.

Az AR9500T termékcsalád kiválóan megmutatja a Samsung iparági szinten is kiemelkedő megoldásaiban rejlő lehetőségeket, amelyekkel könnyedén hűthető és frissíthető fel a beltéri levegő. Az új AR9500T az optimális hőmérséklet fenntartása érdekében egyesíti a továbbfejlesztett levegőáramlási mechanizmusok és az intelligens MI Auto Cooling rendszer előnyeit.

Kiemelkedő hűtési teljesítmény
A felhasználók a Samsung Wind-Free™ technológiájának és az automatikus háromlépéses hűtésnek köszönhetően kellemes hűvösben tölthetik a napjaikat, huzatos, hideg levegő nélkül. Az első lépésnél a készülék Fast Cooling módban gyorsan lehűti a környezetet, a másodikban a páramentesítő funkciónak köszönhetően beállítja a levegő optimális páratartalmát, majd az utolsó lépésben, miután a környezet elérte a kívánt hőmérsékletet, bekapcsol a Wind-Free™ hűtési mód, és szinten tartja az optimális értékeket.

A Fast Cooling mód a teljes szobát gyorsan lehűti, a hűvös levegőt távolabbra és szélesebb körben juttatja el, így a felhasználók a helyiség bármelyik részében kellemes közegben tölthetik az idejüket. Az új Wind-Free™ egységek Digital Inverter Boost technológiája jelentősen csökkenti kompresszor maximális teljesítményének eléréséhez szükséges időt, így a klíma 43 százalékkal gyorsabban hűti le a levegőt1.

Wind-Free™ hűtési módban a friss levegő lágyan és egyenletesen áramlik ki a berendezésből, 23.000 mikronyíláson keresztül, kellemes „Nyugvó levegő” érzetet2 biztosítva a helyiségben, így a felhasználók zavaró, huzatos érzet nélkül tölthetik a munkanapjukat vagy pihenőjüket.

Továbbfejlesztett okos működés
Az AR9500T intelligens és kényelmes módon optimalizálja a hűtési folyamatot mesterséges intelligencia alapú Auto Cooling funkciójával, így a felhasználók még egyszerűbben és hatékonyabban használhatják a berendezést. A rendszer folyamatosan elemzi a szoba levegőjét és a felhasználók preferenciái, a hűtési módok és a külső hőmérséklet alapján automatikusan a megfelelő beállítást alkalmazza.

A légkondicionáló akár távolról is vezérelhető a SmartThings applikáción keresztül, így a felhasználók egyetlen érintéssel ki- és bekapcsolhatják a készüléket, kiválaszthatják a számukra ideális hűtési módot, időzíthetik az eszköz indulását vagy ellenőrizhetik a fogyasztást. Az egység, típustól függően, beépített mozgásérzékelő szenzorral is rendelkezhet, amely követi a felhasználók mozgását, így hatékonyan hűt, energiapazarlás nélkül. A szenzor érzékeli, ha senki nem tartózkodik a szobában és automatikusan megemeli a hőmérsékletet vagy készenléti módra vált.

Kiemelkedő energiahatékonyság
Az AR9500T a Samsung magas energiahatékonyságú Digital Inverter Boost kompresszorával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alacsonyabb fogyasztás mellett is fenntartsák az ideális hőmérsékletet. Az új Digital Inverter Boost kompresszort a belső hőmérséklet hosszú távú fenntartására tervezték, így a kellemes közérzet még hatékonyabban tartható fenn. Az eszköz 73 százalékkal csökkenti az energiafelhasználást, amellyel kiérdemelte a SEER és a SCOP A+++ energiahatékonysági besorolását3, amely az elérhető legmagasabb Európában.

Szellős kényelem
A felhasználók számára kiemelt fontosságú a beltéri levegő minősége. Az AR9500T fejlett PM1.0 légszűrője teljes mértékben befedi a légbeömlőnyílást, így a PM2.5 szűrőhöz képest kétszer olyan gyorsan kezeli az ultrafinom részecskéket. Az AR9500T Tri-Care szűrője megtisztítja a levegőt porszemcséktől, a mikroszálaktól és az állati eredetű szőrszálaktól, valamint csökkenti a vírusok, baktériumok, a finom por és az allergének jelenlétét, így a felhasználók még tisztább levegőhöz juthatnak. A beépített Easy Filter Plus szűrő a hagyományos szűrőknél sokkal egyszerűbben hozzáférhető, a berendezés külső részén, annak tetején található. A felhasználók könnyen kiemelhetik és tisztíthatják a burkolat felnyitása nélkül, így a készülék hatékony működése egyszerűen biztosított.

A baktériumok eltávolításával és a kellemetlen szagok megelőzésével az Auto Clean funkció egyszerűen tisztán tartja a légkondicionálót. A tisztítómechanizmus az otthon eltöltött időt sem zavarja, hiszen a korábbi modellekhez képest kevesebb zajjal működik.

Elérhetőség
A Samsung AR9500T különböző típusai Magyarországon már elérhetőek a felhasználók számára, típustól függően, 294.000 forinttól kezdődő ajánlott fogyasztói áron.

1 Az AR12TXCAAWKEU modellt a Samsung hagyományos AQ12EASER modelljével összehasonlítva.
2 Az Amerikai Fűtés-, Hűtés- és Légkondicionáló Mérnökök Szövetsége (ASHRAE - American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers) a Nyugvó levegő fogalmát a következőképpen definiálja: olyan, kevesebb mint 0,15m/s sebességgel mozgó légáramlat, amelyben nincsenek hideg áramlatok
3 Az energia besorolás a 9k BTU verzió alapján készült, az EU No 626/2011 (Lot 10) címke 2019-es osztályozás alapján, egy D-től A+++-ig tartó skálán.