Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

A Samsung bemutatja az új, sokoldalúan használható kijelzőkből álló Smart Monitor termékcsaládját. Az elérhető árú eszközök egyedi funkcióiknak köszönhetően egyaránt alkalmasak munkára, tanulásra vagy akár szórakozásra is.

Az új monitor azoknak készült, akik az elmúlt hónapokban távmunkában dolgoztak, az otthonukban tanultak és szórakoztak. A Samsung Smart Monitorok hatékonyan működnek együtt mobil- és PC eszközökkel, emellett kiválói irodai és oktatási szolgáltatáscsomaggal érkeznek. A felhasználók hozzáférhetnek a Smart Hub funkciókhoz, amelyek a Samsung Smart TV modellekhez hasonló, teljeskörű szórakoztató központot tesznek elérhetővé.

„Világszerte megfigyelhető, hogy a munka, az oktatás és a szórakozás is egyre inkább a felhasználók otthonára koncentrálódik – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – Mióta ez az új norma, a digitális aktivitás számottevően növekszik, és sokan átértékelik a technológia szerepét a mindennapi életükben. Számukra készült az új Smart Monitor. A felhasználóknak nem kell több képernyő között váltogatniuk, hiszen a Smart Monintor segítségével szinte mindent meg tudnak oldani egyetlen eszközzel.

A Samsung Smart Monitor könnyedén csatlakoztatható számítógépekhez és okostelefonokhoz. A felhasználók egy koppintással kapcsolódhatnak az okoseszközeikhez a Tap View1, az App Casting vagy az Apple AirPlay 2 segítségével. A monitoron a Samung DeX alkalmazásnak köszönhetően mobileszközökkel is teljeskörű PC élmény érhető el.

A beépített Wi-Fi-nek köszönhetően az otthonról dolgozók és a diákok számára a kijelzőn PC kapcsolat nélkül is elérhetők a Microsoft Office 365 alkalmazások2, így a dokumentumok közvetlenül a monitorról megtekinthetők, szerkeszthetők és menthetők a felhőbe. Az eszköz a Távoli Eléréssel vezeték nélkül is csatlakoztatható számítógépekhez, így a tartalmak akkor is hozzáférhetők otthonról, ha azok éppen az irodai gépen találhatók. Az USB Type-C csatlakozón3 keresztül egyszerre lehetséges a kép- és adatátvitel, illetve akár 65 wattos töltést is lehetővé tesz, így nem lesz tele vezetékekkel a monitor környéke. A többféle USB port és a Bluetooth 4.2 technológia sokoldalúan használhatóvá teszik a monitort, a hangzásért pedig a beépített kétcsatornás hangszóró felel.

A munkaidő végével a monitor szórakoztatóközpontként is nagyszerűen használható, hiszen a Samsung Smart Hubon keresztül streaming tartalmak is elérhetők rajta. A kijelzőn megjelenik olyan streaming szolgáltatók kínálata is, mint a Netflix, az HBO vagy a YouTube4, csatlakoztatott okoseszköz nélkül is. A tartalmak gyorsan elérhetők a mellékelt távirányítón található gyorsgombok segítségével, de a monitor hangvezérléssel is irányítható a Bixby integrációnak5 köszönhetően.

A Smart Monitor megoldásai a kényelmesebb használathoz is hozzájárulnak. Az Adaptív Kép automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazítja a fényerőt és a színhőmérsékletet, így a lehető legkevésbé erőlteti meg a szemet. A monitoron elérhető egy speciális Szemkímélő mód is, amely csökkenti a kibocsátott kékfény mennyiségét.

Az új monitor két változatban érhető el. A 32 colos M7 modell támogatja az UHD felbontást, az M5 pedig Full HD felbontásban, 32- illetve 27 colos kivitelben érkezik.

Az M7 modell 145,900 forintos ajánlott fogyasztói áron januártól lesz elérhető Magyarországon, míg a 27 colos M5 79,900 forintos, a 32 colos verzió pedig 89,900 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható december közepétől hazánkban.

Termékjellemzők

Modell

M7

Kijelző

Méret

32 col

Sík/Ívelt

Sík

Képarány

16:9

Betekintési szög

178° (Horizontális)

178° (Vertikális)

Fényerősség (jellemző)

250 cd/m2 (átlagosan)

Felbontás

3,840 x 2,160 (UHD)

HDR

HDR10

Csatlakoztathatóság

HDMI 2.0

2 EA

USB-C

1 EA (65W töltés)

Wi-Fi 5

Igen

Bluetooth 4.2

Igen

Hangszóró

5W x 2 EA

USB 2.0

3 EA

Okosfunkciók

Operációs Rendszer

Tizen 5.5

Hangvezérlés (Bixby 2.0)

Igen

Video on Demand (Netflix, Youtbe stb.) [6]

Igen

Képernyőtükrözés

Igen

Távoli elérés

Igen

 

Modell

M5

Kijelző

Méret

27 col, 32 col

Sík/Ívelt

Sík

Képarány

16:9

Betekintési szög

178° (Horizontális)

178° (Vertikális)

Fényerősség (jellemző)

250 cd/m2 (átlagosan)

Felbontás

1,920 x 1,080 (FHD)

HDR

HDR10

Csatlakoztathatóság

HDMI 2.0

2 EA

USB-C

nincs

Wi-Fi 5

Igen

Bluetooth 4.2

Igen

Hangszóró

5W x 2 EA

USB 2.0

2 EA

Okosfunkciók

 

 

Operációs Rendszer

Tizen 5.5

Hangvezérlés (Bixby 2.0)

Igen

Video on Demand (Netflix, Youtube stb.)6

Igen

Képernyőtükrözés

Igen

Távoli elérés

Igen

 

1 A Tap View az Android 8.1 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező Galaxy eszközökön érhető el, és a SmartThings alkalmazás 5.1-es változatával kompatibilis.
2 Külön előfizetés szükséges.
3 Az M7 modell esetében érhető el.
4 A streaming szolgáltatás elérhetősége és a távirányító jellemzői országtól függően változhatnak. A streaming szolgáltatásokhoz külön előfizetés szükséges.
5 A Bixby Magyarországon csak angol nyelven érhető el.
6 A streaming szolgáltatások elérhetősége országtól függően változhat.