Hűsölj okosan a Samsung klímamegoldásaival!

A rekkenő hőségben mentsvárként szolgálhat a lakásunk, ha korszerű, az igényeinkhez leginkább passzoló légkondicionálóval rendelkezünk. De melyek is a fontos szempontok az ideális eszköz kiválasztásánál? Ne kapjunk huzatot, tartsa tisztán a levegőt, működjön személyre szabhatóan és persze, energiatakarékosan. Az is előnyt jelent, ha a berendezés könnyen tisztítható, karbantartható. A Samsung mindezekre az igényekre fejlesztette ki megoldásként a WindFree™ technológiát, amely ideális társunk lehet, ha otthonunkban felforrósodik a helyzet.

Meghűlés helyett csak hűsölés
A nyári melegben szinte sóvárgunk egy fuvallatnyi hűs levegő után, de sokszor csak egy-egy légúti megbetegedés jelez arról utólag, hogy valójában koszos, huzatos levegővel próbáltuk visszanyerni a komfortérzetünket. A WindFree Cooling™ huzatmentes hűtési technológiának1 köszönhetően a készülék folyamatos légáramlást és egyenletes levegőjárást biztosít, így használata során sem kell tartanunk a légkondicionálók okozta megfázástól.

Állítsd be légkondid igényeid szerint!
A szezontól függően nemcsak máshogy érzékeljük a hideget és a meleget, de az időjárás függvényében változnak egyéni igényeink is. Az AI erejét mozgósító otthoni készülékek világában pedig a testreszabhatóság már kulcsfogalom. Legyen szó egy kánikulai délutánról vagy egy borongós, esős napról, a tiszta levegőt hőmérséklettől függetlenül igényeljük. Az optimális hőmérséklet beállítására a WindFree™ AI Auto Comfort funkciója2 adhat választ, amely a használati szokásaink, a szobánk adottságai, valamint az időjárási körülmények alapján hoz létre automatizált beállításokat, így mindig kellemes hőérzetünk lehet hazaértünkkor. Erre az igényünkre a Samsung SmartThings3 is megoldást adhat, hiszen a légkondicionáló, okosotthonunk egyik alapkészülékeként más okoseszközzel is párosítható: a távolból is könnyen vezérelhető, akár egy bevásárlás vagy más házon kívüli program során. Az okos hűsölés lehetőségeinek köszönhetően a hazaérkezés öröme is tovább fokozódhat, amely jóleső napi töltődést adhat.

Hűtsd le otthonod távolról, akár feleannyi idő alatt!
Egy forró nap után jóleshet belépni hűvös otthonunkba, azonban a kellemes környezetet már távolról, akár puszta jelenlétünkkel is megteremthetjük. A SmartThings alkalmazásban4 elérhető Welcome Cooling funkció a GPS jel alapján észleli a tartózkodási helyünket5, és személyes igényeink alapján állítja be a kívánt hőmérsékletet. Akár a váratlan vendégekre is jobban felkészülhetünk, ha tiszta levegőjű környezetben szeretnénk őket fogadni. Az ikerdugattyús kompresszor és a BLDC-motor neodímium mágnesei pedig majdnem feleannyi idő alatt, akár 43%-kal gyorsabban6 hűtik le a levegőt.

Távolról is megtakaríthatsz!
Egy bekapcsolva hagyott klíma óriási feszültséget és villanyszámlát okozhat, főleg, ha hosszabb időre nyaralni megyünk. A Samsung WindFree™ klímamegoldása azonban akkor is megnyugtathatja a felhasználókat, ha dolgozni, vagy csak éppen bevásárolni mentek. Nem kell azzal törődnünk, hogy be- vagy ki van-e kapcsolva a készülék, ugyanis, amennyiben a készülék mozgásérzékelő technológiája7 20 percig nem érzékel mozgást, automatikusan vált át energiatakarékos módra, majd újabb mozgás esetén visszakapcsol eredeti állapotába. Az otthoni tartózkodásunkhoz igazított működésnek pedig villanyszámlánk végösszegén is jól látható eredménye lehet. A SmartThings Energy alkalmazásban könnyedén kezünkben tarthatjuk a fogyasztást8, és ha a becsült összeg9 meghaladja a célértéket, a rendszer módosítja az okoseszközök energiafelhasználását.

A hőmérséklet mellett figyelj a minőségre is!
A komfortos hőmérséklet beállítása mindennél fontosabbnak tűnhet, azonban otthonunk levegőminősége legalább ennyire elsődleges. Elbúcsúzhatunk a zavaró, finom porszemektől, a levedlett állatszőrtől vagy a szövetrostokról. A nagy sűrűségű, triplarétegű Tri-Care10 szűrő begyűjti a levegőt szennyező elemeket, így kevesebb baktérium keringhet az életterünkben, amely az allergiaszezonban érintetteknek különösen jó hírt jelenthet.

Ne csak a szobát tartsd tisztán!
A nappali vagy a hálószoba csak akkor tartható tisztán, ha magát a légkondicionálót is időről időre karbantartjuk. A klíma szűrőjét és a felső borítást ezért érdemes kéthetente tisztítani, így ugyanis egészségesebb levegőhöz juthatunk otthonunkban. Mindenekelőtt ellenőrizzük a szűrőt, ha az rendellenes zajt bocsátana ki, ez esetben a készülék valószínűleg megérett a tisztításra! A karbantartást első körben szakember végzi, de a későbbiekben már mi magunk is egyszerűen takaríthatjuk.

A tisztítással járó egyes folyamatokat pedig nemcsak mi – maga a légkondicionáló is képes elvégezni.  Ha „kiadnánk” a feladatot, mert szeretnénk megakadályozni a káros mikroorganizmusok és egyéb baktériumok elszaporodását, az automatikus tisztítási funkciót érdemes aktiválni. Ez a szolgáltatás ugyanis tisztán tartja a beltéri egységet, a szűrőket és a külső hőcserélőt is. Ahány felhasználó, annyiféle felhasználási mód, azonban ajánlott rendszeresen alkalmazni a legfeljebb félórás folyamatot, amelyet követően pedig a légkondicionáló automatikusan kikapcsol.

Játssz és akár egy WindFree™ is a tiéd lehet!
Az otthonunk friss, hűs és ideális klímájának biztosítására egyszerű, sokoldalú megoldást kínálhat a Samsung WindFree™ technológia, amellyel idén nyáron az érdeklődök testközelből országszerte megismerkedhetnek. A csúcskategóriás Samsung WindFree™ Elite klímaberendezést is megnyerhetik, ha részt vesznek a nemrég indult Samsung WindFree™ Box Roadshow Selfie Game játékban. Könnyen lehet, hogy csupán egy szelfire van a nyeremény és a hűsítő, otthoni komfortérzet.

A kampányhoz kapcsolódó információk, a játékszabályzat és a július végéig tartó Roadshow helyszínei a https://samsung-climatesolutions.com/hu/b2c/products/hero-products/windfree.html linken érhetőek el.

A WindFree™ légkondicionálókról további információ érhető el a Samsung weboldalán.

1 Az ASHRAE (Amerikai Fűtő-, Hűtő- és Légkondicionáló Mérnökök Társasága) a „huzatmentes levegőt” olyan légmozgásként definiálja, amelynek sebessége 0,15 m/s-nál alacsonyabb, és amelyben nincs hideg huzat.
2 Az AI Auto Comfort funkció eléréséhez Wi-Fi kapcsolat és Samsung SmartThings felhasználói fiók szükséges. Az AI Auto Comfort funkció tárolja a felhasználói adatokat, beállításokat és a felhasználás módjait annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb lehetőségeket tudja javasolni.
3 A SmartThings alkalmazás elérhető Android és iOS készülékeken.
4 Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung felhasználói fiók szükséges.
5 Ezt a funkciót befolyásolhatják a GPS jel vételi körülményei.
6 Belső vizsgálatok alapján. A teszt során az AR12TXCAAWKEU modellt hasonlítottuk össze a Samsung hagyományos AQ12EASER modelljével, a szobahőmérséklet 33 °C-ról 25 °C-ra történő csökkentéséhez szükséges idő mérésével.
7 Az AI Auto Comfort funkció eléréséhez Wi-Fi kapcsolat és Samsung SmartThings felhasználói fiók szükséges. Az AI Auto Comfort funkció tárolja a felhasználói adatokat, beállításokat és a felhasználás módjait annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb lehetőségeket tudja javasolni.
8 Előfordulhat, hogy egyes Wi-Fi modellek nem alkalmasak az energiafigyelési funkciók használatára.
9 Kizárólag olyan modellek esetén elérhető, amelyek képesek a teljesítmény mérésére.
10 A Tri-Care szűrő antibakteriális és antivírus tesztjét a koreai tesztlaboratóriumban (FITI/KRICT), az antiallergén tesztet pedig a japán tesztlaboratóriumban (ITEA) végezték. Csak a WindFree™ Elite és Avant modellek esetén érhető el.