Bemutatkozik a Samsung M8, az új, stílusos Smart Monitor széria

A Samsung bemutatja legújabb Smart Monitor sorozatát, a stílusos kialakítású modellekből álló M8 szériát. A sokoldalú M8 monitorok különleges, szupervékony Samsung formavilágban, valamint négy új színben, Fehér, Napnyugta rózsaszín, Égkék és Tavaszi zöld árnyalatokban is elérhetők. A hatékonyabb videóhívások érdekében a 32 colos, UHD felbontású Smart Monitorokon a Samsung SlimFit kamera is megtalálható.

A 2020 novemberében bemutatott Smart Monitor termékcsaládban megtalálhatók a Samsung első olyan okoskijelzői, és amelyet a modern felhasználóknak terveztek, így egyaránt alkalmasak otthoni munkára és szórakozásra is. Az M8 több mint egy hagyományos monitor, Wi-Fi-n keresztül elérhetők vele a legnépszerűbb streamingszolgáltatók1., mint például a Netflix, az Amazon Prime Video vagy az Apple TV kínálata. 

A Smart Monitor M8 különleges kialakítása biztosítja a kényelmes és hatékony használatot. A stílusos új modell szupervékony, mindössze 11,4 mm-es, az előző modellnél 75 százalékkal keskenyebb. A letisztult sík hátlap és az új színek remekül illeszkednek a legtöbb lakásba vagy irodai környezetbe.

„Olyan készüléket szerettünk volna létrehozni, amely képes alkalmazkodni a legkülönfélébb felhasználók életstílusához – mondta el Kyounghoon Kim, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és dizájncsapatának vezetője. – Az M8 négy új színét a természet árnyalatai inspirálták. A tiszta, kék égbolt egy napfényes délutánon, egy túra a zöldellő erdő sűrűjében és a naplementék lenyűgöző fényei.” 

Az M8 Smart Monitorban megtalálható minden, amire a hatékony munkavégzéshez szükség lehet. Az M8 monitoron, a továbbfejlesztett Smart Hub-on2 keresztül PC nélkül is elvégezhetők a napi feladatok. A Workspace felületen megtalálhatók a legfontosabb munkahelyi szolgáltatások, a felhasználók innen csatlakoztathatják Windows vagy Mac számítógépüket, elérhetik az olyan megoldásokat, mint a Samsung DeX, az Apple AirPlay 2 vagy a Microsoft 3653 felhőszolgáltatása és az okostelefonjuk képernyőjét is tükrözhetik az M8 monitorra.

A Smart Monitor M8 könnyen levehető, mágneses SlimFit kamerával rendelkezik, amely zavaró vezetékek nélkül csatlakozik a monitorhoz. A SlimFit kamera arckövető és automatikus zoom funkcióval is rendelkezik, így képes gyorsan azonosítani a felhasználók arcát és automatikusan rájuk fókuszálni. A kamera követi az előadót, így tökéletes választás prezentációkhoz vagy élő streameléshez is. A monitor támogatja az olyan videóhívás megoldásokat, mint a Google Duo, ezzel lehetővé teszi, hogy a felhasználók a SlimFit kamera segítségével távolról dolgozzanak, vagy videókonferenciákon vegyenek részt.

A Smart Monitoron megtalálható a SmartThings Hub IoT központ, ahol a felhasználók vezeték nélkül csatlakoztathatják a monitorhoz az IoT eszközeiket. A SmartThings alkalmazás intuitív vezérlőpultján láthatók az M8 monitorhoz csatlakoztatott eszközök legfontosabb adatai, beleértve a kapcsolók állását és a tápellátást4 is, így az IoT eszközök egyszerűen nyomon követhetők az egész lakásban.

A nagy érzékenységű Far Field Voice mikrofonnak köszönhetően hangutasításokkal is vezérelhetők a Bixby5 vagy az Amazon Alexa6 asszisztensek. A Bixby használata közben a mikrofon Always On Voice funkciójával beszélgetési információk jeleníthetők meg a képernyőn, még akkor is, ha az ki volt kapcsolva.

A monitor sokoldalú funkciói mellett a kijelző adaptív képtechnológiája a kijelző fényerejének és színhőmérsékletének automatikus beállításával is hozzájárul a kényelmes használathoz. Az M8 Állítható magasságú talppal (HAS - Height Adjustable Stand) és dönthető kialakítással érkezik, ezzel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják a tökéletes pozíciót minden feladathoz, az esti filmezéshez vagy a tanuláshoz.

A Smart Monitor M8 sokoldalúságát és kijelzőtechnológiáját a CTA (Consumer Technology Association) CES Innovációs Díjjal ismerte el.

A Samsung Smart Monitor M8 Magyarországon április végétől lesz elérhető 259 000 forintos ajánlott fogyasztói ártól.

A Samsung Smart Monitorairól további információ a https://www.samsung.com/hu/monitors/smart-monitor/ weboldalon érhető el.

 

Termékjellemzők

Modell

M80B

Kijelző

Méret

32 colos

Sík / Ívelt

Sík

Képarány

16:9

Felbontás

3,840 x 2,160 (UHD)

Fényerő (átlagosan)

400 cd/㎡

HDR

Igen (HDR 10+)

Frissítési ráta

60 Hz

Válaszidő

4ms (GtG)

Kontrasztarány

3,000:1 (átlagosan)

Betekintési szög

178° (Horizontális) / 178° (Vertikális)

sRGB lefedettség

99% (átlagosan)

Színek

1.07B

Szemkímélő megoldás

Szemkímélő mód / Villódzásmentes technológia

Kialakítás

Szín

Fehér / Napnyugta rózsaszín / Égkék / Tavaszi zöld

Talp

HAS

Dönthető

Igen

Csatlakoztathatóság

Csatlakozók

1 micro HDMI / 2 USB-C (1Up/1Dn) *Maximum 65W töltés

Vezeték nélkül

WiFi5, BT4.2

Hangszóró

2.2CH (5W x 2 magas hangszóró)

Kamera

Tartozék, a dobozban (FHD kamera)

Távirányító

Tartozék, a dobozban (USB-C töltés)

 

1 A streaming szolgáltatások elérhetősége országtól függően eltérő lehet, a használatukhoz előfizetés szükséges.
2 A Smart Hub Magyarországon nem elérhető.
3 Microsoft 365 regisztráció szükséges.
4 A Zigbee eszközökhöz való csatlakozáshoz külön SmartThings Dongle (VG-STDB10A) szükséges (A Z-Wave eszközhöz való csatlakozás nem támogatott.) A VG-STDB10A várhatóan májustól válik elérhetővé.
5 A Bixby Magyarországon csak angol nyelven érhető el.
6 Az Amazon Alexa elérhetősége országtól függően eltérő lehet.