A Panasonic a HZ980-al bővíti 2020-as OLED TV választékát

A Panasonic bemutatta a HZ980 televíziócsaládot, amellyel tovább növeli az OLED készülékek népszerűségét.

A HZ980-ban megtalálható a 2020-as Panasonic OLED televíziók valamennyi fő funkciója:

  • Dolby Vision IQ®, és Intelligent Sensing technológiát alkalmazó Filmmaker Mode.
  • Dolby Vision®, Dolby Atmos® és HDR10+ támogatás
  • Hollywoodban hangolt képminőséget nyújtó HCX PRO Intelligent processzor

HZ980 áttekintés

Az új Panasonic HZ980 4K televízió 65 és 55 hüvelykes képátmérővel érhető el, és azok számára ideális, akik egy szinttel feljebb lévő képminőséget szeretnének elérni. Az OLED panelnek és a HCX Pro Intelligent processzornak köszönhetően a televízió valóban mély feketéket és pontos színeket, részleteket jelenít meg. A Dolby Vision™ IQ és a HDR10+ gondoskodik róla, hogy minden képkockán tökéletes legyen a HDR. A Dolby Atmos® pedig mindent körülölelő mozihangzást teremt. A HZ980 rugalmas felhasználást biztosít, hogy a nézők bármilyen forrásból, mindig a legjobb képminőséget élvezhessék.

Tökéletes képminőség

OLED panel - a kiváló képélmény alapja

A HZ980 televízió OLED képernyőjén minden egyes képpont önálló világítással rendelkezik. Mivel nincsen szükség háttérvilágításra, a képkockák fekete részei valóban éjfeketék maradnak, ami még nagyobb kontrasztot és mélységet ad a jeleneteknek.

HCX1 Pro Intelligent processzor

A több évtizedes televíziófejlesztési tudásnak és a hollywoodi együttműködéseknek köszönhetően született meg a Panasonic eddigi legjobb képprocesszora. Ez a HZ980 briliáns agya, amely azonnal elemzi az egyes képkockákat, és ennek megfelelően állítja be a színt, a kontrasztot és az élességet, hogy a legjobb teljesítményt hozza ki az OLED képernyőből.

A legjobb fényelést végző szakember működött együtt a Panasonickal, hogy a filmkészítők elképzelése jelenjen meg a nézők előtt

Valamennyi 2020-as OLED televízió a Panasonic technológiai precizitását és Stefan Sonnenfeld fényelési szakértelmét ötvözi egy készülékben. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a fényelés segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását.

„Sonnenfeld a legnagyobb filmkészítőkkel működik együtt, és fényelő képességeit olyan sikerfilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben, mint a Csillag születik, a Wonder Woman, Az acélember, a Star Wars: Az Ébredő Erő és a Jurassic World, csak, hogy egy párat említsünk.” Paul Darch, a Panasonic Marketing Europe televíziós részlegének vezetője.

Filmmaker Mode

Az UHD Alliance által kifejlesztett Filmmaker Mode segítségével a nézők elé a filmkészítők eredeti elképzeléseihez hű kép tárulhat a távirányító egyetlen gombnyomásával. A funkció aktiválása után a Filmmaker Mode a tartalom eredeti képrátájának, képarányának, színeinek és kontrasztjának megfelelően állítja be a panelt, illetve kikapcsolja a zajcsökkentést és a képélesítést is.

„A Filmmaker Mode funkciót a legnagyobb hollywoodi rendezők is támogatják, köztük Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler és Paul Thomas Anderson, valamint sokan mások.” Paul Darch, a Panasonic Marketing Europe televíziós részlegének vezetője.

Ráadásul, a Panasonic a Filmmaker Modehoz kapcsolódóan külső érzékelők segítségével lehetővé teszi a környező fényviszonyoknak megfelelő intelligens képbeállítást. Ez a funkció az Intelligent Sensing nevet kapta. Előfordulhat, hogy a HDR tartalmak túl sötéten jelennek meg egy világos szobában, ezért ilyenkor az Intelligent Sensinget alkalmazó Filmmaker Mode úgy módosítja a képet, hogy az egy világos szobában is olyan hatást keltsen mintha a filmet egy ideális, sötétebb környezetben játszanák le. Ez azt jelenti, hogy a nézők ilyen esetben is láthatják a sötétebb jelenetek összes részletét. A Panasonic mérnökei szorosan együttműködtek két hollywoodi stúdió szakembereivel, hogy a funkció illeszkedjen a filmkészítők eredeti elképzeléseihez, és az ahhoz legközelebb álló hatás jelenjen meg a képernyőn. Az Intelligent Sensing funkciót alkalmazó Filmmaker Mode kizárólag a Panasonicnál érhető el, és a HDR10+, HDR10, HLG, és SDR tartalmakat támogatja.

Új Dolby Vision IQ®

A Panasonic a Dolby Vision IQ alkalmazásával még tovább bővíti a leghűbb hollywoodi tartalmakat szolgáltató Dolby Vision támogatását a 2020-as OLED televízióknál. A Dolby Vision IQ a Dolby Vision dinamikus metaadatait használja fel, hogy intelligens módon igazítsa a tartalom minden részletét a szoba fényviszonyaihoz. A funkció azt is meghatározza a televízió számára, hogy milyen tartalom kerül lejátszásra, és módosítja a beállításokat, hogy a képek pontosan a filmkészítők szándékainak megfelelően jelenjenek meg. A Dolby Vision és a Dolby Vision IQ segítségével a nézők valamennyi tartalomtípust, fényviszonyoktól függetlenül pontosan ugyanúgy láthatják, ahogyan az alkotók fejében megszületett.

Az Intelligent Sensinget alkalmazó Filmmaker Mode és a Dolby Vision IQ együttes támogatásának köszönhetően a 2020-as OLED televíziók tulajdonosai még a legvilágosabb szobákban is a készítők elképzeléseinek megfelelően élvezhetik a Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG és SDR tartalmakat.

Netflixre hangolva

A Netflix sorozatok és filmek képei pontos szabványok szerint készülnek, hogy lenyűgözően jelenjenek meg a jól beállított, nagyképernyős televíziókon. A HZ980 maximális élvezetet biztosít a Netflix tartalmakhoz, hogy nappalijában is a készítők szándékainak megfelelő minőségű élményben lehessen része.

Összhangban

Lenyűgöző hangzás teszi teljessé a képeket

A HZ980, mint valamennyi más Panasonic OLED televízió, a legújabb hangtechnikával egészíti ki a kiváló képminőséget.

„A Panasonicnál mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a filmhez való érzelmi kötődés megteremtéséhez két dolog kell: nagyszerű kép és hang.” Paul Darch, a Panasonic Marketing Europe televíziós részlegének vezetője

Dolby Atmos®

A Dolby Atmos® hangzás bámulatos tisztaságát, részletgazdagságát és mélységét már nem csak a mozikban, hanem a Panasonic prémium televízióiban is élvezheti. A hangeffektusok pontosan pozícionáltak a virtuális térben, hogy a nézők elmerülhessenek a képernyő világában.

A HZ980 beépített Cinema Surround Pro hangrendszere életre kelti a házimozit. A hangtér magával ragadó, a basszus dübörgő, a párbeszédek kristálytiszták.

A HZ980 integrált audiorendszeréhez mélysugárzó2 is csatlakoztatható, a basszus hangok még erősebb kiemeléséhez.

A HDMI 2.1 eARC kompatibilitásnak köszönhetően a HZ980 a kiváló hangminőséget AV receiverre és a legújabb hangprojektorokra is továbbítani tudja, hogy otthonában élvezhesse a Dolby Atmos® legjavát.

A Bluetooth® Audio Link segítségével a HZ980 egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli hangfalakhoz vagy Bluetooth® fejhallgatókhoz. Az okostelefonról érkező hang is lejátszható a televízió hangszóróján.

Okosfunkciók

Okos megoldásokkal még több tartalmat nézhet

A televízió mostantól teljes szórakoztató központ egyenesen az Ön nappalijában. A HZ980-nal többféle forrásból is lejátszhatja a tartalmakat, hogy azokat lélegzetelállító minőségben nézhesse az OLED képernyőn.

„A közelmúltban mindannyian láthattuk, milyen szerepet tölthet be a televízió, mint a lakás egyik központi egysége: kapcsolatot tarthatunk vele családtagjainkkal, tájékoztatást nyújt és szórakoztat. A HZ980 egyszerű kezelhetőséggel és a legkiválóbb képminőséggel biztosítja mindezeket a funkciókat.” Paul Darch, a Panasonic Marketing Europe televíziós részlegének vezetője.

A Panasonic új My Home Screen 5.0 felületét még könnyebb vezérelni. A gyorsan megjelenő előnézeti képek és az egyszerűen átlátható, mindössze egy rétegű menürendszer segít, hogy a nézők azonnal elindíthassák kedvenc streaming szolgáltatásukat vagy alkalmazásukat.

Az Amazon Alexa3 és Google Assistant3 szolgáltatásokkal kompatibilis hangsegéddel érintés nélkül vezérelheti televízióját. A csatornaváltást, a hangerőállítást és a kikapcsolást is vezérelheti a hangjával. 

Tartalomválaszték (kontinentális Európa)

Válasszon szabadon, mikor és hol szeretné nézni a tartalmakat

A HbbTV OpApp egyszerű és letisztult megoldásban, set-top-box nélkül egyesíti a sugárzott és internetes televíziós tartalmakat. A 6 hónapig ingyenes4 HD+ szolgáltatással a nézők nagyobb csatornaválasztékot, egyszerűbb kezelést és alacsonyabb költségeket érhetnek el. 

Rögzítsen televízióműsorokat5 egyszerűen külső merevlemezre6. Egyszerűen csak csatlakoztassa a külső merevlemezt, és nyomja meg a HZ980 távirányítóján a REC gombot.

A lakáson belüli In-House Streaming7 funkcióval a televízió képernyőjét IP kapcsolaton keresztül tükrözheti egy kompatibilis képernyőre. Ez ideális megoldás, ha másik szobában szeretné folytatni a lejátszást. A TV Anywhere7 funkcióval pedig bárhol, a lakáson kívül is nézheti a tartalmakat.

Műsorválaszték (kizárólag DACHNL)

A Quattro Tuner és a HbbTV szabad kezet ad

A műholdas, kábeles, földi sugárzású és internet streaming tartalmakkal is kompatibilis Quattro Tuner maximális rugalmasságot biztosít. Négyféleképpen élvezheti a tökéletes képminőséget, bárhol is éljen. A Twin DVB vevő lehetővé teszi a kép-a-képben képernyőmódot, illetve, hogy az egyik műsor nézése közben egy másik műsort rögzítsen.

A HbbTV OpApp egyszerű és letisztult megoldásban, set-top-box nélkül egyesíti a sugárzott és internetes televíziós tartalmakat. A 6 hónapig ingyenes8 HD+ szolgáltatással a nézők nagyobb csatornaválasztékot, egyszerűbb kezelést és alacsonyabb költségeket érhetnek el.

A lakáson belüli In-House Streaming9 funkcióval a televízió képernyőjét IP kapcsolaton keresztül tükrözheti egy kompatibilis képernyőre. Ez ideális megoldás, ha másik szobában szeretné folytatni a lejátszást. A TV Anywhere7 funkcióval pedig bárhol, a lakáson kívül is nézheti a tartalmakat.

Egyszerű műsorrögzítés5: csak csatlakoztassa a külső merevlemezt6, és nyomja meg a HZ980 távirányítóján a REC gombot.

Műsorválaszték (kizárólag Egyesült Királyság)

Válasszon szabadon, mit mikor szeretne nézni

A Freeview Play10 szolgáltatással sosem marad le az Egyesült Királyság legnépszerűbb műsorairól, és mindezt a fotel kényelméből élvezheti a HZ980 távirányítójával. Több mint 70 csatorna, ebből 15 HD-minőségben és hétnapos műsorkalauz.

Földi sugárzású (Freeview) és műholdas11 vevővel a rugalmas használathoz. Bárhol is él, mindig kiváló képminőségben nézheti a műsorokat a televízión.

Egyszerű műsorrögzítés5: csak csatlakoztassa a külső merevlemezt6, és nyomja meg a HZ980 távirányítóján a REC gombot.

Külső

Időtálló formák
A Panasonic 2020-as OLED televízióinak elegáns stílusjegyei a HZ980 megjelenésében is fellelhetők. A vékony, minimalista külső bármilyen lakberendezésben vonzó, de nem hivalkodó, és nem vonja el a figyelmet a képernyőn zajló jelenetekről sem.

„Jól tudjuk, hogy a televízió a szoba legnagyobb, márkás berendezési tárgya. Harmonizálnia kell a tulajdonos lakberendezési stílusával, és az egész család ízléséhez igazodnia kell, különösen kikapcsolt állapotban. Ezt a minimalista formatervezéssel sikerült elérnünk.” Paul Darch, a Panasonic Marketing Europe televíziós részlegének vezetője.

1 Hollywood Cinema eXperience

2 A kompatibilis mélysugárzó külön megvásárolható

3 Külön kapható

4 Részvételi feltételek vonatkoznak az ajánlatra

5 Bizonyos műsorok másolásvédelemmel rendelkezhetnek

6 160GB vagy nagyobb kapacitás

7 Az Egyesült Királyságban nem elérhető

8 Részvételi feltételek vonatkoznak az ajánlatra

9 Az Egyesült Királyságban nem elérhető

10 Szélessávú internetkapcsolat szükséges. Csak az Egyesült Királyságban elérhető.

11 Műholdas antenna és telepítés szükséges