Európában a Huawei vezeti a szabadalmi bejegyzések listáját

A tavalyi évben legtöbb alkalommal a digitális technológiában jegyeztek be szabadalmakat, az ezeket benyújtó vállalatok közül pedig a Huawei Technologies adta be a legtöbb kérelmet – derül ki az európai szabványügyi hivatal (EPO) jelentéséből.

Az EPO (European Patent Office) közlése szerint az elmúlt tíz évben most először fordult elő, hogy a legtöbb szabadalmi kérelem a digitális technológiából érkezett, azon belül pedig a legnagyobb növekedést a digitális kommunikációs technológiában levédett szabadalmak eredményezték. Az összesen benyújtott szabadalmak száma is rekordot döntött – 2019-ben 181 ezer ilyen kérést jelentettek be Európában.

A legtöbb digitális kommunikációs szabadalmat – 2260-at – a Huawei adta le a tavalyi évben. A legnagyobb arányú növekedés pedig a kínai vállalatok esetében volt, digitális kommunikációs szabadalmainak száma 64,6 százalékkal emelkedett 2018-hoz viszonyítva. Mindehhez képest az amerikai cégek 14,6 százalékkal nyújtottak be több ilyen kategóriájú szabadalmat, míg az európai cégek 3,1 százalékkal teljesítették túl 2018-as szabadalmaik számát.

Összességében mérve is a Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat az Európai Szabadalmi Hivatalnál, 2019-ben ez a szám 3524 volt.

A jelentés az alábbi linkre kattintva elérhető:
https://www.epo.org/news-issues/news/2020/20200312_de.html