A Sony bemutatja az Xperia 5 IV okostelefont

Bemutatkozik az Xperia 5 IV prémium okostelefon, amellyel a felhasználók tökéletesen örökíthetik meg életük fontos pillanatait. A készülékben kompakt kivitelben található meg a zászlóshajó Xperia okostelefon számos kiváló tulajdonsága. Az Xperia 5 IV az első készülék az Xperia 5 sorozatban, amely valós idejű Eye autofókusszal (AF) és valós idejű tárgykövető funkcióval rendelkezik valamennyi objektíven a tökéletes portrék készítése érdekében, 12 MP-es előlapi kamerával, amellyel sötét helyszíneken is nagyszerű, kiváló minőségű szelfik és videók készíthetők, valamint a BRAVIA CORE for Xperia vezeték nélküli töltési és akkumulátor megosztási funkcióval. A legmodernebb chipkészletnek és az erőteljes, 5000 mAh teljesítményű akkumulátornak köszönhetően akár egész nap folytathatja a tartalomkészítést, és az Ön által készített tartalmakat könnyedén tudja streamelni vagy megosztani.

Örökítse meg és alakítsa a pillanatot:
A zászlóshajónak számító Xperia 1 IV okostelefonban és az AlphaTM sorozatba tartozó fényképezőgépekben található technológiákat – többek között a szemkövető AF és a tárgykövető funkciókat – az Xperia 5 IV kompakt kialakításban tartalmazza, biztosítva, hogy a felhasználó soha ne maradjon le a különleges pillanatokról. A 120 képkocka/másodperc olvasási sebességű képérzékelővel felszerelt három objektív 4K 120 képkocka/másodperc sebességű (akár ötszörös) lassított felvételek készítésére is alkalmas, ami azt jelenti, hogy az élete filmje még sohasem volt ennyire látványos. A Videography Pro funkció segítségével az Ön által készített tartalmat élőben tudja streamelni közvetlenül a kiválasztott streaming szolgáltatásra[ii]. Az új előlapi kamera továbbfejlesztett 12 megapixeles érzékelővel van felszerelve videószelfik és vlogok készítéséhez. Ez lehetővé teszi a 4K HDR tartalmak árnyalt, kiváló kontraszttal történő felvételét, és éles, világos szelfik készítését még nehéz felvételi körülmények között is, például erősen tükröződő vagy sötét környezetben. A (külön megvásárolható) XQZ-IV01 Vlog Monitorral párosítva a készülék rengeteg kreatív funkciója révén kiválóan használható vlogolásra. Az Xperia 5 IV külső monitor funkciót is tartalmaz. Egy tükör nélküli fényképezőgép (például az Alpha sorozatba tartozó készülékek1) csatlakoztatásával közvetlenül továbbíthatja az Alphával készített kiváló minőségű képeket, miközben az Xperia 5 IV segítségével felügyelheti is azokat2.

Cat Burns, a popzene platinalemezes feltörekvő új csillaga nemrég jelentette be People Pleaser című közelgő kislemezét, amelyhez a Sony Xperiával együttműködésben klipet is készített. A klipet kizárólag Xperia 5 IV készülékkel rögzítették. A Videography Pro kreatív manuális beállításainak köszönhetően a People Pleaser klipje olyan természetesnek tűnik, mintha nem is lett volna jelen a kamera. „Az Xperia 5 IV szemkövető AF és a tárgykövető funkciója hihetetlen: sok jelenet tele volt mozgással, de a szemkövető AF mindig mindent képes volt pontosan lekövetni” – nyilatkozta a videós csapatot irányító Jomar A O-Meally. „A tartalomkészítés során az Xperia 5 IV lehetővé teszi, hogy az ember kreatívan használja a fantáziáját. A kompakt, hordozható készülékbe csomagolt legmodernebb technológia segítségével a hétköznapi ember is filmkészítővé válik” – mondja Nathan James Tettey igazgató.  A Music Pro funkciót használták a videóban is szereplő acapella kórus felvételéhez. Cat Burns különösen a készülék könnyű kezelhetőségét emelte ki: „Óriási dolog, mert rengeteg időt takarítok meg azzal, hogy laptop nélkül tudok nagyszerű hangfelvételeket rögzíteni, és azokat azonnal fel is tudom tölteni”.

Készítsen tökéletes portrékat:
Az Xperia 5 IV készülék az Alpha sorozatba tartozó kamerákban alkalmazott technológiát használja, amellyel kiváló minőségű portrék készíthetők. A valós idejű szemkövető AF mellett az Xperia 5 IV már a valós idejű tárgykövetést is támogatja, amely akkor is segít követni és megtartani a fókuszt, ha az alany mozgásban van – ezzel segítve a felhasználót, hogy emlékezetes, energikus és kifejező képeket készítsen. A technológia mesterséges intelligencia által végzett mélyelemzésen alapul. Az alkotást különféle funkciók könnyítik meg, pl. a dedikált kamera gomb, amely azonnal megnyitja a kamera alkalmazást.

Az Xperia 5 IV lenyűgöző, az előző generációnál akár 50 százalékkal nagyobb fényerejű 6,1" 21:9 FHD+ HDR OLED kijelzője még tökéletesebb látványt és élményt biztosít. A Plus Real Time HDR-meghajtó3 a túl- és alulexponált területek fokozatos átmeneteinek hű visszaadása és kiegyenlítése révén javítja a képminőséget. Ezeknek az új fejlesztéseknek köszönhetően a képernyő képe még erős külső fény mellett is tisztán látható. A Sony Pictures Entertainmenttel együttműködésben4 az élethű Dolby Atmos® mozis hangzást is átélheti fejhallgató vagy sztereó monitor hangszórók segítségével.

A BRAVIA CORE for Xperia5 alkalmazás felhasználói a Sony Pictures Entertainment több száz új kiadványa és klasszikus kasszasikere közül választhatnak, és a kiválasztott filmeket kiváló minőségben élvezhetik az Xperia 5 IV 21:9 képarányú széles kijelzőjén. Lépjen be a kulisszák mögé a Studio Access segítségével, és élvezze a kiválasztott IMAX® Enhanced filmeket és a DTS6 által biztosított tökéletesen élethű hangzást – a BRAVIA CORE for Xperia mindezt tartalmazza.

Kompakt mérete ellenére nagy teljesítmény, amely egész nap segíti a kreatív tevékenységet:
Az Xperia 5 IV 5000 mAh kapacitású akkumulátora adaptív töltési technológiájának köszönhetően az élettartam akár 3 évre is meghosszabbítható7. Ha gyors töltésre van szükség, az XQZ-UC1 töltő segítségével mindössze 30 perc alatt akár 50 százalékig feltöltheti az akkumulátort.8 Az Xperia 5 IV támogatja a vezeték nélküli töltést9 és az akkumulátor megosztása funkciót, így valamennyi eszközét könnyedén feltöltheti és készenlétben tarthatja.

Kiváló hangzás a Sony Music Entertainmenttel együttműködésben:
Élje át a készüléke által nyújtott HD hang vagy Sony 360 Reality Audio hangminőség élményét. Akár vezetékes, akár vezeték nélküli fejhallgatót használ, az Xperia 5 IV a 3,5 mm-es hangcsatlakozóval vagy vezeték nélküli csatlakozással egyaránt kivételes hangminőséget biztosít. A „DSEE Ultimate" és az LDAC támogatás együttes alkalmazásának köszönhetően a streaming szolgáltatásokat HD hangminőségben élvezheti. Az Xperia 5 IV a legújabb Bluetooth LE Audio funkciót is támogatja10.

Az új Music Pro alkalmazásnak köszönhetően az Xperia 5 IV készülékkel úgy rögzíthet zenét, mintha profi stúdióban lenne1112. Amikor a felvételt feltölti a felhőbe, az alkalmazás a külső zajokat egyedülálló hangforrás-szétválasztási technológiánk segítségével eltávolítja, így olyan igényes és kiváló minőségű hangot állít elő, mintha azt professzionális felszereléssel, stúdióban rögzítették volna. A felhasználó akár szét is választhatja az ének és az akusztikus gitársávot, és bármilyen hangerőegyensúly mellett újrakeverheti azokat.

Játsszon úgy, mint egy profi, és ossza meg győztes pillanatait:
Az Xperia 5 IV a mobiljátékhoz szükséges legnagyobb sebességet, teljesítményt és megbízhatóságot kínálja. A készülék natív 120 Hz-es kijelzője a 240 Hz-es elmosódottság-csökkentő technológia segítségével tisztán és zökkenőmentesen jeleníti meg a játékokat. A 240 Hz-es érintéses pásztázási sebesség gyors és precíz mozdulatokat tesz lehetővé, hogy minden mozgásra pontosan az Ön szándékainak megfelelően kerüljön sor. A Plus Game Enhancer funkció segítségével a kép- és hangbeállítások testreszabásával tökéletes játékélményt hozhat létre, és így előnybe kerülhet a versenytársakkal szemben. A fentieken túl lehetőség van élő SNS streaming közvetítésre is. A nézők megjegyzéseit valós időben nézheti meg, és a kísérő kommentárokat is egyszerű megoldani13. Az akár 120 képkocka/másodperc sebességű magas képfrissítésű felvételnek köszönhetően a győztes pillanatokat azonnal megoszthatja.

A mindennapi igényekhez igazodó teljesítmény:
Az Xperia 5 IV a megbízható, kiemelkedően magas teljesítményt számos praktikus funkcióval ötvözi, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet. A Snapdragon® 8 Gen 1 mobil platform14 egyedülálló teljesítményt és innovatív funkciókat biztosít az MI, a játék és a csatlakoztathatóság terén az élmény fokozása érdekében.

Akárhová magával viheti:
A még nagyobb kreatív szabadság érdekében az Xperia 5 IV IP65/6815 fokozatú vízállósággal és por elleni védelemmel rendelkezik. Az előlapot és a hátlapot védő Corning® Gorilla® Glass Victus® borítás minden helyzetben megfelelő szilárdságot és védelmet biztosít.

Még néhány ok, amiért megéri az Xperia-t választani:
A Sony fenntarthatósági törekvéseinek részeként az Xperia 5 IV műanyagmentes csomagolásban kapható16. A műanyag alkatrészeket kihagyták vagy papírból készült elemekkel helyettesítették.

Árak és elérhetőség
Az Xperia 5 IV 2022. szeptember közepétől kerül kereskedelmi forgalomba.

Az új Xperia 5 IV termékbejelentő videója ITT tekinthető meg.

1 Ajánlott a Sony cserélhető objektíves fényképezőgépének vagy UVC-támogatással rendelkező kompakt digitális fényképezőgépének használata.
2 A különféle kamerák kompatibilitása eltérő lehet
3 Kizárólag HDR10 tartalmak esetén.
4 A Dolby, a Dolby Atmos és a két D jel a Dolby Laboratories, Inc. bejegyzett és bejegyzetlen védjegyei az Egyesült Államokban, illetve más országokban.
5 A „BRAVIA CORE for Xperia” alkalmazással kapcsolatos részletek a (https://www.sony.net/bravia-core-for-xperia) oldalon találhatók. A szolgáltatás elérhetősége piaconként eltérő lehet
6 A DTS technológia a legjobb hangminőséget biztosítja az Ön kedvenc zenéihez, filmjeihez a különféle elektronikai eszközökön.
7 A Sony Corporation által a tényleges használati profil alapján, azonos típusú akkumulátor és USB-töltő használatával szimulált eredmény. Az akkumulátor élettartama használattól függ.
8 Külön kapható.  Eredeti töltők és kábelek, pl. XQZ-UC1 (töltő- és kábelek) használata javasolt.
9 A vezeték nélküli töltő külön kapható, a kompatibilitás eltérő lehet.
10 A Bluetooth® LE Audio támogatást szoftverfrissítéssel biztosítjuk (A szoftverfrissítéseket fokozatosan fejlesztjük – időzítésük és rendelkezésre állásuk piaconként, illetve üzemeltetőnként eltérő)
11A Music Pro szolgáltatás segítségével külső eszközök nélkül rögzítheti zenéit. A szolgáltatás a felvételre, a vágásra és a stúdióhangolásra is lehetőséget biztosít. A stúdióhangolás kizárólag az énekhangra vonatkozik. A felvétel és a vágás ingyenes. A stúdióhangolás előfizetéses szolgáltatás. A havi előfizetési díj piaconként eltérő lehet.
12 Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem minden szolgáltatás és tartalom esetén elérhetők. A hatás a tartalomtól függően eltérő lehet.
13 Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem minden szolgáltatás és tartalom esetén elérhetők.
14 A Snapdragon a Qualcomm Technologies, Inc., illetve leányvállalatai terméke. A Snapdragon a Qualcomm Incorporated védjegye vagy bejegyzett védjegye.
15 A készülék víz és por elleni védelemmel rendelkezik. Minden csatlakozó nyílást teljesen le kell zárni a hozzá tartozó fedőlappal. Ne merítse a készüléket víz alá, és ne tegye ki tengervíznek, sós vagy klóros víznek vagy egyéb folyadékoknak, például italoknak. A készülék helytelen vagy nem rendeltetésszerű használata a garancia elvesztésével jár. A készülék a külső behatásokkal szembeni védettség alapján IP65/68 besorolást kapott a teszteken. A vízállóság vizsgálata során a Sony készülékeket csapvízzel töltött tartályba helyezik, és 1,5 méter mélyre engedik le. 30 perc elteltével a készüléket óvatosan kiveszik a tartályból, majd tesztelik a funkcióit és jellemzőit. Ennél a modellnél a csatlakoztatáshoz és töltéshez használt USB-port fedetlen. A töltés kezdete előtt az USB-portnak teljesen száraznak kell lennie.
16 A „csomagolás” az egyes termékek dobozát és a dobozon belüli tálcákat, távtartókat, burkoló anyagokat és tokokat jelenti.