Niceboy HIVE pods 2: köretként Bernard IPA-t ajánlunk

A ténylegesen vezeték nélküli fülhallgatókkal - azaz earpod-okkal - alapvetően 2 problémám szokott lenni: vagy indokolatlanul túlárazottak, vagy az egyetlen töltéssel elérhető üzemidő annyira nevetséges, hogy gyakorlatilag az embernek muszáj magával hurcolnia a töltő dobozt, ami kényelmetlen és körülményes. Ezért, amint megláttam, hogy a Niceboy Hive Pods 2 összesen 32 óra üzemidőt ígér egyetlen töltéssel - mindössze 17.000 Forintért! - muszáj volt kipróbálnom.

Bevallom ezelőtt sosem hallottam a cseh gyártóról, akik most kapásból 3 termékkel törnek be a magyar piacra. Az ár és a beígért üzemidő mindenképp tökéletes párosításnak hangzott, és úgy voltam vele, hogy ha a felét tudja teljesíteni a beígért 8 órának egyetlen szusszal, már bőven előrébb van az ember, mint az átlagos 2-2.5 órával. Ha pedig a hangzás is rendben van, tényleg egy igazi no-brainer a Hive Pods 2.

A doboz maga kevés felesleges sallangot tartalmaz: a fülesek a töltőben pihenve várják az első bekapcsolást - teljesen feltöltve, kapunk még egy microUSB kábelt, használati utasítást, és ennyi.

A töltő egy ovális, fekete doboz, elején 3 zöld led jelzi a töltöttséget, a töltő portot a hátulján találjuk. Méretre sajnos pont akkora, hogy zsebben már kényelmetlen hordani, de laptop táskába bedobni tökéletes - és a beígért üzemidő amúgy is elég kéne, hogy legyen egy teljes munkanapra. Szóval, ha minden jól megy, nem is kell magunkkal vinnünk.

A fülesek megjelenése az egyszerű, de nagyszerű sémát követi: a külső oldalon egy érintőfelületet találunk a vezérléshez, valamint 1-1 kis ledet, a töltést végző csatlakozók a belső oldalon helyezkednek el. Ami nekem elsőre fura volt, az a cserélhető szilikon vég mérete: ellentétben a legtöbb “agybadugós” fülhallgatóval, a Hive Pods 2 kifejezetten kicsi, és elsőre nem is voltam benne biztos, hogy a legnagyobb variáns képes lesz megfelelően szigetelni, vagy bent tartani a fülemben.

A párosítás kifejezetten egyszerűen és gyorsan ment: mindkét füles érintőfelületét nyomva kell tartani 4-5 másodpercig (amíg a led piros nem lesz), majd a szokásos módon kiválasztani mindkét eszközt a telefonon. És már kész is vagyunk.

A fülbe dugva hamar kiderült, hogy nem lesz itt gond sem a komforttal, sem azzal, hogy kiesne a fülemből. Bármennyire is próbáltam tekerni a fejem, nem volt hajlandó megmoccanni sem.

Ami a hangzást illeti, a legtöbb fülessel ellentétben kicsit több időt kell szánni az equaliser beállítására, de egyszer megtaláljuk a nekünk tetsző hangszínt, indulhat a buli. A hangerő kiváló, nem hiszem, hogy valaha is ⅔ fölé kellett volna tolni, még erős utcai forgalom mellett sem.

Szerencsére a sok esetben nyilvánvaló mély hang kiemelés is kimaradt a fülesekből, így sokkal tisztább hangzást kapunk, anélkül, hogy a zene bizonyos részeit feláldoznánk egy kis extra tucc-tucc kedvéért (amit amúgy is lehet kézzel piszkálni bármilyen equalizerben).

Az érintőfelület 4 funkciót biztosít:

  • lejátszás / szünet (egy tap)
  • hangerő szabályozás (két tap)
  • zeneszám léptetése (három tap)
  • hívás fogadás / elutasítás (csörgés közben egy tap)

Hasonlóan minden ilyen eszközhöz, ezek hibátlan elsajátítása (főleg a tap-ek ütemezése) némi időt vesz igénybe, illetve zsebre tenni sem olyan szerencsés, a véletlen nyomások elég sokszor elindították a zenét, hogy szórakoztassák a kulcsokat.

Ergonómia pipa, hangzás pipa, dizájn pipa, használat pipa - marad tehát a fő kérdés: tényleg lehúz egyetlen töltéssel 8 órát?

IGEN. Nem is tudom, hogy van-e a piacon másik true wireless earpod, ami ennyi üzemidőt kínálna. Egyszerűen zseniális, hogy nem kell azon aggódnia, hogy délben vajon van-e még elég szufla benne, hogy a következő 1-2 órában még segítsen ignorálni az embereket, vagy bosszankodni, hogy az ember elfelejtette magával hozni a töltőt. Estig bőven kitart (8 óra tiszta használat bőven elég egy átlagos napra), utána mehet a dobozba aludni.

A dobozból kivéve pedig azonnal párosítja magát a telefonnal, mire az ember fülébe kerül, már hallani is lehet a hangjelzés végét.

Egyetlen hibája, hogy a kicsi szilikon miatt elég könnyen koszolódik a felület, aminek hatására jelentősen csökken a hangerő, valamint egy erőteljes doboz hangzás is megjelenik. Tisztítás után azonban minden visszatér az eredeti állapotba, így aggodalomra semmi ok.

Ami a vízállóságot illeti, IPX5 minősítésről beszélhetünk, vagyis az izzadtság és az eső sem fog ártani neki - ráadásul egyszer futás közben elkapott egy zivatar, így erről is sikerült gyorsan megbizonyosodni.

Összességében bátran kijelenthetem, hogy a Niceboy Hive Pods 2 a legjobb earpod, amit eddig használtam: a dizájn remek, az üzemidő gyakorlatilag végtelen egyetlen teljes töltéssel, a hangzás remek, az ára pedig mindent figyelembe véve nevetségesen olcsó. És nem csak akkor, ha az ember sportoláshoz szeretne fülhallgatót. A Hive Pods 2 mindenkinek tökéletes választás, kompromisszumok nélkül.