Magas szintű adatbiztonságot nyújt a Kingston új, hardveresen titkosított USB-je

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette legújabb titkosított USB-meghajtója, a Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) bevezetését. A magas szintű adatbiztonságot nyújtó meghajtó FIPS 197 tanúsítással és XTS módban 256 bites AES hardveres titkosítással rendelkezik.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 komplex és „passphrase" móddal támogatja az adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavakat. A többféle jelszó beállításának lehetősége révén könnyebben helyreállítható az adathozzáférés a jelszó elfelejtése esetén. Míg a hagyományos, komplex módnál 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, az új „passphrase" módnál a felhasználó olyan, 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot, szólistát vagy akár dalszöveget állíthat be jelszóként, amely teljesen egyedi, ugyanakkor számára könnyen megjegyezhető. A jelszóbevitel megkönnyíthető a „szem" szimbólum bekapcsolásával, amely bevitel közben is láthatóvá teszi a jelszót, csökkentve ezzel a sikertelen bejelentkezési kísérletek számát.

Az adminisztrátorok beállíthatnak felhasználói és visszaállítási jelszót, vagy a felhasználói jelszó újbóli beállításával állíthatják helyre az adathozzáférést. Ezen túlmenően a VP50 a Brute Force jellegű támadások ellen is véd azzal, hogy 10 egymás utáni érvénytelen bevitel után lezárja a felhasználói és visszaállítási jelszavakat, és törli az adatokat a meghajtóról, ha egymás után tízszer adják meg helytelenül az adminisztrátori jelszót. Így az adatok elvesznek, de kizárható az incidens kockázata.

A VP50 a nem megbízható rendszerek potenciális kártevői ellen is véd azzal, hogy az adminisztrátor és a felhasználó is beállíthat „Read-Only" módot a meghajtó írásvédelméhez. Emellett a beépített virtuális billentyűzet megóvja a jelszavakat a billentyű- és a képernyőnaplózó (keylogger és screenlogger) alkalmazásokkal szemben. A vállalatok termékazonosítóval (PID) is testre szabhatják és konfigurálhatják a VP50-et, amelyet standard végpont-menedzsment szoftverbe is integrálhatnak a Kingston testreszabási programjában az informatikai és internetbiztonsági követelmények teljesítéséhez.  A kis- és középvállalatok az adminisztrátori szerepkör segítségével helyben felügyelhetik meghajtóikat. Az adminisztrátori szerepkörrel például konfigurálhatják és visszaállíthatják a dolgozók felhasználói vagy visszaállítási jelszavait, helyreállíthatják a hozzáférést a lezárt meghajtón tárolt adatokhoz, és teljesíthetik a jogszabályok követelményeit és az előírásokat igazságügyi informatikai vizsgálat esetén. A VP50 titkosított meghajtó a felhasználó fizikai ellenőrzése alatt áll, így alkalmasabb a fontos adatok védelmére, mint az internetes megoldások és a felhőszolgáltatások.

„A titkosított Kingston IronKey megoldáscsalád új tagja, a Vault Privacy 50 üzleti szintű adatbiztonságot nyújtó, prémium USB-meghajtó. Funkciói közé felvettük az ügyfeleink által leginkább igényelt jellemzőket, köztük a többféle jelszó beállításának lehetőségét és a 'passphrase' módot, amelyek a tárolt adatok 100%-os védelme mellett a meghajtó felhasználóbarát jellegéhez is hozzájárulnak" – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 8 GB – 256 GB kapacitású változatokban kapható. Ötéves korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.

További információért látogasson el a kingston.com oldalra.

 

IronKey Vault Privacy 50

Rendelési szám

Kapacitás

IKVP50/8GB   

8GB IronKey VP50

IKVP50/16GB 

16GB IronKey VP50

IKVP50/32GB 

32GB IronKey VP50

IKVP50/64GB 

64GB IronKey VP50

IKVP50/128GB

128GB IronKey VP50

IKVP50/256GB

256GB IronKey VP50