Lamax Sentinel2 - A fürdőszoba királya

A hordozható bluetooth hangszórók választéka ma nagyjából elérte a végtelent, ami egy remek kis piacot teremtett. Az olcsótól a drágán át a kifejezetten megfizethetetlenig, a Sokol rádió utódja címért versenyző tömegek és a gettórobbantók hada között nehéz lehet megtalálni azt, amire pont szükségünk van. Ebbe a versenybe csöppent be a Lamax Sentinel 2.

Személy szerint nem vagyok nagy híve ezeknek a hordozható bluetooth hangszóróknak, de erről nem a termékek, sokkal inkább azok tehetnek, akik gátlástalanul üvöltetik az utcán kedvenc dalaikat.

Mindemellett elismerem, hogy van olyan helyzet, amikor igenis jól jön egy ilyen kis kütyü. Pláne, ha méretét és súlyát tekintve kifejezetten kompakt, ráadásul a gumi borításnak köszönhetően nem csak strapabíró, de vízálló is, ráadásul ahova letesszük, onnan nem fog elcsúszkálni sem. Legyen ez az asztal, az ablakpárkány, a mosógép, vagy a konyhapult.

Ami különösen tetszett még a Sentinel 2-ben, az a mindenféle ripacskodást mellőző megjelenés: az egész doboz szürkés-fekete színben pompázik, a hangszórókat védő rácson található LAMAX felirat is szépen simul a designba, a tetején található gombok sem rivalkodnak. Tisztán látszik, hogy a funkcionalitást helyezték előtérbe.

A töltés USB-C kábelen keresztül lehetséges, az akkumulátor kapacitása 3.600mAh, amiről akár egy napig is képes működni a hangszóró. Bluetooth 5.0 mellett SD kártyáról, valamint 3.5mm-es jack-en keresztül is lehetséges inputot szolgáltatni.

A másik oldalon található fém akasztó segítségével gyakorlatilag bárhova rögzíthetjük a hangszórót. Félteni nem kell, mint említettem, teljesen vízálló, így a lakás bármely pontján jól fogja magát érezni.

A hangzásért 2 darab, 48mm-es hangszóró felel, és a meglepetés igazából itt vár minket: ellentétben a megszokott, mély hangokat az arcunkba toló, minden mást elnyomó dobozokkal a Sentinel 2 sokkal kiegyensúlyozottabb, sőt, inkább a közép-magas hangokat részesíti előnyben. Ezt könnyen ellensúlyozhatjuk egy ügyesebb elhelyezéssel (csempézett sarok, tömör asztallap, kő, stb.), ilyenkor a környezet szépen aládolgozik majd a hangszórónak, és kifejezetten kellemes lesz az eredmény.

A teszt során sikerült masszív napsütésnek (5. emelet, terasz, tűző napsütés, 40 fok), fürdőszobai tortúrának, a konyha viszontagságainak kitenni, de meg sem kottyant neki. Úgy gondolom, hogy ez mindenképp ellensúlyozza a hangzásban megjelenő esetleges hiányosságokat (mély hangok), illetve az sem utolsó szempont, hogy az Akvárium tetején ülve, az esetleges róka támadás esetén sem kell attól félni, hogy a sör mellett a hangszóró is mehet a levesbe.

Ha mindezt kombináljuk a kb. 16.000 Forintos árral, bárkinek ideális választást kínál, aki nem szeret különösebben vigyázni az ilyen dolgokra, és nem is feltétlen arra vágyik, hogy otthon megrendezze az idén elmaradt fesztiválokat.