Energikus Technics hangzás és zajcsillapítás: EAH-AZ70W

A valódi vezeték nélküli fülhallgatók önálló piaci kategóriát teremtettek, és az elmúlt években folyamatosan nőtt az igény a kiváló hangminőség iránt. Hogy kiszolgálja ezt az igényt, hamarosan elérhető lesz a Technics EAH-AZ70W valódi vezeték nélküli fülhallgatója, amely komoly hangsúlyt helyez az akusztikai tervezésre és a kategória legjobb zajcsillapítási teljesítményét nyújtja1.

Az EAH-AZ70W a Technics eddig felhalmozott hangtechnikai tudását felhasználva törekszik az ideális hangzás megszólaltatására.

10 mm-es hangsugárzó és eredeti akusztikus kialakítás

A nagy átmérőjű, 10 mm-es dinamikus hangsugárzó a grafén bevonatú PEEK anyagból készült beépített membránnal telt basszusokat és tiszta, széles tartományú hangokat képez. Az akusztikus vezérlőkamra az alapos tervezés eredményeként létrehozott kialakítással szabályozza a levegő áramlását és optimalizálja minden egyes frekvencia egyensúlyát a hangnyomás-karakterisztikák növelésével. Ebből születik az energikus, telt hangzás.

Dual Hybrid Noise Cancelling Technology

Az EAH-AZ70W tartalmazza a Dual Hybrid Noise Cancelling (duál hibrid zajcsillapítás) technológiát, amely több összetevőt tartalmaz. Ezek közül első helyen említendők a Feedforward Noise Cancelling (FF-NC, előrecsatoló zajcsillapítás) és a Feedback Noise Cancelling (FB-NC, visszacsatoló zajcsillapítás) technológiák. Továbbá egy analóg és digitális jelfeldolgozást ötvöző technológiát is tartalmaz. Ez hozza létre a kategória legjobb zajcsillapítását egy valódi vezeték nélküli fülhallgatóban.

Az FF-NC technológiánál, amely a fülhallgatón kívül érzékelt zajokat csillapítja, magasrendű zajszűrőket alkalmaztak, amelyek a beérkező zaj mintájával ellentétes jelekkel hatékonyan semlegesítik a zajokat.

A fülhallgató kagylóján belül érzékelt zajokat csillapító FB-NC analóg jelfeldolgozás által vezérelt zajszűrőket alkalmaz. Mivel az analóg vezérlés gyors adatfeldolgozást biztosít, a kagylóban érzékelt zajok pontosabban és kevesebb fennmaradó zajjal semlegesíthetők. A Dual Hybrid Noise Cancelling így hozza létre a tökéletes környezetet, hogy ön teljes egészében átadhassa magát a zene élvezetének.

Stabil csatlakozás

A hagyományos valódi vezeték nélküli fülhallgatóknál gyakran rövid időre megszakad a Bluetooth kapcsolat zsúfoltabb helyeken. Az újabb modellek nem csupán kompakt méretűek, de rendkívül megbízható Bluetooth csatlakozást biztosítanak, hogy zavartalan legyen a zenehallgatás. A kis méretet a Bluetooth antenna és az érintésérzékelő vezérlőegységbe történő integrálásával lehetett elérni, a csatlakozás megbízhatóságát pedig az antenna-alkatrészek maximális kihasználásával biztosították. Egyedi fejlesztésű antennaszerkezetünkkel sikerült maximalizálni az antenna teljesítményét még ilyen kis termékméretben is.  Ráadásul a jobb- és baloldalt függetlenül kezelő jeladórendszer a jobb és baloldali csatornák közötti megfelelő hangegyensúly létrehozásával segít a stabil csatlakozás fenntartásában. Az EAH-AZ70W segítségével a felhasználók bárhol elmerülhetnek kedvenc tartalmaikban.

Kiváló hívás hangminőség

Az EAH-AZ70W kiváló teljesítményű MEMS mikrofonnal és egyedi beépített labirintuskamrával rendelkezik, amely kiszűri a szélzajt. A fülhallgató csökkenti a kellemetlen zajokat, ami javítja a zajcsillapítást és a hívás hangminőségét. Ezenfelül a fülhallgató hangsugárformáló technológiát alkalmaz, amely hatékonyan juttatja célba a hangokat, miközben csökkenti a környező zajokat, hogy tisztán hallhatóak legyenek a hívások.

Környezeti hang mód

Az érintésérzékelő megérintésével a fülhallgató olyan üzemmódba vált (környezeti hang), amely kiszűri a külső hangokat zenehallgatás közben. Az érintésérzékelő két másodperces folyamatos érintésével válthat a felhasználó a „zajcsillapítás”, a „környezeti hang” és a kikapcsolás között.

Kompakt kialakítás

A lekerekített forma kényelmesen illeszkedik a fülbe, még hosszabb használatnál is. Óriási mennyiségű háromdimenziós fülanatómiai adatot dolgoztak fel, ennek segítségével tervezték meg a hangnyílások szögét és méretét.Az EAH-AZ70W fekete és ezüst színben kapható, és IPX42 besorolással egyenértékű cseppvédelemmel*2 rendelkezik. Az azonos színű töltőbölcső szerkezetében kiváló minőségű alumínium alapanyag is található és a használatot megkönnyítő, lekerekített formával rendelkezik, amely kényelmes fogást biztosít.

Hosszú üzemidő

Teljes töltöttségnél az akkumulátor 6 órányi folyamatos lejátszást biztosít (bekapcsolt zajcsillapítással). Ráadásul a teljesen feltöltött töltőbölcső képes kétszer teljesen feltölteni a fülhallgatókat, így akár összesen 18 órányi lejátszást biztosít. A felhasználók gondtalanul használhatják a fülhallgatókat, és hosszabb idő alatt sem kell aggódniuk az akkumulátor töltöttsége miatt.

Hangasszisztens-kompatibilis (Siri ®/ Google Assistant/ Alexa)

A hangasszisztenses okostelefon funkciók, mint, amilyen például a Siri vagy a Google Assistant aktiválhatók a fülhallgató érintésérzékelőjével. A felhasználók az Alexa okostelefonos alkalmazáson keresztül az Amazon Alexát is aktiválhatják. Idén tavasszal3 már az Amazon Alexa is aktiválható lesz a fülhallgató érintésérzékelőjével.

Technics Audio Connect alkalmazás4

A Technics Audio Connect alkalmazás (ingyenes) telepítésével további funkciók válnak elérhetővé, amelyek megkönnyítik az okostelefon párosítását és a kezdő beállítások megadását.


1 2019. december 20-i állapot a Panasonic Corporation által végzett felmérés szerint, amely a JEITA irányelvei szerint készült a valódi vezeték nélküli fülhallgatók piacán.

2 Csak a fülhallgatók rendelkeznek az IPX4 besorolással egyenértékű védelemmel. A töltőbölcső nem rendelkezik ilyen védelemmel.

3 Az aktiválás menetrendjéről a honlapunkon nyújtunk majd tájékoztatást.

4 Android™ 6.0 vagy újabb operációs rendszert futtató és a Google Play™ áruházat támogató okostelefonokkal illetve az iOS9.3 vagy újabb operációs rendszert futtató iPhone®, iPad® és iPod Touch® készülékekkel kompatibilis.

A funkciók, a funkciók neve és a specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat.

A Bluetooth® szó és a hozzá kapcsolódó logók a Bluetooth SIG Inc. tulajdonai, amelyeket a Panasonic vállalat licencmegállapodás keretében használ. Valamennyi egyéb védjegy és márkanév a megfelelő vállalatok tulajdona.
* A Siri, az iPhone, az iPod és az iPod Touch az Apple Inc. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.
A Google Assistant, az Android és a Google Play a Google LLC védjegye.
Az Amazon, az Alexa és valamennyi kapcsolódó logó és védjegy az Amazon.com, Inc. és társult vállalatainak a védjegye.
Valamennyi egyéb védjegy és szerzői jog a megfelelő tulajdonosok tulajdona.