Bemutatkozik a Sony LinkBuds, a fülhallgatók új generációja

A Sony új módját mutatja be annak, hogy a felhasználók egyszerre élvezhessék kedvenc zenéiket és az élet fontos pillanatait a vadonatúj, valódi vezeték nélküli LinkBuds fülhallgatóval. A transzparens hangzást biztosító nyitott gyűrűs kialakításnak, az apró méretnek és tökéletes illeszkedésnek köszönhetően a fülhallgató kristálytiszta hang- és hívásminőséget biztosít.

A Sony a LinkBuds egyedi kialakításával, érzékelőjével és térbeli hangtechnológiájával új lehetőségeket biztosít hangzás terén, és kompatibilis többek között az AR gaminggel, a hangvezérlésű AR navigációval, így egyszerű hozzáférést biztosít a zenékhez, és teljesen új home office élményeket garantál. 

Állandó kapcsolatban a különböző életterek
A LinkBuds egyedi, nyitott gyűrű alakjának köszönhetően a felhasználó bármikor visszatérhet a külvilágba anélkül, hogy veszítene a hallgatás élményéből. Az újonnan kifejlesztett gyűrűforma közepén elhelyezkedő membrán nyitott, ezzel segíti a hangátvitelt. A felhasználó így tisztán hallhatja a körülötte lévő hangokat, akár, ha a nevén szólítják telefonálás közben, vagy ha egy baráti beszélgetés közben zenét hallgat. A LinkBuds az újfajta kialakításának köszönhetően tökéletes társ többek közt az otthoni munkavégzéshez, játékhoz és a zenehallgatáshoz egyaránt. 

Kényelmes kialakításának és kis méretének hála a LinkBuds vezetéknélküli fülhallgatót sosem kell kikapcsolni. A körülbelül négy gramm súlyú fülhallgatók a miniatürizálás csodái. A hagyományos felépítéstől eltérően a hangszórót borító membránt a házba integrálták, ezzel is csökkentve a felületét. Az új formát a Sony 1982-ben bemutatott, világszinten is első, fülbe helyezhető készülékének debütálása óta összegyűjtött, kiterjedt fülforma-adatok felhasználásával tervezték meg. Viselése alig észrevehető, így kiváló társ a mindennapi használatban.

Kristálytiszta hangzás
A LinkBuds precíz hangfelvételi technológiát tartalmaz, amely fejlett hangjelfeldolgozást végez, így biztosított a zaj nélküli telefonálás és a kristálytiszta beszédhang. A Sony zajcsökkentő algoritmusát mesterséges intelligencia alapú tanulással fejlesztették ki, több mint 500 millió hangmintát használva a környezeti zajok elnyomására és a hang tiszta kivonására. A LinkBuds segítségével a felhasználó még a legnagyobb hangzavarban is hallja a körülötte lévőket.

Nem számít, mennyire pörgősek a mindennapok, a LinkBuds lehetővé teszi, hogy a felhasználó megálljon egy percre és élvezze a minőségi hangzás nyújtotta élményt. A DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) funkciónak köszönhetően a kedvenc zenék kiváló minőségben csendülnek fel. A Sony integrált V1 processzora minimális torzítással adja vissza a legapróbb részleteket is a zenében, így a kedvenc előadók művei mindig kiválóan hangzanak majd. A speciálisan tervezett 12 mm-es gyűrűs meghajtó gazdag, kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

Az adaptív hangerőszabályzó rendszer1 automatikusan optimalizálja a hangerőt a tartózkodási hely alapján, és feltünésmentesen vegyíti a hallgatott zenét a külvilággal. A funkció segítségével a kedvenc dalok bármikor a tökéletes hangerőn hallgathatók, új szintre emelve a szabadtéri zenehallgatást.

Mindennapi támogatás
A Sony minden eddiginél könnyebbé teszi, hogy a felhasználó saját ízlésének megfelelő hangzásvilágot teremtsen, miközben kapcsolatban maradjon számos okos funkció segítségével.

Ne tévesszen meg senkit a méret: bár könnyű a használata, a LinkBuds fejlett funkciókkal rendelkezik. A Wide Area Tap2 segítségével a teljes vezérlés a felhasználó kezében van. A fül előtti tér kétszeri, vagy háromszori érintésével irányítható a lejátszás, a készülékhez így nem kell hozzáérni.

Ha a felhasználó keze épp foglalt, a Speak-to-Chat3 funkció használatával a beszéd automatikusan felfüggeszti a lejátszást. Amint a csevegés véget ért, a zene újraindul anélkül, hogy hozzá kellene érni a kezelőelemek bármelyikéhez. A LinkBuds virtuális, tetszőleges hangalapú asszisztenssel4 is rendelkezik, amelynek aktiválásával sok más mellett egyszerűbb az információszerzés, a kapcsolattartás, a teendők számontartása is az „OK Google” vagy az „Alexa” hívószavak használatával. 

Egyszerű és hatékony Bluetooth párosítás
A LinkBuds támogatja a Google új Fast Pair funkcióját, amely lehetővé teszi az egyszerű és gyors kapcsolatot Androidos eszközök között. A felhasználó akár azt is könnyedén vissza tudja keresni, hol hagyta a fülhallgatót. A Swift Pair funkcióval a LinkBuds eszköz könnyedén párosítható Windows 10 vagy 11-es operációs rendszerrel rendelkező laptopokkal, asztali számítógépekkel vagy tabletekkel.

Most először, ha a felhasználó kiveszi a fülhallgatót a tokjából, a felugró ablak automatikusan megjelenik, így helytől függetlenül egyszerűen kapcsolatban maradhat.

Könnyű hozzáférés a legjobb zenékhez
A Gyors hozzáféréssel LinkBuds fülhallgató szabadon beállítható úgy, hogy az okostelefon5 elővétele nélkül, mindössze egyetlen érintéssel folytatódjon a lejátszás a Spotify-on.

A környezet felfedezésének gazdagabb élménye a Microsoft Soundscape segítségével
A Microsoft Soundscape6 szolgáltatás integrációjával a LinkBuds továbbfejlesztett lehetőségeket kínál. A nyitott, fülformához idomuló kialakítás segítségével lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a külvilág olyan hangjaira is képesek legyenek figyelni, mint az utca vagy a forgalom zaja. A beépített iránytű- és giroszkópos szenzorok segítségével a fülhallgató érzékeli a fej mozgását, így az okostelefon kézben tartása nélkül képes meghatározni a hang forrásának irányát7.

A Sony számára fontos a fenntarthatóság
A Sony nem csak a stílusra ügyelt a LinkBuds tervezésekor, hanem a környezetvédelemre is. Az egyedi fülhallgatók és a töltésükért felelős tokok újrahasznosított anyagokból készültek, csomagolásuk pedig műanyagmentes8.

Fülhallgató mindennapi használatra
A LinkBuds tökéletesen illeszkedik a mindennapokhoz. Köszönhetően Az IPX4 szabványú vízállóságnak köszönhetően9 a víz- és izzadságcseppek nem állhatnak a kedvenc dalok útjába. Az eszköz egy teljes munkanapon keresztül kitart: 5,5 órányi10 használatra képes, de a letisztult és kompakt tok akár további 12 órányi11 töltöttséget biztosít. Sietség esetén 10 percnyi töltéssel akár 90 percnyi lejátszási idő is biztosítható.

Magával ragadó és körülölelő hangzásvilág
A 360 Reality Audio12 funkcióval a zenei élmény annyira valósághű lesz a felhasználó számára, mintha egy koncert első sorából vagy egy stúdióból, kedvenc előadója mellől hallgatná.

Üzenet a Sony partnereitől
Az online és offline világot összekötő LinkBuds számos további szolgáltatást kínál a legjobb hangélmény elérése érdekében. Íme néhány üzenet a Sony partnereitől:

„A Microsoft Soundscape egy olyan innovatív, hangalapú technológia, amely arra ösztönzi az embereket, hogy többet és többet érjenek el” – mondta Peter Lee, a Microsoft kutatási és inkubációs részlegének vállalati alelnöke„A Soundscape és a Linkbuds integrálása során létrejött együttműködésünk során a Sony-val megállapítottuk, hogy a fülhallgató kialakítása fokozza az alkalmazás kihasználásának mértékét. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó ne szakadjon el a külvilágtól, miközben valódi érintésmentes élményt nyújt. Ez még csak a kezdet: izgatottan várjuk a Sony-val való kapcsolatunk fejlődését, valamint azt, hogy egymást kiegészítő technológiáink hogyan adnak hozzá személyes és szakmai életünkhöz.”

Termékeink, az Ingress, a Pokémon GO és a Pikmin Bloom alkalmazzák a kiterjesztett valóságot és valódi játékélményt nyújtanak, ezzel garantálva közösségünk szórakozását. A hangzás elengedhetetlen része az élménynek, különösen azoknak, amelyek a felfedezésre épülnek. Ezért is tölt el minket izgalommal, hogy a LinkBuds bevezetése során együttműködhetünk a Sony-val, igazi, valósághű hangzásélményt nyújtva felhasználóink számára” – nyilatkozta Archit Bhargava, a Niantic Inc. termékmarketing igazgatója.

„A Spotify-nál fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy mindig zavartalan és élvezetes legyen felhasználóink zenehallgatási élménye” – mondta Sten Garmark, a Spotify fogyasztói élményért felelős alelnöke„A Sony-val közösen izgatottan várjuk, hogy megjelenjen a Spotify Tap funkció a LinkBuds készülékeken, aminek segítségével a felhasználók pár egyszerű érintéssel belevethetik magukat a zenehallgatás élményébe, vagy felfedezhetik az újdonságokat.”

A LinkBuds online bemutatója az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=SaUuj6RTQig

Elérhetőség
A LinkBuds szürke és fehér színekben lesz elérhető 2022 februárjától a Sony viszonteladóinál.

1 Az "ON" funkció beállításával a Sony | Headphones Connect alkalmazásban.
2 A LinkBuds működésének beállításához koppintson a fülcimpa és a fovea között, valamint a fülkagyló felett a fülcimpa alatt.  Előfordulhat, hogy a fülhallgató nem működik megfelelően köhögés vagy a fül körüli tartozékok fel/lecsatlakoztatásakor. Ha a fejhallgató helytelenül reagál, kapcsolja ki a széleskörű csapolást a "Sony | Headphones Connect" alkalmazás segítségével.
3 Ritkán előfordulhat, hogy a Speak-to-Chat akaratlanul is elindul az olyan eszközök, mint az elektromos fogkefék, elektromos masszírozók és elektromos borotvák, valamint az olyan tevékenységek, mint a fogmosás, köhögés vagy zümmögés által okozott rezgések hatására.
Állítsa a funkciót a Sony | Headphones Connect alkalmazásból "ON" állásba. A Speak-to-Chat funkció kikapcsolásához és a zenéhez való azonnali visszatéréshez érintse meg a bal vagy a jobb oldali érintőképernyőt. Ellenkező esetben a zene alapértelmezés szerint 15 másodperccel a Speak-to-Chat üzemmódban folytatott beszélgetés befejezése után folytatódik. Ez az időkeret a Sony | Headphones Connect alkalmazással testre szabható.
4 A Google Assistant csak Android rendszerre érhető el. A Google Asszisztens aktiválásának funkciója az "OK Google" kimondásával csak az Android készülékekhez érhető el. A Google, a Google Assistant és az Android a Google LLC védjegyei. Az Amazon, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. vagy annak leányvállalatai védjegyei. A Google Assistant és az Alexa nem minden nyelven és országban/régióban érhető el. Telepítse a Google Assistant alkalmazást és állítsa be a Sony | Headphones Connect alkalmazással. Az Amazon Alexa esetében telepítse az Amazon Alexa alkalmazást, és állítsa be a Sony | Headphones Connect alkalmazással.
5 Telepítse a Spotify alkalmazást és állítsa be a Sony | Headphones Connect alkalmazást. Kérjük, töltse le a legújabb Spotify alkalmazást, majd jelentkezzen be a Spotify Tap™ használatához. A Spotify alkalmazás leállítása esetén újra meg kell nyitni az alkalmazást, vagy a fülhallgatót a tartozéktáskájában kell tárolni, és a Spotify Tap™ használatához szükséges áramot kell megszakítani.
6 A LinkBuds és a Soundscape élményét bemutató koncepcióvideó az alábbi linken érhető el. https://www.sony.com/en/SonyInfo/accessibility/initiatives/#LinkBuds
7 Az alkalmazás telepítése szükséges az iOS-eszközre. A részleteket lásd a https://apps.apple.com/app/id1240320677 oldalon. A Microsoft és a Soundscape a Microsoft vállalatcsoport védjegyei.
8 A bevonó- és ragasztóanyagok nem tartoznak ide.
9 Biztosított védelem a víz bármilyen szögből történő fröccsenése ellen, kivéve a gyűrűs meghajtóegységet. A töltőtáska nem vízálló.
10 5,5 óra folyamatos zenelejátszás és 2,5 óra folyamatos kommunikációs idő (Bluetooth® kapcsolat használatakor).
11 5,5 óra (fülhallgató) + 12 óra (töltőtáska), összesen 17,5 óra Bluetooth® kapcsolat használata esetén.
12 Sony | Headphones Connect alkalmazás szükséges. Előfizetés szükséges egy zenei streaming szolgáltatásra