A Sony bemutatja a WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatót

A Sony ma bejelentett WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatóinak bevezetésével a legjobbak még jobbak lettek. Ez az új modell a díjnyertes 1000X sorozat legújabb kiadása, amely a legjobb zajszűrést, valamint a következő szintű, magával ragadó hangzást és a Sony eddigi legjobb hívásminőségét kínálja. A WF-1000XM5-vel csak a felhasználó és a zene vannak jelen.

A WF-1000XM5 fülhallgató bevezetésével párhuzamosan a Sony együttműködött egy globális énekessel, színésszel, dalszerzővel és Sony Music Entertainment-művésszel, Miguellel, hogy a WF-1000XM5 fülhallgató „For The Music" történeteket meséljen.

„Zenekedvelőként és zeneszerzőként a WF-1000XM5 fülhallgató igazán meglepett a basszus, a tisztaság és a teljes dinamikai tartomány tekintetében. Élvezem, hogy személyre szabhatom és megalkothatom a saját hangzásomat és ezek a fülhallgatók hiteles zenehallgatási élményt nyújtanak" - mondja Miguel. „Ráadásul a zajszűrés megszabadít a nem kívánt zajoktól."

For The Music
A termék bevezetésével a Sony a „For The Music" márkanevet vezette be audio termékei számára. Ezzel a szlogennel a Sony az alkotókat és a zenekedvelőket összekötő első számú audiomárkaként pozícionálja magát, és célja, hogy valósághű zenei élményeket teremtsen, és a rajongók számára az alkotói elképzelések támogatásával hasson az érzelmekre.

Minden idők legjobb zajszűrő teljesítménye
A WF-1000XM5 fülhallgató magasabbra teszi a mércét a zavartalan hallgatás és a tisztaság terén. A Sony zenei szakértelmének köszönhetően a hallgató bízhat abban, hogy a legjobb zenei élményt kapja.

A WF-1000XM5 csúcstechnológiával rendelkezik, amely prémium hangminőséget és a legjobb zajszűrési teljesítményt nyújtja a piacon. A valós idejű hangprocesszorok és a nagy teljesítményű mikrofonok táplálják a speciálisan tervezett Dynamic Driver X meghajtóegységet a széles frekvenciájú reprodukció, a mély basszus és a tiszta énekhang érdekében. Úgy tervezték, hogy olyan kiváló hangzásban lehessen elmerülni, mintha az ember a kedvenc előadóival a stúdióban lenne.

A WF-1000XM5 fülhallgatónként három mikrofont tartalmaz, köztük kettős visszacsatolású mikrofonokat, amelyek javítják az alacsony frekvenciájú kioltási teljesítményt. Ez a Sony eddigi legnagyobb előrelépése a zajszűrés terén, ami a környezeti hangok még pontosabb rögzítését eredményezi.

A Sony által újonnan kifejlesztett Integrated Processor V2 felszabadítja a HD Noise Cancelling Processor QN2e potenciálját. A technológia egyedülálló kombinációja a hat mikrofont mindkét fülön keresztül vezérli, hogy példátlan zajszűrési minőséget biztosítson, amely a környezethez igazíthatóan a legjobb teljesítményt nyújtja.

A mélyebb frekvenciák reprodukálásának képessége is javult a WF-1000XM5-nél az új Dynamic Driver X-nek köszönhetően. Ráadásul a zajszigetelő fülhallgatócsúcsok egyedülálló poliuretán habanyaggal rendelkeznek, amely csökkenti a zajt a magas frekvenciatartományban.

Szakértő tervezés a lenyűgöző hangminőségért
A finomabb énekhangoktól a mélyebb basszusokig mindent a zenére hangoltak a WF-1000XM5-ön.

A speciálisan a széles frekvenciák reprodukciójához tervezett Dynamic Driver X-nek köszönhetően a WF-1000XM5-mel megtapasztalható a még gazdagabb és a részletesebb énekhang. A membránszerkezet több különböző anyagot kombinál a dóm és a perem esetében, így tiszta magas hangokat és mély, gazdag basszushangzást ér el alacsony torzítással.

A Sony újonnan kifejlesztett HD zajszűrő processzorának, a QN2e-nek és az Integrated Processor V2-nek a kombinálásával a WF-1000XM5 precíziós 24 bites hangfeldolgozást és nagy teljesítményű analóg erősítést tartalmaz. Az eredmény alacsony torzítás és kristálytiszta hangvisszaadás.

A prémium hangminőség továbbra is a WF-1000XM5 tervezésének középpontjában áll, az LDAC-nak köszönhetően támogatja a nagy felbontású vezeték nélküli hangzást, valamint a DSEE ExtremeTM-t a tömörített digitális zene valós idejű felskálázásához. Emellett a fülhallgatók 360 Reality Audio funkcióval rendelkeznek, amely magával ragadó hangélményt teremt és a zene5 középpontjába helyezi a hallgatót.

A WF-1000XM5 fülhallgató fejkövető technológiával rendelkezik, amely valósághű és lenyűgöző hallgatási élményt biztosít azáltal, hogy a hangmezők automatikusan alkalmazkodnak a fejmozgáshoz. A hangok pontosan igazodnak az okostelefon képernyőjéhez, még mozgás közben is, hogy a kompatibilis okostelefonokhoz/szolgáltatásokhoz csatlakozva teljesen bevonjanak az élménybe.

A Sony eddigi legjobb hívásminősége
A WF-1000XM5 mostantól a Sony eddigi legjobb hívásminőségével rendelkezik, amely minden helyzetben tisztán adja át a hangot, legyen szó irodában, otthonról, nyilvános helyen vagy zajos környezetben történő munkavégzésről.

A Deep Neutral Network (DNN) feldolgozáson és csontvezetési érzékelőkön alapuló MI-alapú zajcsökkentő algoritmusnak köszönhetően a hang még zajos környezetben is kristálytisztán és természetesen szólal meg. Ráadásul, ha a szabadban tartózkodunk, a szélzajcsökkentő szerkezet minimalizálja a szélzajt, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy hallatszik a beszédhang.

Kényelmes és gyönyörűen megtervezett
A WF-1000XM5 fülhallgatót a kényelmet szem előtt tartva, továbbfejlesztett, fényes textúrával és luxus érzetű tapintással tervezték, ami örömöt okoz a viselésük során. A fülhallgató formáját az emberi fül mintájára alakították ki ergonomikus kialakítással, amely biztonságos és stabil illeszkedést biztosít. Emellett ezek a fülhallgatók körülbelül 25%-kal kisebbek és körülbelül 20%-kal könnyebbek, mint elődjük (WF-1000XM4), így hosszabb ideig kényelmesebb viselni őket.

A zajszigetelő fülhallgatóharangok olyan exkluzív anyagból készülnek, amely nemcsak az illeszkedést javítja, hanem az újonnan tervezett formának köszönhetően a fülben lévő nyomás csökkentésével a kényelmet is növeli. Emellett a fülhallgatóharang négy különböző méretben található a dobozban, beleértve az ultra-kicsi SS-t is, így kiválaszthatja a fülhöz tökéletesen illeszkedő darabot.

Zökkenőmentes hallgatási élmény
A WF-1000XM5 automatikus lejátszási funkcióval is rendelkezik a műveletmentes zenehallgatás érdekében. A zene időzítése a saját preferenciáknak megfelelően testreszabható, például amikor felrakják a fülhallgatót vagy amikor sétálni indulnak a szünetre, könnyedén feldobva ezzel a hangulatot. Emellett a hangos értesítések segítségével a fontos eseményekről is értesülhet a felhasználó, így a telefon biztonságban maradhat a zsebben. A készüléket összekapcsolva a Spotify, az Endel és az Apple Music8 alkalmazásokkal hozzáférhetők a kedvenc zenék és pihentető hangzásvilág, hogy a hallgatási élmény igazán egyedivé váljon. A WF-1000XM5 készülékkel összhangban a WH-1000XM5 mostantól támogatja az automatikus lejátszást.

Ha a zenén és a filmeken túl új szórakozási lehetőségeket keresünk, a WF-1000XM5 új érzékelőket és térbeli hangtechnológiát használ, hogy magával ragadó hangzást biztosítson az olyan kiterjesztett valóságos játékokhoz, mint a Niantic „Ingress" alkotása. A fejkövetés segítségével a hangot különböző irányokból közvetíti, hogy tökéletesen illeszkedjen a képernyőn zajló akcióhoz.

A WF-1000XM5 olyan népszerű Sony funkciókkal is rendelkezik, mint az Adaptive Sound Control és a Speak-to-Chat, valamint a Multipoint Connect, amely lehetővé teszi két Bluetooth-eszköz egyidejű párosítását, így amikor hívás érkezik, a fülhallgató automatikusan tudja, hogy melyik eszköz csörög, és a megfelelőhöz csatlakozik. A Fast Pair és a Swift Pair párosításoknak köszönhetően a kapcsolat fenntartása még sosem volt ilyen egyszerű. Ráadásul a WF-1000XM5 a hanggal is vezérelhető a kedvenc hangasszisztenssel.

Az akár 8 órás akkumulátor-üzemidővel több órányi megszakítás nélküli zenehallgatás élvezhető, és a 3 perces gyors töltés akár 60 perc lejátszási időt is biztosít. Emellett a Qi technológia egyszerű vezeték nélküli töltést biztosít.

A fülhallgató IPX4-es minősítéssel vízálló, így a fröccsenés és az izzadság sem akadályozhatja meg a zenehallgatást, még akkor sem, ha esőben sétálunk.

Jobb a környezetnek
A WF-1000XM5 újrahasznosított műanyagok használ és a csomagoláshoz a Sony saját fejlesztésű, eredeti kevert anyagú papírját alkalmazza. Az Original Blended Material egy környezettudatos papíranyag, amely bambuszból, cukornádrostból és fogyasztás utáni újrahasznosított papírból készül.

Árazás és elérhetőség
A WF-1000XM5 2023 augusztusától lesz kapható körülbelül 320 euró/£280 áron.

További információ a WF-1000XM5-ről: https://www.sony.hu/headphones/products/wf-1000xm5