A Galaxy Watch4 széria frissítése új szintre emeli a jólléti megoldásokat

A Samsung a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic1 készülékekre érkező legújabb frissítésével a stílusuk kifejezésében és az egészségügyi céljaik elérésében is támogatja a felhasználókat. A kerékpárosok vagy a futók számára az egészségügyi- és fitneszfunkciók fejlesztésének köszönhetően egyszerűbbé válik az intervallum edzések követése, valamint új alváskövetési és testösszetételmérési lehetőségek válnak elérhetővé. A Galaxy Watch4 felhasználók új számlapokkal és stílusos szíjakkal2 tehetik egyedibbé az okosóra kinézetét.

„Az okosóra-felhasználóknak egyre fontosabb, hogy pontosabban követhessék nyomon fitneszcéljaikat. A Galaxy Watch szériát úgy fejlesztjük, hogy a személyes jóllétük elérésében támogathassuk őket – mondta el Janghyun Yoon, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletág szoftverplatformokért felelős vezetője és alelnöke. – Büszkék vagyunk rá, hogy a készülékeink folyamatos fejlesztésével mi is hozzájárulhatunk számos felhasználó jóllétéhez és egészségéhez.” 

Motiváció a mozgáshoz
A testösszetételmérő3 legújabb frissítésével a felhasználók még részletesebben tájékozódhatnak az egészségi állapotukról. A készüléken elérhető, Chris Hemsworth által irányított digitális fitneszprogram, a Centr4 olyan testösszetételre vonatkozó információkat és mozgásra ösztönző tippeket ajánl, amelyek az életmódváltásban is segíthetnek. A Galaxy Watch4 felhasználók harmincnapos díjmentes próbaverzióval5 férhetnek hozzá a Centr teljes kínálatához.

Legyen szó kezdő életmódváltókról vagy versenyre készülő sportolókról, a Samsung új intervallumedzés céljaival a futók és a kerékpárosok is beállíthatják a teljesíteni kívánt távolságot, időtartamot vagy ismétlésszámot. A Galaxy Watch4 ezek alapján vezényli le az edzést, amelyben a magas- és alacsonyabb intenzitású szakaszok váltakoznak, így célzott és még hatékonyabb lehet az erőkifejtés.

A Samsung az olyan vezető fitneszalkalmazásokkal működik együtt, mint az adidas Running és a Strava, hogy ezzel is megkönnyítse az edzések követését.

A jobb éjszakai alvásért
A Galaxy Watch4 megbízható alváskövetési képességeire építő, új Alvás tréning6 program segít a felhasználóknak a jobb alvási szokások kialakításában. A rendszer hét napon át követi az alvási mintákat, majd a felhasználók ehhez kapcsolódó alvásfelméréseket töltenek ki, amelyek alapján a program hozzárendeli őket az alvástípusukat képviselő nyolc állat egyikéhez. Ezután a program végigvezeti a felhasználókat egy négy-öt hetes programon, amely célokat, ellenőrző listákat, alvással kapcsolatos cikkeket, meditációs útmutatást és rendszeres elemzéseket tartalmaz, hogy segítsen az alvásminőség javításában. A kipihent ébredéshez és az egészséges pihenéshez a nyugodt és csendes környezet kulcsfontosságú. A Galaxy Watch4 felismeri, ha a felhasználók elalszanak, és automatikusan kikapcsolja a közeli, Samsung SmartThings által vezérelt lámpákat, hogy jobb alvási körülményeket teremtsen7.

Mélyebb elemzés az egészségesebb szívért
A Galaxy Watch4 fejlett BioActive érzékelője és a Samsung Health Monitor alkalmazás8 segítségével vérnyomásmérésre9 és elektrokardiogram10 (EKG) készítésére is alkalmas, így a felhasználók bármikor és bárhonnan figyelemmel kísérhetik a szívük egészségét. A 2020-as bevezetés óta a Samsung Health Monitor alkalmazás jelenleg 43 országban érhető el világszerte, márciusban pedig további 11 országba érkezik meg, beleértve Kanadát, Vietnamot és Dél-Afrikát is.

Összeillő szíjak és számlapok még szélesebb választéka
A Galaxy Watch4 frissítése a következő szintre emeli a felhasználói élményt. Az óraszámlapok további színekkel és digitális betűtípusokkal is testreszabhatók. A felhasználók az olyan új színekkel11, mint a burgundi és krémszín még inkább kifejezhetik az egyéniségüket, valamint új szövetből és fémből készült szíjak is elérhetővé válnak a személyre szabottabb megjelenés érdekében.

Kiterjesztett kompatibilitás az Android ökoszisztémán belül
A Samsung és a Google 2021-ben mutatta be a Samsung által kifejlesztett Wear OS™ operációs rendszert, amely zökkenőmentes kapcsolatot biztosít az Android-eszközök között, és több alkalmazáshoz is hozzáférést biztosít a Google Playen keresztül, beleértve a Google Térképet, a Google Pay-t és a YouTube Music-ot. Egy későbbi frissítéssel a felhasználók Wi-Fi-n vagy LTE-n keresztül streamelhetnek zenét a YouTube Music alkalmazással Galaxy Watch4 készülékükön12. Ennek köszönhetően a felhasználóknak a telefonjuk nélkül sem szükséges lemondaniuk kedvenc előadóikról.

A Google Asszisztens a következő hónapokban a Galaxy Watch4 széria készülékein is elérhető lesz, így a Bixby13 mellett egy újabb fejlett intelligens asszisztens funkció válik hozzáférhetővé.

A felhasználók már az első beállítás során, mindössze egyetlen érintéssel telepíthetik kedvenc okostelefonos alkalmazásaikat14 a Galaxy Watch4 készülékükre.

Elérhetőség15A Galaxy Watch4 frissítése a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül lesz elérhető a Samsung legújabb Galaxy Unpacked eseménye után, várhatóan 2022. február 10-től. Az új óraszíjakat a felhasználók márciustól vásárolhatják meg.

A Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic készülékekről további információ a https://www.samsung.com/hu/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-black-bluetooth-sm-r860nzkaeue/ és a https://www.samsung.com/hu/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-classic-black-bluetooth-sm-r880nzkaeue/ weboldalakon érhető el.

1 Android 6 vagy annál újabb rendszert futtató, legalább 1,5 GB RAM-mal rendelkező okostelefonnal kompatibilis. Az aktiválás csak Google Mobile Services-t támogató okostelefonhoz csatlakoztatva lehetséges. Egyes funkciók nem elérhetők más gyártók készülékeihez csatlakoztatva. A kompatibilis készülékek listája országtól, szolgáltatótól és márkától függően eltérő lehet. A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.
2 Az óraszíjak külön megvásárolhatók.
3 A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. Nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. A mérések csak személyes használatra szolgálnak. Részletes tanácsokért forduljon orvoshoz! A testösszetételmérés nem használható beültetett pacemaker vagy más beültetett orvosi eszköz esetén! A testösszetételmérés nem használható várandósság esetén! Előfordulhat, hogy a mérési eredmények nem lesznek pontosak, ha a felhasználó 20 évesnél fiatalabb. Az elérhetőség országtól függően eltérő lehet.
4 A Centr javaslatok a megjelenéskor kizárólag angol nyelven lesznek elérhetők.
5 A Centr 30 napos díjmentes próbaverziója a Galaxy Watch4 okosórát a mobiljukhoz csatlakoztató Samsung Health felhasználók számára érhető el. Az ajánlat a Samsung Health alkalmazáson keresztül a Centr szolgáltatásra újonnan regisztrálok számára érhető el. A Centr szolgáltatása világszerte elérhető, az első 30 nap díjmentes, az előfizetés díja ezután havonta fizetendő. Az előfizetés automatikusan megújul, amíg le nem mondják.
6 Az Alvás tréning kizárólag általános jóléti célokra alkalmas. A funkció elalvási adatai csak személyes használatra szolgálnak. Nem használható semmilyen egészségügyi állapot vagy alvászavar kimutatására, diagnosztizálására, kezelésére. Tanácsért forduljon orvoshoz. Elérhető a Samsung Health mobilalkalmazás 6.21-es vagy újabb verziójában. Android 8.0 és újabb verzió szükséges.
7 A Samsung Óra mobilalkalmazás (12.1.10.5) és a Samsung SmartThings mobilalkalmazás (1.7.59.23) legújabb verziója szükséges. Elérhető a SmartThingshez csatlakoztatott okoseszközökön.
8 Android 7 vagy annál újabb operációs rendszert futtató Samsung Galaxy okostelefon és Samsung Health Monitor alkalmazás szükséges, amely elérhető a Samsung Galaxy Store-ban. Az országonkénti engedélyezés és egészségügyi regisztráció miatt a Samsung Health Monitor alkalmazás kizárólag olyan készülékeken használható, amelyeket a szolgáltatást már engedélyező országban vásároltak.
9 A vérnyomásmérő elérhetősége országtól függően eltérő lehet. A vérnyomás pontos leolvasásához négyhetente kalibrálásra van szükség hagyományos vérnyomásmérővel és karmandzsettával. A vérnyomásmérő nem alkalmas magas vérnyomás, vagy más betegségek diagnosztizálására és nem figyeli az esetleges szívroham jeleit. Az alkalmazás csak 22 éves kor felett használható mérésre. Nem alkalmas a diagnózis vagy a kezelés hagyományos módszereinek helyettesítésére.
10 Az EKG funkció elérhetősége országtól függően eltérő lehet. Az EKG alkalmazás nem alkalmas a diagnózis vagy a kezelés hagyományos módszereinek helyettesítésére. Az EKG funkció kizárólag 22 éves kor felett használható és nem használható szívritmuszavar esetén. Nem alkalmas a képzett egészségügyi szakemberek által végzett hagyományos vizsgálatok helyettesítésére.
11 Külön vásárolható meg, elérhetősége országtól függően eltérő lehet.
12 Az LTE -kapcsolat csak az LTE -modellekben érhető el.
13 A Bixby Magyarországon kizárólag angol nyelven érhető el.
14 A Google Play Áruházból letöltött, órákkal kompatibilis alkalmazásokra korlátozódik. A Google Play Áruház legújabb verziója szükséges a csatlakoztatott eszközön.
15 Elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.