Az „Év legjobb alternatív alkalmazás-áruháza” díjban részesítették a Huawei AppGallery-t

A Huawei alkalmazásboltja, az AppGallery nyerte az „Év legjobb alternatív alkalmazás-áruháza” díjat a 2023-as Mobile Games Awards (MGA) díjátadóján. A kategóriában azt az appboltot díjazzák, amely a tavalyi évben a legnagyobb fejlődést és növekedést érte el. Az AppGallery 2018-as indulása óta dinamikusan növekszik, és mára több mint 580 millió havi aktív felhasználójával a világ harmadik legnagyobb alkalmazás-áruházává vált. A játékok mellett 18 kategóriában nyújt több millió alkalmazást, lefedve a felhasználók digitális életének minden területét.

A Huawei alkalmazásboltja, az AppGallery érdemelte ki az „Év legjobb alternatív alkalmazás-áruháza” díjat a 2023-as Mobile Games a (MGA) londoni díjátadó gáláján. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a mobiljáték iparág szereplőire – a fejlesztőktől, kiadóktól kezdve a reklám- és bevételnövelő cégeken át, az eszközöket és támogatást biztosító vállalkozásokig és új, feltörekvő technológiákig –, és a legjobbakat kitüntetésben részesítse.

Ahogy a mobileszközök új piacokra lépnek be, az alternatív alkalmazásboltok egyre fontosabbá válnak az iparágban. Az „Év legjobb alternatív alkalmazás-áruháza” kategória azt az alternatív alkalmazásboltot ismeri el, amely 2022-ben a legnagyobb fejlődést és növekedést érte el.

Öt év alatt a harmadik legnagyobb alkalmazás-áruházzá vált
2018-as indulása óta az AppGallery dinamikusan növekszik, és több mint 580 millió havi aktív felhasználóval mára a világ három legnagyobb alkalmazás-áruháza közé tartozik. Az appbolt csak az elmúlt egy évben 10 százalékos növekedést ért el a Kínán kívüli területeken.

Nyílt platformként az AppGallery egyre népszerűbbé válik a nem Huawei készülékkel rendelkező Android felhasználók körében is, és jelentősen emelkedett azon gamerek száma, akik más gyártók készülékéről jelentkeztek be.

Az appbolt a gamerek számára vonzó, időszakos kampányokat indít, amelyek exkluzív promóciókat kínálnak: többek között kedvezményeket ad az alkalmazások letöltésekor, engedményeket az alkalmazásokon belüli vásárlásokra, valamint exkluzív ajándékcsomagokat és bónuszokat is nyújt, amelyek segítenek az adott játékban előrébb jutni. Az AppGallery éves Game Fest kampánya pedig új játékmódok felfedezésére ösztönzi a felhasználókat sokféle exkluzív  előnyt kínálva. 

A játékok mellett alkalmazás-áruházban 18 kategóriában találhatók appok – beleértve a híreket, a közösségi médiát, a pénzügyeket, a szórakozást és még sok mást –, amelynek köszönhetően lefedi a felhasználók digitális életének minden területét.

Teljes körű támogatás a fejlesztők számára
Az AppGallery nem csupán népszerű játékok, helyi és globális alkalmazások széles skáláját kínálja, hanem egy olyan intelligens ökoszisztéma, amelyben a fejlesztők innovatív alkalmazásélményeket kínálhatnak a felhasználóknak. Az alkalmazás-áruház folyamatosan együttműködik a világ vezető márkáival és játékfejlesztőivel.

Az AppGallery változatos eszközöket és egyéb erőforrásokat nyújt az alkalmazásfejlesztők számára, amelynek köszönhetően már több mint hatmillió regisztrált fejlesztő valósíthatta meg üzleti terveit. A Huawei által biztosított marketingforrások, valamint az iparági átlagnál magasabb bevételmegosztási arány a fejlesztőknek hosszú távon nagy előnyt jelent, hiszen a Business of Apps szerint bevételeik majdnem felét (48,2 százalékát) a játékon belül költésekből szerzik.

Az alternatív alkalmazásboltok szerepe egyre inkább előtérbe kerül a világ mobilpiacán az egészséges verseny miatt. Ezért különösen büszkék vagyunk, hogy elnyertük ezt a díjat, mert elismeri a partnereink és felhasználóink felé irányuló elkötelezettségünket. Az AppGallery növekedése és sikere az ő kezdetektől jelenlévő bizalmuknak és támogatásuknak köszönhető. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtó mobilalkalmazások és játékok piacterévé váljunk az összes Android telefonon és remélhetőleg a közeljövőben minden készüléken, amely egyúttal lehetővé teszi a fejlesztőknek maximális potenciáljuk elérését” – mondta Jaime Gonzalo, a Huawei Mobile Services Europe alelnöke.