Új dalokkal tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres debütáló lemeze után új klippel jelentkezik, amely közelgő EP-jének az előfutára. Az “almost 20” és a „poison apple” című dalokkal tér vissza a fiatal énekesnő poposabb gyökereihez, azonban ezt jóval kiforrottabb formában teszi, a korábbi dalaira jellemző stíluskavalkádhoz képest. Karin nemrég mutatta be élőben a friss dalokat anglia egyik komoly presztízsű fesztiválján, a The Great Escapen, ráadásul a BBC egyik műsorában is generációja egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki.

Karin Ann még nagyon fiatal, de őszinte és különleges popzenéjével máris számtalan globális sikert tudhat magáénak az elmúlt egy évben. Klipjeit több, mint 2 milliónak nézték meg eddig, és olyan témákkal foglalkozott, mint a mentális egészség, a nemi esélyegyenlőség, de feszegetett párkapcsolati kérdéseket is. Eddig olyan komoly médiumok figyeltek fel rá és beszéltek róla elismerően, mint a The New York Times, a BBC Radio 1, vagy az MTV. Néhány hónapja bekerült a Spotify Equal programjába ezzel egyidőben a Times Square óriás kivetítőjére is. Az erős vizuális anyagokkal jelentkező Karin Ann, májusban megnyerte Munich Music Video Awardot is egyik klipjével.

„Az előző lemezen hasonló témákat jártam körbe a szövegekben, így most elhatároztam, hogy valami teljesen új dolgoról szeretnék írni. A gyerekkori rajzaimat nézegetve találtam meg ezt a mérgezett almát, ami végül a borító is lett, és inspirálta a dal születését, ugyanakkor jól reflektál a mentális egészségre is”-kezdte Karin a dalról, amelynek a Grammy-díjra jelölt Carmen Rizzo volt a producere. Elképesztően izgatott vagyok, hogy olyan ikonokkal turnézhatok, mint az Imagine Dragons, vagy Yungblud, abszolút egy gyerekkori álmom valósul meg ezzel. – folytatta a fiatal énekes.

Karin a zenei sikerei mellett az elmúlt időszakban a kelet-európai Z-generáció és a LGBTQ közösség egyik idolja lett, aki mindig kiáll a kisebbségi jogokért. A szlovák énekesnő nemrég Londonba költözött, Jack Saunders, a BBC neves műsorvezetője pedig kiemelte, hogy érdemes odafigyelni, hiszen egy igazi rocksztár van születőben, ráadásul nemrég játszott Angliában, a neves The Great Escape fesztiválon. Az „almost 20” online is komoly sikert ért el, hiszen 12 országban került be a New Music Friday playlistjeibe, míg a „poison apple” a hazai megfelelőjébe is bekerült. Nemrég Alfie Templemannal turnézott, viszont, legközelebb több európai állomáson az Imagine Dragons hatalmas arénás koncertjein fog nyitni, Ausztráliában pedig Yungblud előtt lép fel, amely az eddigi legkomolyabb élő megmérettetése lesz.