Gyönyörű klippel jelentkezik az ígéretes dream-pop formáció

A Maluridé, dalaival bejutott - többek között - a 2022-es Telekom Electronic Beats 30 legjobb popdala közé, emellett megkapták az Elle Hungary különdíját is. Visszatérő fellépők az A38 Hajón, és Hajógyár rendezvényein, de önálló, egész estés koncerteket is adnak Budapest alternatív koncerttermeiben (Központ, Három Holló, stb…). Az idei év Hangfoglaló Pályázatának támogatott előadójaként pedig a nyári fesztiválokat követően ősszel érkeznek első albumukkal, mely album koncepciójának egyik fontos állomása lesz a most single-ként megjelenő Shadows.

Az idén egy éve együtt alkotó formáció igyekszik ledönteni a műfaji behatárolás korlátait. Az alternatív, ugyanakkor elektronikus hangzásvilágot ötvözik a dream-pop műfajával, hangszerelésükkel, és a 3-4 szólamú ének vokálokkal viszont a dal dinamikai fejlődése mégis a természetességből fakad.

A Shadows című dal mondanivalójában azt a vívódást írja le, amit saját lelki játszmáinkban ragadva ismétlünk újra és újra, keresve az érzéseink forrását. Ezt jeleníti meg videoklip formájában Vida Benedek - rendező, Kirchknopf Mátyás – operatőr, Setényi Anna – látványtervező munkája, mely kiegészülve a Pál Fanni által tervezett és készített das fanni KIMONO ruháival minden részletéig együtt rezeg a zenekar keserédes, elgondolkodtató, mélyből a magasba emelő zenei világával.

„Ez a dal nagyon kedves nekem. Amikor megírtam, nem voltam biztos benne, hogy ezen érzéseimet valaha is kipakolom majd a világ elé. Volt egy vízióm, hogy a még néhol félkész, sete-suta dal hova nőhet, merre teljesedhet ki, majd Zazie és Milán ismét csodát alkotott, teljes egymásra találás volt köztünk, és a dal között. Ez az a dal, amit talán a legjobban szeretek énekelni koncerten, mindig elfog valamiféle gyermeki izgatottság, hogy végre eljátszhatjuk. Ha a Maluridét egy dalban kéne bemutatni, nekem ez lenne az” – mesélte Júlia a formáció énekesnője.