Cold Anger: új dal és klip a Jules War-tól

Lovasi Eszter 2023-ban kezdte közzétenni dalait Jules War néven. A Parallels keserédes indie-popja, és a súlyos szerelmi leszámolást megidéző Love után megjelent Eszter harmadik szerzeménye, a Cold Anger.

„A „hideg harag" a heves gyűlölet inverzeként is értelmezhető, és akár konstruktív hozadéka is lehet. De van, hogy közömbösségbe csap át, amit ha védekezés és elfojtás táplál, megoldatlan mivolta miatt sokkal fájdalmasabb lehet cipelője számára. Az új Jules War-dalban ez a jelenség okozza a lírai én halálát, a harag efféle feloldása pedig elindíthatja az elfojtások konstruktív feldolgozását." – mondta el Eszter a dalt ihlető érzelmekről.

A Love után ismét Halmos Ádám forgatott videóklipet a produkciónak VHS kamerával, minimál költségvetésből. „A klipben a lírai én a magyar társadalom, melynek vállára súlyos teherként nehezedik rá ez a letehetetlenül cipelt, vaskos múlt. Lehetséges, hogy a múlttól nem megszabadulni, hanem azzal elszámolni, abból tanulni, és azt a magunk javára fordítani kellene. Így jutunk el a fekete-fehérből valami színesebbe, ám akárcsak 1989 kapcsán, ennek a sikerességét is a nézőre bízzuk." – mondta el a rendező a Cold Anger klipjéről.

A dal producere Maczkó Róbert volt, a felvételek az LA Gardens stúdióban készültek. A Jules War első koncertje a Fishing on Orfűn lesz 06.30-án.