Bécs vidámparkjában forgatott klipet a Konyha Bíró Panna Dominikával

Bécs gigantikus méretű vidámparkjában, a Praterben forgatott hangulatos road moviet új, Hullámvasút című dalához a Konyha. A klip főszereplője az egyik legtehetségesebb fiatal színésznő, Bíró Panna Dominika, aki színházi szerepei mellett jó néhány hazai és nemzetközi kis- és nagyjátékfilmben, sorozatban tűnt fel - a nagyközönség radarján a 2022-es A Király-sorozat Háfra Marijaként robbant be. Panna és a zenekar együtt ültek fel a legbevállalósabb eszközökre, a forgatás laza hangulata pedig vissza is köszön a kész klipben.

Magyarország egyik leghallgatottabb gitár/alterpop zenekara hangzásában visszatért korai lemezei karcosabb világához, megelőlegezve októberben megjelenő hatodik, “Elveszíteni hoztam” című albumának fő csapásirányát. A Hullámvasút című dal producere Toldi Miklós volt (a Magashegyi Underground dobosa, többek közt a Margaret Island legutóbbi lemezeinek hangzásáért is ő felel), ahogy a Konyha legnagyobb korábbi sikereinek esetén is (Százszor visszajátszott, Hazahaza, Tegnap éjjel).  

A Hullámvasút a dalszövegben természetesen egy párkapcsolat metaforája, ahol az elbeszélő a sok kanyar után végül úgy dönt, hogy kiszáll - Vadas Géza kliprendező azonban úgy gondolta, a szerelmi szálon túl egy valódi hullámvasút sem ártana a klipbe. Így került a csapat és a főszereplő Bécsbe, ahol egy látványos, road movie hangulatú klip született. Panna – aki épp a forgatás napján ünnepelte szülinapját - kedvenc filmje a szintén Bécsben játszódó Mielőtt felkel a nap, innen került a forgatókönyvbe több helyszín, például a vonat és az Albertina.

"A forgatás elképesztő laza hangulatú volt, kb mint egy jó osztálykirándulás. Panna és a zenekar azzal kezdte az ismerkedést, hogy kéz a kézben felültek a Space Shot nevű játékszörnyre, amely 60 méter magasba lőtte őket csaknem 100 km/h-s sebességgel. Én kihagytam, valószínűleg még mindig keresném a kalapom utána (nevet)" – nyilatkozta Szepesi Mátyás, a zenekar frontembere. - "Mondanom sem kell, a spontán csapatépítő működött, teljes egyetértésben és vidámság közepette telt a forgatás és ez látszik a végeredményen is!"

A Konyha új dalaival visszakanyarodik az első lemezei karcosabb és intuitívabb megfogalmazásához - a februári Elmentek a szörnyek tíz éves újrajátszása megtette a hatását. Szepesi Mátyás frontember szöveg-témái közt a korábbinál talán kicsit kevesebb a romantika, előtérbe került azonban az útkeresés, az önvizsgálat, az önszeretet-önértékelés és az újrakapcsolódás a világhoz - természetesen a megszokott öniróniával. A november 9-ei lemezbemutatón az új anyag gerince mellett természetesen az összes fontos és híres Konyha dal elhangzik (Százszor visszajátszott, Kiskifli, Földrevaló, Tegnap éjjel, Hazahaza, Harcoshalak, stb.), a zenekar és közönsége legkedvesebb együtténeklős koncertjeinek helyszínén, az Akvárium Klubban. Az alapzenekaron túl (Szepesi mellett Badics Márk dob, Haller Dániel basszusgitár-gitár) természetesen velük lesz állandó fúvóskaruk a Konyha Hőlégbefúvók (Barbinek Gábor pozan, Mester Dániel szaxofon, Subicz Gábor trombita). 

Konyha Hullámvasút videóklip:
https://youtu.be/XuXu0ZWUo94  

Lemezbemutató esemény:
https://www.facebook.com/events/767570652249980