Foglalásos rendszerre váltott a Budai Szabadtéri Színház

A Budai Szabadtéri Színház június 6-án nyitja meg kapuit, s az idei nyári szezonra is közel 40 nagyszabású eseménnyel készül. A jelenlegi helyzetre való tekintettel azonban a nyári programokra a jegyvásárlási kedv is jelentősen alább hagyott, a nézők nem mernek, vagy nem akarnak színházra, koncertre költeni, ráadásul az sem biztos, hogy megtartása kerülhetnek egyáltalán a júniusi, júliusi rendezvények.

Éppen ezért a Budapesti Showszínház által üzemeltetett nyári színház úgy döntött: online jegyértékesítő rendszerükben jegyfoglalási opciót is kínálnak mostantól, amely használata a jegyvásárlónak garantálja az ülőhelyét, de kifizetni csak akkor és abban az esetben kell, ha az eseményt biztosan megtartják a szervezők.

Tóth Ádám, a színház igazgatója fontosnak tartotta megtenni ezt a lépést, hiszen érthető és tolerálható az óvatosság, viszont nem lehet az aggódó, vagy a jelen helyzetben takarékoskodó nézőket hátrányos helyzetbe hozni azokkal szemben, akik fenntartások nélkül vásárolják a jegyeket továbbra is.

A foglalásos módszerrel azok is biztosíthatják jegyeiket a nyári Charlie, Zséda, Király Viktor, Edda és egyéb koncertekre, a nagyszabású musical és operett előadásokra, komédiákra és egyéb táncos estekre, akik most inkább spórolnak és kivárnak.

Az igazgató szerint most mindenki bajban van, nem csak a művészvilág, így sem különleges bánásmódot, sem kivételezést nem tart indokoltnak a szakma szereplőinek, így támogatásért sem kívánnak dörömbölni a különböző minisztériumok ajtaján, inkább felkészülnek a nyárra, s megpróbálják az elvesztett bevételeiket pótolni minél gyorsabban. Ennél fontosabb viszont, hogy egyenlő esélyekkel lehessen a nyári programokra válogatni, ezért tartja fontosnak a kezdeményezést. A Budai Szabadtéri Színházba a Ticket Shop Jegyirodában lehet online jegyeket foglalni.