Idén is elrajtol a SalGO

Ismét várják a sport szerelmeseit egy jó ügy érdekében szeptember 5-én, Salgótarjánban. A SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó verseny ezúttal a Salgótarján és környékén élő autisták megsegítését tűzte ki céljául, így idén a nevezésekből befolyt összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hagyományteremtő céllal indult útjára 2018-ban a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében.  A szervezők célja minél több sportrendezvény megszervezése és lebonyolítása jótékonysági keretek között, emellett pedig szeretnék közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a sportolást, főként az akadályfutást.

A salgótarjáni pálya ezúttal is különböző távokban, egyénileg és csapatban, gyerekként és felnőttként is teljesíthető. A nevezésekből beérkező teljes összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják, akik a Salgótarján és környékén élő autista gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javításáért dolgoznak. A befolyt összegből nagy célt szeretnének megvalósítani: egy olyan hely megnyitását tervezik, ami autisták számára biztosítana lehetőséget az önálló életvitel gyakorlásában. A megfelelő hely kialakításához pedig teljesen hétköznapi eszközöket is szeretnének majd beszerezni:  mosógéptől kezdve, tűzhelyen át a porszívóig számos háztartási gépre lesz majd szükségük a fejlesztő helyiség berendezéséhez.

"Immáron harmadik éve törekszünk arra, hogy olyan területen segítsünk, ahol nagy szükség van rá. Minden évben más vonalat céloztunk meg, minden rendezvényünkkel más-más módon igyekszünk segítő kezet nyújtani. Idén az Abigél Közhasznú Egyesület kiválasztásával és célkitűzésével igazán nagy fába vágtuk fejszénket, de hiszünk a csodákban, az emberekben." - mesélte Bulyovszky Veronika, a Palóc Roham egyik alapító-főszervezője. - "Tavaly az Autizmus Világnapja alkalmából szerveztünk már egy eseményt az egyesülettel karöltve, ahová autizmussal, fogyatékkal élő gyerkőcöket is meghívtunk. Felemelő élmény volt látni, ahogy bátran vállalták a pálya teljesítését, természetesen kísérettel. Láthattuk a mosolyt az arcukon, hallhattuk a felszabadult nevetéseket, a végén pedig büszkeség csillogott a tekintetükben, mikor az érmet a nyakukba akasztották. Éppen ezért szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy amikor csak lehet - így a szeptemberi SalGO alkalmával is - meghívjuk a fogyatékkal vagy autizmussal élőket is, ezzel is segítve az integrációjukat, illetve a társadalmi érzékenység erősítését."

A társadalmi szerepvállalást már a tavalyi SalGO alkalmával elkezdték, hiszen Magyarországon először itt rendeztek kerekesszékes akadályversenyt. A hagyományt pedig idén is folytatják, a SalGO Wheelchair Charity Race keretében a kerekesszékesek a hétköznapi életben is sokszor előkerülő akadályaikkal találhatják szemben magukat, persze mindezt itt egy kis csavarral, élvezetes, és nem mellesleg biztonságos formában.

A jótékonysági versenyek mellett a színpadon érdekes sport programokkal és edzésekkel készülnek, de lesz véradás, masszázs, ingyenes egészségügyi szűrőállomások és kiegészítő sporteseményekkel  is várják majd az érdeklődőket.

Érdemes sietni, ugyanis nevezni csak augusztus 31-ig lehet a palocroham.hu oldalon. A rajthoz állók mindannyian egyedi tervezésű, kék színű SalGO feliratos pólót kapnak, aki pedig teljesíti a pályát, egy szintén egyedi - az autisták támogatását is jelző - kirakó formájú éremmel is gazdagodik. A szervezők munkáját, és az alapítvány célkitűzését támogatói termékek - pólók, baseball sapkák - megvásárlásával is lehet segíteni.

Nevezés és bővebb információ: http://palocroham.hu/

Ízelítő a tavalyi versenyből: