Fluor Tomi a környezetvédelemről

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem fordul a környezetvédelemre. Egyre több eseményen emeli fel a hangját számos híresség, és hívja fel a figyelmet arra, hogy csak ez az egy bolygónk van, erre kell vigyáznunk. Fluor Tomi is élharcosa az egyszer használatos műanyag csomagolás elleni küzdelemnek, ezért is örül annak, hogy idén először megrendezik Ráckevén a Duna-part Fesztet, az első hazai környezettudatos könnyűzenei fesztivált, ahol sok más népszerű előadó mellett a Wellhello is színpadra lép majd.

Fluor Tomi komolyan veszi a környezetünk védelmét, a Wellhello így természetesen örömmel vállalta a felkérést, hogy koncertet adjanak a Duna-part Feszten. Ahogy a fesztiválon, úgy Tomiék karrierjében is fontos szerepet játszik a Duna, hiszen az egyik legnagyobb slágerük, a Rakpart is a folyóhoz kapcsolódik. Jelenleg nincs másik hazai fesztivál, amely akár a helyszínnel, akár a tavaink és vizeink ökoszisztémájával, annak fenntarthatóságával ennyire kiemelten foglalkozna. Az esemény egyik különlegességet az adja majd, hogy nem terheli a környezetet újabb műanyagszemét létrehozásával.

„Támogatom, hogy harcoljunk a felelőtlen csomagolóipar ellen, amely még mindig nem lát tovább a műanyagnál, örülök, hogy erre a fesztivál szervezői is odafigyelnek" – kezdte Tomi, aki saját eszközeivel igyekszik tenni a környezetért.

„Próbálom elkerülni az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek használatát, de ez szinte lehetetlen, amikor mindent egyszer használatos palackban meg pohárban lehet kapni, és még az is hat réteg műanyagba van csomagolva. Én szeretnék jól dönteni, de ha a cégek még döntési lehetőséget sem adnak, akkor nem tudok. Tavaly csatlakoztam egy környezetvédő szervezet kampányához, remélve, hogy ez a kampány eljuttatja a vállalatokhoz az üzenetet: mi, fogyasztók a szeméthegyeket termelő egyszer használatos műanyagok helyett végre újrahasználható, környezetbarát csomagolásokat szeretnénk. Emellett odafigyelek arra is, hogy ne pazaroljam a vizet" – tette hozzá Fluor.

A rendezvény környezettudatos vállalásai konkrétak, utólag számonkérhetőek és magukban hordozzák a következő évek során egyre erőteljesebb és hatékonyabb környezeti vállalásokat, folyamatosan egyre jobban kihangsúlyozva ezeket a résztvevők számára.