Díjnyertes a Spektrum "Az első influenszerek" sorozata

A Televíziós Újságírók Díjátadóján a Talkshow kategória nyertese a Spektrum saját gyártású produkciója, „Az első influenszerek" második évada. A sorozat mindkét évadában a televíziózás legnagyobb neveivel találkozhatnak a nézők.

Az idei Televíziós Újságírók jelölését váltotta díjra Talkshow kategóriában Radnai Péter produkciója, "Az első influenszerek", melyet a Spektrumon láthattak a nézők.

A 10 részes sorozat második évadában olyan legendák szerepelnek mint, Egri János, Gálvölgyi János, Kertész Zsuzsa, Vass István Zoltán, Dévényi Tibor, Fehér Anna, Vágó István, Kaplár F. József, Kondor Katalin, Kovács P. József.

Radnai Péter, a sorozat producere és házigazdája, az AMCNI CNE kreatív igazgatója olyan televíziós legendákat mutat be, akik meghatározóak voltak az internet előtti médiavilágban, a 60-as, 70-es, 80-as években. Munkásságuk még mindig élesen él az akkori televíziónézőkben, hiszen műsoraikkal, mondataikkal, karakterükkel, személyiségükkel formálták az egykori közízlést és közbeszédet, vagyis mai szóhasználat szerint ők voltak az első influenszerek.

A sorozatban Egri János többek között felidézi a legendás tudásalapú vetélkedőit, az Elmebajnokságot, míg Gálvölgyi János paródiáin keresztül halad végig a televíziózás történetén. Fehér Anna, a Szomszédok kedvenc Almája felidézi a forgatások legérdekesebb pillanatait, köztük azt is, amikor Hofi Géza váratlanul feltűnt a gazdagréti panellakásban, Dévényi Tibor pedig feleleveníti a Három kívánság legmeghökkentőbb kéréseit, és elmondja, hogyan került az amerikai elnök a műsorába.

A formátum olyan sikeresnek bizonyult, hogy Csehországban és Szlovákiában is elkészült a sorozat a helyi televíziós legendákkal.

„Hiszünk a minőségi tartalomkészítésben, ennek pedig megtisztelő visszaigazolása a Televíziós Újságírók Díja, amellyel elismerték „Az első influenszerek" című produkciónkat. A nézők töretlen szeretete övezi a korábbi generációk nagy tévés személyiségeit, hiszen ők taposták ki azt az utat, amelyen mi most rutinos léptekkel haladhatunk, korszerű eszközökkel és digitális megoldásokkal, nem csupán a lineáris televíziózásban, hanem például az AMC Mikro platformunkon keresztül is. Rendkívül büszkék vagyunk a hazai szakma által megítélt díjra, és reméljük, sok hasonló elismerés övezi a többi saját gyártású produkciónkat, itthon és külföldön egyaránt!" - mondta Málnay B. Levente, az AMCNI CNE vezérigazgatója.

A Talkshow kategória másik jelöltje a háromszor már díjazott Spektrum Home saját gyártású produkció, a DTK: Elviszlek magammal. D. Tóth Kriszta népszerű sorozata 2019-ben, 2021-ben, és 2022-ben is díjazott volt, április 2-án pedig már 9. évada indul el a csatornán.

A Spektrum és a Spektrum Home saját gyártású produkcióit az elmúlt években a világ minden tájáról számtalan nemzetközi díjjal ismerték el. Elhozták többek között az Arany Pálma-díjat a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválról, az Arany Juhar-díjat a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztiválról, az indiai Golden Eagle Indie Filmfesztiválról és a Los Angelesi Filmfesztiválról pedig a Legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.