Ingyen edzhetünk online a kijárási tilalom idején az iGym-nél

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében kedd éjféltől az edzőtermeknek és a sportközpontoknak is be kell zárniuk legkevesebb 30 napra. A sportolni vágyóknak azonban nincs oka az aggodalomra, tudományos kutatások szerint ugyanis az otthoni testedzés is legalább olyan hatékony, mint más edzéstípusok. A frissen indult igym.hu online edzőtermében pedig a most regisztrálók egész novemberben ingyenesen edzhetnek este 8 és reggel 5 között - jelentette be a cég.

Ma reggeltől újabb szigorítások léptek életbe hazánkban, a koronavírus-fertőzöttek száma ugyanis drasztikusan emelkedik. Az új intézkedések közé tartozik többek között, hogy az edzőtermeknek, sportközpontoknak be kell zárniuk. A döntés 30 napig érvényes, de szükség esetén meghosszabbítható.

Ezek a döntések számos ember életvitelére gyakorolhatnak hatást, hiszen az aktív, sportos életmódot akadályozzák a fizikai a korlátozások. Pontosan ezért döntött úgy az iGym online edzőterem magyar fiatalokból álló csapata, hogy ebben az időszakban mindenki előtt ingyenesen megnyitja a kapuit.

Maradj otthon, de maradj formában
Stubán Dominik, a platform egyik alapítója elmondta, az online, otthoni edzéslehetőség mindezidáig hiánycikk volt Magyarországon, pedig felmérésük szerint a járvány helyzettől függetlenül az emberek közel fele szívesen venne részt az interneten megtartott tréningeken.

„Az első hullám idején a legtöbb edző próbálta Zoomon vagy Facebook live-on megtartani az edzését, de ezek a rossz kép- és hangminőség miatt már-már élvezhetetlenek voltak. Ezzel ellentétben mi olyan élő adást nyújtunk a felhasználóinknak, amely egy előre rögzített HD minőségű YouTube-videóval van egy szinten” – magyarázta.

Mint fogalmazott, jelenleg a sportpiacnak mindössze alig egy százalékát teszi ki az online, de hosszú távon ez a piaci részarány 20 százalékra is felemelkedhet.

Dominik elárulta, hogy nem csak a kilátástalan helyzetbe sodródott edzőknek szeretnének alternatívát biztosítani, de a testmozgási-, sportolási lehetőségeket keresőknek is.

„Korábban külön eseményt kellett szervezni a Facebookon az online edzésekhez, ill. a pénzgyűjtés és számlaadás nem volt megoldott, a legtöbben feketén dolgoztak. Mi mindent biztosítunk az edzők számára az adminisztrációtól kezdve a számlázáson át egészen a kiváló stream- és hangminőségig, miközben a sportolók is mindent megtalálnak egy helyen és számos sportág és edző közül választhatnak kedvük szerint, majd az órákat értékelhetik is” – fogalmazott.

A legnépszerűbbek jelenleg a pilates, zsírégető, és alakformáló órák a honlapon, de a teljesség igénye nélkül ki lehet próbálni a jóga, tabata, FitFight, aerobic, indoor cycling edzéstípusokat, az idősebb korosztálynak a fitt nagyi tréninget, a friss anyukáknak pedig akár a baba-mama tornát is.

Ingyen hozzáférhető videók és betekintés az órákba
Az iGym alapítói a kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, hogy a kijárási tilalom miatt november közepéig teljesen ingyenessé teszik az élő, online edzéseken való részvételt a www.igym.hu oldalon, ill. egész novemberben este 8 és reggel 5 között ingyenes hozzáférhetnek az edzeni vágyók az összes korábbi videóhoz is. Ez jelenleg több mint egy napnyi folyamatos edzésfelvételt jelent, amely folyamatosan bővül és a hónap végére előreláthatólag 100 óra felett lesz.

Az iGym felhasználóinak száma Orbán Viktor bejelentésének hatására gyakorlatilag már most nagyot robbant, és novemberben várhatóan még tovább fog nőni az érdeklődés az egyedülálló szolgáltatás iránt.

Stubán Dominik felhívta a figyelmet arra is, hogy a bezárásra kötelezett edzőtermeknek teljeskörű technikai segítséget nyújtanak: az órák online közvetítéséhez szükséges eszközöket igény szerint telepítik számukra, így biztosítva, hogy a bezárásra ítélt edzőtermek online tudják tovább folytatni tevékenységüket.

További információ:
https://www.facebook.com/iGymworkout
https://igym.hu/