Egy könyv, ami az önsegítő bibliáddá válhat

Divatos fogalommá vált és egyre többünk igénye az önismereti fejlődés. Ezért járunk pszichológushoz, coach-hoz vagy épp ezoterikus segítőhöz. De hogyan lehet mindezt a tudást hétköznapokba is átültetni? Kolozsi Mariann könyve éppen ebben van a segítségünkre.

Manapság gyakran találkozni önsegítő kötetekkel, a „Hozd ki magadból a legjobb éned!” azonban nem csupán egyszeri olvasmány. Nevezhetjük gyakorlati kézikönyvnek is, hiszen egy olyan komplex gondolatrendszert ad át, ami által pozitív változások sorát indíthatjuk el az életünkben.

Kolozsi Mariann coach és tréner könyvéből álbölcsességek helyett konkrét lépéseket kapunk, konkrét megoldásokkal, amelyek által ráláthatunk az életünk tágabb összefüggéseire. Célja nem kevesebb, mint hogy akár egy terápiás folyamatot pótoljon azoknál, akik nem tudnak egy személyes coaching folyamatban részt venni.

„Vannak külföldi ügyfeleim, akik a világ más pontjain élnek, ezért az ő esetükben nem lehetséges a rendszeres foglalkozás. Már évek óta rágták a fülemet, hogy írjak végre egy könyvet!” – meséli. - „A végeredmény olyan lett, mint egyfajta biblia – a szónak abban az értelmében, hogy ajánlott rendszeresen forgatni, ha kihívással kerülünk szembe az életünkben, vagy felmerül egy-egy konfliktusos helyzet.”

Gyakorlati kézikönyv frázisok helyett

„Ez a könyv egyáltalán nem „szoft”. Sőt! Tömény, mély tartalommal bír. Akik eddig olvasták, 3-4 oldalanként megálltak, annyi az emésztenivaló” – mondja a kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező tréner, akinek már most betelt a naptárja az idei évre.

A szerző 2013 óta foglalkozik önismereti coachinggal, világszerte tartott képzéseken fejlesztette magát. Pályája kezdete óta olyan témák mozgatják, mint az örökölt családi minták, a nőiesség, az önbizalomfejlesztés. Másfél évig dolgozott ezen a könyvön, miközben arra törekedett, hogy az élet minden területén alkalmazható tanácsokat nyújtson.

Mariann mélyen hisz benne, hogy az önbizalom nem velünk született, hanem elsajátítható készség, ami által mindannyiunk élete boldogabbá, teljesebbé válhat. A könyvben gyakorlati tippeket és feladatokat találunk ahhoz, hogy elérjük a sikert, leszámoljunk a bennünket gátló családi mintákkal, feltárjuk, miért nem működnek a párkapcsolataink, vagy épp megszilárdítsuk a nőiességünket.

Akár most fogunk bele, akár már haladónak számítunk az önismereti ösvényen, mindenki talál neki szóló gondolatokat, hiszen az egyes fejezetek külön szinteken is mást-mást jelenthetnek az olvasónak. És hogy ez nem egyszerhasználatos olvasmány, arra maga a szerző a jó példa:

„Amikor végeztem az írással, elutaztam pihenni, és magammal vittem a kéziratot, hogy utoljára átnézzem. Legnagyobb meglepetésemre épp egy olyan fejezetnél nyitottam ki, ami szorosan kapcsolódott egy aktuális konfliktusomhoz. Tehát még nekem magamnak is segített a könyv! Azóta merem ajánlani bárkinek, ha elakad a dolgaival, hogy találomra üsse fel valahol. Talán épp azon az oldalon talál segítséget.”

A könyv elérhető a kolozsimariann.hu weboldalon, átvehető személyesen és megrendelhető akár külföldre is.