Új lemezzel jelentkezik a Képzelt Város

Majd négy évvel előző nagylemezét követően február 14-én jelenik meg a Képzelt Város ötödik albuma. A Samizdat bemutató koncertje február 15-én lesz az A38 Hajón.

Hazánk egyik legmarkánsabb poszt-rock zenekara, a Képzelt Város az elmúlt időszakban picit elvonult, most azonban a hallgatást egy új lemezzel törik meg. „Hosszabb szünet után kezdtünk újra dalokat írni, a mostaniakat már egy évvel ezelőtt készültünk felvenni és kiadni, de tagcsere és egyéb, az életünkben lévő változások miatt végül nem került rá sor”- meséli Kovács Ákos András, a zenekar énekes-gitárosa. Az elmúlt időszakban a Képzelt Város elvált korábbi dobosától is, helyette Kaczvinszky Tamás csatlakozott a hozzájuk, a lemezbemutatón is ő ül majd a doboknál.

Képzelt Város – Samizdat:
https://youtu.be/_-AUCKgbwyQ

A csapat decemberben megjelentetett új dala és annak képivilága már segít elmerülni a Samizdat világában: „2017-ben egy nagyvázsonyi elvonulás során születtek a kezdemények, de idő volt, mire sikerült összerakni mindent. Tudatosan fordultunk egy új hangzás felé, ami talán az Anatolij lemezhez áll kicsit közelebb, noha vannak fontos különbségek. Visszatértünk a kevés vokálos, hosszabb dalszerkezetekhez is. A dalok szövegét pedig azért cseréltük angolra, mert azt gondoltuk, jól állhat a zenének a nyelv dallamossága” - avat be a dalszerzői folyamatokba Ákos. –„Sok mindenen mentünk keresztül az utóbbi időben együtt és külön-külön is, talán sikerült megtalálni azt a hangulatot, amely mindezt leképezi.”

Samizdat Spotify-on:
https://open.spotify.com/track/7rgQ68MWj3nahSCo3TXNJy

A Samizdat február 14-én jelenik meg, a lemezbemutató koncert 15-én lesz az A38 Hajón a szlovák Shallov társaságában. De addig is, a már bemutatott címadó szám mellett még két újabb klipet is várhatunk a Képzelt Várostól a Samizdat megjelenése előtt.

Képzelt Város - lemezbemutató, vendég: Shallov (SK)
Helyszín: A38 Hajó
Időpont: 2020. február 15. 19:00
Jegyek: early bird: 1500 Ft (január 30-ig), elővételes: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft
Jegylink: https://www.a38.hu/hu/program/kepzelt-varos-hu-18804
Esemény: https://www.facebook.com/events/489538318370298/

Kép: Vadászi Zoltán