Ty Segall először lép fel Budapesten

A kaliforniai garázsrock úttörője augusztus 25-én ültetett, szóló akusztikus koncertet ad majd az Akvárium Klub NagyHalljában.

Bár nincs két egyforma albuma, a kétezres évek végén indult szólókarrierjének első évtizede jellemzően a zajos, pszichedelikus garázs hangzásról szólt és mára ezek a lemezek kultikus státuszba emelték Ty Segall-t.

Mostanra azonban kirajzolódni látszik a 2018-ban, a Freedom's Goblin című dupla lemezzel indult, albumról albumra megújuló Ty Segall korszak. A tavaly megjelent, folkos Hello, Hi és az idén januárban kihozott 15. stúdiólemez, a rejtélyes, örömtelien kiszámíthatatlan Three Bells pedig már-már a fülbemászóan kedves harmóniák irányába kacsingatnak. Ez utóbbiról Ty Segall azt nyilatkozta, hogy ez a lehető leghangosabb kivetülése az egyedül, akusztikus gitáron írt számainak. A Hello, Hi és a Three Bells kétségtelenül a diszkográfia kiemelkedő darabjaivá válhatnak hosszútávon.

Ty Segall az elmúlt években tehát virágzik dalszerzőként, a 2024-es nyár utolsó vasárnapján pedig Budapesten is megtapasztalhatjuk személyes varázsát, miközben várhatóan a teljes életműből szemezgetve egy szál akusztikus gitárra csupaszítva játssza majd el számait.

Jegyek február 23-án, pénteken 11 órától kaphatók!

Időpont: 2024. augusztus 25.
Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall
Web: https://akvariumklub.hu/programok/ty-segall-solo-acoustic/
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1421509222124416