Exkluzív estet tart 125 rajongójának a Margaret Island

Fél évre elvonultak a nagyvilág zajától, és Lábas Viki fonyódi otthonában vették fel a Margaret Island alapító tagjai a zenekar új nagylemezét. A három zenész ténylegesen összezárva élt az album készülte alatt, a dalok megszülettek, és nagylemez formájában, Hol marad az én történetem címmel szeptember 2-án meg is jelennek. A premier előtt 2 nappal 125 rajongó teljes egészében végighallgathatja a lemezt az alkotókkal egy Exkluzív Lemezjátszó esten.

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island 4. nagylemeze: leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél a Hol marad az én történetem. Talán mind közül ez a legintimebb hanganyag, ami teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában íródott, fél év együttes elvonulás alatt.

- Számomra ez az album megtartotta ugyanúgy kísérletező jellegét, mint az eddigiek, de bejött egy olyan intim faktor, amire mi sem számítottunk, de nagyon örültünk neki – mondta el Viki. - Fonyódon, az otthonomban vehettük fel és az ottani környezet inspirálta az egész lemezt, a természet, a víz és az állatok közelsége. Ez lett az egyik legszemélyesebb hanganyagunk, talán azért is, mert nálunk a nappaliban vettünk fel mindent, használtunk hangjegyzeteket a kertben zajló madárcsicsergésről, fűnyírásról és a Balaton hullámairól. Ilyen sok ideig egybefüggően még sosem voltunk összezárva és ez az egész ad egy egyedi miliőt a lemeznek. Nem törekedtünk arra, hogy minden tökéletesen szólaljon meg a lemezen, hanem inkább a hangulat minél teljesebb életben tartása és megformálása volt a cél.

A végeredmény kialakításában nagy szerepe volt Toldi Miklósnak, aki a lemez produceri munkáját végezte. A dalszövegírásban Hujber Szabolcs, Bródy János, Szepesi Mátyás és Juhász Márton ‘Dzsúdló’ is közreműködött. Az album szeptember 2-án jelenik meg, de a legnagyobb rajongók már két nappal korábban, augusztus 31-én meghallhatják az album összes dalát az Exkluzív Lemezjátszó esten Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A különleges eseményen természetesen ott lesz Viki, Bálint és Kristóf is, akikkel Horváth Gergely, a Kultúrfitnesz rádióműsor és podcast szerkesztő-műsorvezetője beszélget. És ha mindez nem elég, a 125 szerencsés rajongónak a három zenész pár új dalt el is játszik akusztikus verzióban.

Az esemény a B32 Galéria és Kultúrtér illetve a Fülesbagoly Alapítvány közös szervezésében zajlik.

Az Exkluzív Lemezjátszó Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/358331559220251

Fotó: Földi Ádám