Évtizedes haragban áll egymással Ennio Morricone és Hans Zimmer

Tudvalevő, hogy a 91 éves Ennio Morricone rengeteg elvárást támaszt kollégái felé, már-már allűrnek is tekinthetők a különleges kérések. A lila színt például utálja. A Maestro viszont nemcsak a színek tekintetében táplál ellenszenvet: nagy riválisával, a hamarosan Budapestre is érkező Hans Zimmer zeneszerzővel sem ápol jó kapcsolatot.

Hollywoodi pletykák szerint a két klasszis rossz viszonya évtizedekre nyúlik vissza. Azt suttogják filmes körökben, hogy évtizedekkel korábban romlott meg a korábbi jó viszonyuk, bár egymás iráni szakmai tiszteletük látszatát a mai napig fenntartják. „A Maestro még egy turnét is szervezett Hans Zimmer állítólagos tiszteletére, mutatván, hogy konkurens zeneszerzőtársa mennyire inspirálta őt művészetében. De az értő fülek hallhatták a koncertek alatt, hogy Zimmer stílusának ellentétét vonultatta fel Morricone” - árulta el egy bennfentes, aki szerint egy filmzene záróakkordján vitatkozott össze a 91 éves legenda és Hans Zimmer, akinek hangzásvilága a történtek után új korszakot teremtett Hollywoodban, alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágait.

Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint az Oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között. Azonban a legkiemelkedőbb filmes zeneműve a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Idén a hollywoodi legenda által színpadra álmodott mega koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.